Inför SM-kvartsfinal 2:5 Edsbyn-Bollnäs

Pulshöjande andra halvlek i Bollnäs igår och trots förlust så visar Byn med sin moral att man vill vara med och bråka med Bollnäs i den här kvartsfinalserien. Nu väntar en oerhört viktig 2a kvartsfinal i Svenska Fönster Arena i morgon och där publikstödet mycket väl kan bli det som avgör så hoppas byborna sluter upp nu!

Gårdagen är historia och vi ligger under med 1-0 i matcher i bäst av fem. Ofta väldigt viktigt att vinna första matchen i såna här matchserier så utgår man från det så klar fördel Bollnäs nu då men ändå ett Edsbyn som till slut visade muskler igår som gör att man långtifrån har gett upp det här. Tvärtom nästan. Som match och dess spelmässiga innehåll fanns det väl mer att önska från bägge håll igår men ofta brukar det vara lite ringrostigt när lag inte spelat på ett tag och det troliga är att spelkvalitén kommer att stegras allt eftersom i den här matchserien. Sen när det kommer in scenarion där ett lag vid förlust har spelat klart så kommer också desperationen in i bilden och när vi kommer dit i den här matchserien kommer det att koka både på planen och läktaren, det är jag övertygad om!

Edsbyn började trevande igår och att Bollnäs var i ledning efter halvtimmen var helt i sin ordning men att det var 5-0 då kändes ändå inte befogat. Men mål framåt ger energi samtidigt som mål i baken suger detsamma och vips så hade Bollnäs avgjort den här matchen var känslan. Sen halkar vi in på ett bananskal med två mål innan paus och att det här sen skulle ta den väg det gjorde i andra halvlek var inget man såg komma just i paus, ganska långt därifrån faktiskt. Det skulle dock pumpas upp en rejäl intensitet i andra och det även med god hjälp av domartrion som helt plötsligt började plocka utvisningar som på en uppmaning nästan.

Känslan blev att dessa motgångar tände Myran och Oscar Wikblad än mer när dom fick sitta där på botbänken och prata ihop sig och se vart det fanns ytor att operera på i Bollnäs defensiv. Det kanske är utvisningar vi kan ha nytta av i långa loppet (?). Byn redde ut spel med två man mindre och avvärjde också ett par hörnor med åtta utespelare under den tiden. Som äldsta dottern sa när Bns fick en av dom hörnorna, ”nu hade man nästan önskat att Assi och Elvin varit två av dom åtta där i buren” och ja lite så kändes det men det gick bra även utan dom. Sen blev ju avslutningen helt galen när Byn hade fått sniff på Bollnäs och det var till slut rejält nära att vi t.o.m. vände och vann matchen men det kanske inte har speglat matchens 92 min det heller. Men där och då följde ju ingenting manus utan det kändes som precis vad som helst kunde hända och att det även gjorde det!

Trots förlusten så kan Byn ta med sig mycket från den här sista timmen och jag är säker på att det stärker Byn. Eller är det så enkelt att Bollnäs nu växlar upp spelmässigt och tar det här i tre raka? Vi har ju själva varit storfavoriter i många kvartsfinaler främst under vår storhetstid i början av 2000-talet och där första matchen ibland kunde vara trevande och vinnas knappt för att det sedan kunde gå lättare i matcherna efter och vi vann i tre raka. Hur det var för Bollnäs under deras storhetstid på 1950-talet vet jag inte men det skulle ju kunna vara så att Bollnäs nu när man vann första matchen knappt bara städar av Byn i tre raka också (?). Tjusningen är ju att det är sånt man inte vet före!

Jag tror vi på sidan om kan spela en avgörande roll i det här om det fortsatt blir så jämnt som jag tror det här kommer att bli. Igår tog Slutspels-Farmers till slut helt över SBB-Arena och i morgon när det är hemmamatch så finns alla möjligheter till en sån där magisk stämning i Arenan. Så bor man i Edsbyn med omnejd och gillar bandy, spänning, stämning och man vill stötta sitt lag så går man på bandy i morgonkväll. Det blir liksom inte bättre än det kommer att bli i morgon utan står man över då så får man helt enkelt skylla sig själv!

Det är också mycket av tjusningen med sporten bandy tycker jag att två såna här rivaler kan mötas både på planen och på läktaren och utspela sina kamper mot varandra för att sen efter match beblandas supportrarna med varandra vid utgångarna utan att minsta incident uppstår. Det känns ganska unikt för vår sport och något vi ska vara rädd om.

Vi hoppas givetvis att chef Jocke Svensk finns på planen i morgon, ingen skugga falla över övriga men ska vi slå ut Bollnäs så måste vi ha in Jocke i spel så fort som möjligt, så är det bara. Nu höll vi att knäppa dom ändå igår vilket hade varit bragdartat och skulle Jocke vara tillbaka i morgon så stiger våra chanser att kvittera den här matchserien. Sen vann vi hörnmatchen med 2-0 igår och det är en detalj vi måste fortsätta vinna om vi ska kunna rubba Bollnäs i matchserien och det har känts att Byn börjat hitta mer rätt där och ett litet bevis för det såg vi igår. På våra högerhörnor skulle jag dock gärna vilja att Noa och Myran byter plats! Ser framför mig att Noa kan komma mer rätt ju längre bak han står och en lååång på Kimmo kommer väl många ihåg vilket vapen det var på den tiden. Tror en lååång på Noa skulle kunna bli en succé också (?).

REDOVISNINGAR
Har en del Insamlingar att redovisa som delvis blivit lite bortglömt:
Jeppe (Inför Vetlanda borta) = 6812 kr
Slutspels-Byn (efter Vetlanda borta) = 4774 kr
Stödslant (Inför Bollnäs igår) = 6991 kr

PÅMINNER OM!

* Köp biljett till matchen i morgon för du tänker väl inte missa 2a delen av Slaget om Hälsingland? Köp här >>>  https://edsbynbandy.ebiljett.nu/

Köp 50/50-lotter: Köp 50/50 lotter till morgondagens match! Försäljning utanför ICA i morgon e.m. samt på Blomsterboden och på Arenan före matchen.

SLUTSPELSUTMANINGEN: Just nu är 251st med i Slutspelsutmaningen. Vill du också haka på så läs mer här >>> https://bandybyn.se/2024/02/16/slutspelsutmaningen/

FIKTIV ENTRÉ: Om du av olika anledningar inte tar dig ner till Arenan i morgon så STÖTTA gärna med en Fiktiv entré, något som många numera gör och det värmer! Kan vi fortsätta på temat Ola Johansson? Tror det kan vara bra om ”vi har honom med” i nån form även i det här slutspelet.
Jag ger er två val av summa: 117 kr för Olas 117st landskamper eller 62 kr för Olas 62st landslagsmål så mitt förslag till Fiktiv Entré blir då:

SWISHA 117 kr eller 62 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Fiktiv

Jag tackar på förhand er alla som kommer att lämna ett bidrag = Otroligt värdefullt för föreningen och ett sätt att vara DELAKTIG för er som ser matchen hemifrån.

Nu hoppas vi på ett Farmers i fortsatt slutspelsform och som då ger laget det stöd dom behöver för att kvittera den här matchserien!

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share