Slutspelsutmaningen

Vilka dygn vi har upplevt! Kan vi ta oss igenom det här med lyckat resultat i kvartsfinalen mot Bollnäs så är det bragdartat. Samtidigt måste vi nu ändå försöka se framåt och försöka se något ljus i tunneln även fast vi går in till SM-slutspel utan hemmaarena! Man tror nästan fortfarande att man drömmer men så är det ju inte ändå har man insett nu. Jag skulle vilja ha DIG med på Slutspelsutmaningen, kan jag lyckas med det?

Jag hade texten klar till det här för ett par dagar sen men efter allt som hänt sen dess så måste jag formulera om mig. Vår arena är alltså igenbommad, det kan ingen ha missat! Katastrof och tragedi är ord som inte ska användas i det här sammanhanget men det är ett väldigt jobbigt läge för väldigt många och jag lider med så otroligt många. Ungdomar, ideellt arbetande ledare, seniorlagen inkl. ledare, styrelsen och alla som har Ön/kansliet som arbetsplats med allt vad det här nu innebär i form av extrajobb och där dygnen fortsatt har bara 24 timmar…

Det måste vara första gången i alla fall i modern tid som ett lag får kliva in i SM-slutspelet utan en egen hemmaplan. Men nu är det så och vi i Edsbyn är ju kända för att resa oss i dom flesta sammanhang och vi ska reda ut det här också. Om vi fokuserar på A-lagets kommande SM-slutspel här och nu så står vi nu inte bara inför den tuffa uppgiften att slå ut Bollnäs i bäst av fem utan förutom att sno minst en bortamatch mot Bollnäs så måste vi också “sno” deras arena för att ha någonstans att träna och spela om vi tar oss till SM-semifinal! Det blir en utmaning det! Samtidigt känner jag just när jag skriver det att det kan stärka oss också att TILLSAMMANS göra det omöjliga. Eller hur? VI älskar ju såna här omöjliga uppdrag?!

Anledningen till det här inlägget är ju annars SLUTSPELSUTMANINGEN som vi kört förut med lyckat resultat och det känns verkligen som ett måste att vi kör det igen nu. Kanske vi kan slå ännu ett rekord i antal deltagare nu när allt blivit som det blivit och skulle det här ge “utdelning” den här gången också så skulle det värma mer än någonsin.

Från nästa stycke så kör jag på den text jag hade förberett för det här. TACK så länge!

Ska vi försöka även i år? Det BÖR vi göra!! För varje år vi kört Slutspelsutmaningen så har Byn passerat kvartsfinalen i slutspelet och därmed gått minst till SM-semifinal. Vi startade detta inför slutspelet 2021 (utslagen i semi AIK), sen 2002 (SM-Guld), och 2023 (utslagen i semi VSK) och nu 2024 vill vi väl mer än någonsin vinna kvartsfinalserien, eller? Visst skulle det vara värt 200 kr om vi slår ut Bollnäs ur slutspelet? Jag vill tro att många tycker det!  

Vilken matchserie mot Bollnäs vi har framför oss! Det kanske inte har börjat koka än i Edsbyn och Bollnäs men nu när helgen närmar sig så börjar garanterat pulsen stiga. På mig i alla fall! Å vilket mysläge vi har fått när vi blev vald av Bollnäs och där vi får slå ur underläge de luxe men där vi med garanti är vassare nu än när vi möttes i november och december. Sen tror jag Bollnäs kommer att vara väldigt bra också och har Bollnäs lagt upp allt rätt så ska ju även dom vara bättre nu än i nov/dec och då kanske vi inte räcker till ändå. Då får det vara så men jag kan garantera att Byn kommer att göra allt man kan och lite mer därtill för att slå ut Bollnäs och tänk OM vi kunde få en bra start på matchserien och nypa 1a matchen, då kan allt hända!

Skulle vara suveränt om vi dessutom kan få till bra uppslutning även på Slutspelsutmaningen, det brukar det bli och kanske vi kan få med nån extra nu dessutom när skalpen vi kan ta i kvarten är just Bollnäs?! Enda chansen till att det ska bli inbetalning är också det faktum att vi går vidare från kvarten, åker vi ur där så blir det inte heller några pengar in till Slutspelsutmaningen (som i sin tur går till Miljonklubben om det blir inbetalning).

2021 var vi 220st som var med i Slutspelsutmaningen
2022 var vi 140st
2023 var vi 233st
2024 blir vi ???

Hur går det då till? Se nedan:

Slutspelsutmaningen går ut på att man binder sig att betala en summa utefter hur långt Edsbyn tar sig i SM-slutspelet enligt följande:

1. Avancemang till SM-semifinal = 200 kr
2. Avancemang till SM-Final = 350 kr
3. SM-Guld = 500 kr

Tror dom flesta har koll på upplägget men läs annars vidare här så ni inte missuppfattar det hela (MAXSUMMA ni kan få betala är 500 kr): HAKAR NI PÅ och Byn vinner kvartsfinalserien mot Bollnäs men sen åker ut i semifinalen så blir summan att betala 200 kr. Om Byn däremot också skulle vinna semifinalen och gå till SM-Final men sen förlora i finalen så blir summan att betala 350 kr (alltså INTE 200 + 350). Men som vi vet så förlorar Byn sällan SM-finaler och skulle Byn åter vinna SM-guld så blir då summan att betala alltså MAXSUMMAN 500 kr (alltså INTE 200 + 350 + 500). OM vi skulle lyckas med den bedriften så visst vore väl det värt 500 kr (?). Den här säsongen känns ju dock Villa och Västerås närmast omöjliga att rubba i bäst av fem så skulle nåt lag överhuvudtaget kunna rubba dom så blir jag både imponerad och överraskad!

Det jag skulle vilja veta NU är alltså vilka som vill vara med på SLUTSPELSUTMANINGEN?! ANMÄL ER genom att SMSA mig på 070-333 05 20. Skriv Slutspelsutmaningen och ev ert namn i smset. Det går också bra att anmäla er via mejl på brindholm66@gmail.com eller skicka till mig på Messenger.

Vad summan blir vet vi ju då inte förrän Byn spelat klart i SM-slutspelet, det enda vi vet är att den blir 0, 200, 350 eller 500 kr. Av tradition vet jag att några brukar vilja DUBBLA också så tipsar väl om det nu också! 😉 (Skriv det när ni anmäler er i så fall). Åker däremot Byn ut i kvartsfinalserien mot Bollnäs så blir det som sagt ingen inbetalning alls. Jag lovar att ni kommer att ha hela mars månad på er att betala oavsett vad summan blir och blir summan noll så ger det ju sig själv.

TACK på förhand och kom ihåg: TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share