Edsbyn numret större än Gripen

Det rullar på och efter två målfattiga matcher med 2-1 segrar så blev det dussinet fullt i antalet mål ikväll och seger med 8-4 (3-2) mot Gripen Trollhättan. Ett annat ansikte på den här matchen än de två senaste även spelmässigt, lite ostrukturerat emellanåt men till slut ändå en ganska säker seger för Byn om än lite smickrande stora siffror.

Om inte förut så NU kan vi sluta titta neråt/bakåt i tabellen för tack vare kvällens seger så är Edsbyn helt klara för slutspel. Sen om det blir som ett topp-6 lag eller via åttondelsspel får framtiden utvisa och faktiskt så har vi t.o.m. chans att bli topp-4! Det är ju egentligen helt otroligt att vi kan ha den chansen fortfarande men det är ju Edsbyns fina svit efter Rättvik borta den 28/12 som bäddat för det.

Kvällens seger får betecknas som säker till slut men ändå tycker jag Byns insats var lite svajande under resans gång. Lite för mycket solokörning i perioder av matchen är min känsla men när det går vägen till slut så kan jag ha överseende med det. En rivig start på matchen med ett varsitt tidigt mål genom Vadim Arkhipkin till 1-0 Byn i 5e min och kvittering via Ilja Grachev dryga minuten senare. Även bortaledning i 18e min genom Filip Lydén, bägge Gripens mål ur dålig högervinkel och såg väl inte helt otagbar ut nån av dom. Men vi vinner till slut, då funkar det ändå.

Där mitt i halvleken i underläge 1-2 kändes det lite som en baksmällematch från i lördags men sen gjorde Byn en bra sista kvart och kunde gå till pausledning med 3-2 ändå. Lite flyt ändå att vi går till pausvila i ledning då jag tyckte vi spelade lite med huvudet under armen många gånger och körde solo för mycket för min smak. Marius Åström bröt delvis mönstret när han assisterade Ted Hedell till kvitteringen efter halvtimmen. Tycker Marius Åström gjorde sin bästa match för säsongen ikväll förresten. Samuli Helavuori fixade halvtidsledning 3-2 på hörna och 2815 kr in på Hörnpengen (SJU hörnmål sen vi drog igång nu tror jag, ska dubbelkolla).

En okej halvlek men inte så mycket mer kände jag. Byn försvarade sig bra ikväll också men ändå inte med samma pondus som i de senaste två matcherna. Vi drog på oss 13st hörnor emot oss ikväll och även om det är bättre än målchanser emot i spelet så är det lite för många. Det skulle så småningom bli två mål på dessa hörnor också, Gripens bägge mål i andra halvlek. Vi fick annars en bra start på andra med matchens mål av Oscar Wikblad fram till 4-2 när han formligen flög fram från mittlinjen fram till soprent läge som Oscar ordnade åt sig själv och fri med Adam Björk så inget misstag av Oscar och 4-2 efter 51 min.

Därefter en ganska loj och hafsig period igen men där inga mål föll förrän Ilja Grachev reducerade till 4-3 på hörna med kvarten kvar. Lite vittring där för Gripen som bestämde sig för att kliva lite högre på Byn men då kom istället matchens avgörande minuter när Byn på en omställning gjorde 5-3 genom Albin Bysell i 77e och sen 6-3 genom Ted Hedell med välplacerat högeravslut i 79e min och då rann det mesta av Gripen. Jocke Hedqvist försökte repa mod i laget via en timeout men det hjälpte föga och Byn rann ifrån till 8-4 till slut.

Två målskyttar för Byn på slutet som värmer lite extra tycker jag. Marius Åström med ett jäkligt snyggt mål fram till 7-3 efter ass Hedell och i soprent läge inget misstag och det målet har Marius verkligen jobbat ihop till. Sen fick Noa Djäkner avsluta i friläge, framspelad av Vadim, och fri med Adam Björk fixade Noa till slutsiffrorna 8-4 i 92a min. Jag tittar mycket på Noa under matcherna och känner stundtals frustration att vi utnyttjar Noa så lite på offensiv planhalva faktiskt. Nu gör vi åtta mål ändå och allt är frid och fröjd men kunde vi släppa bollen lite mer till varann på offensiv planhalva kommer Byn bli ännu tyngre att stå emot tror jag. Vill gärna ha in Noa mer i spel där och istället minska andelen solokörningar in i gröten som det, stundtals, blev en hel del av ikväll känner jag. Tycker också Vadim bidrar mycket ikväll, ser medspelare och sätter dom i lägen när han själv blivit stillastående och belöningen blev också tre poäng via ett mål och två assist.

Per Hellmyrs har en hög lägstanivå och är bra varje match och jäkligt bra i vissa matcher. Ikväll nånstans mittemellan men att Per Hellmyrs spelar sin sista säsong just nu vill jag inte tro, det finns absolut minst en säsong till i den kroppen. Sen lyser det självförtroende av Oscar Wikblad med en klart stigande formkurva och det ska bli intressant att se Oscar nu under februari/mars, om vi spelar till mars vill säga men det brukar vi till slut oftast göra ju 😉

Gripen Trollhättan gör väl en mediuminsats skulle jag tro Jocke tycker. Är ju ändå inte så långtifrån att göra match av det här men får lite psykologiskt tunga mål emot sig där runt paus och då blir det att jobba i uppförsbacke sen. Gripen lär vara ett av åttondelslagen och blir helt klart farlig där oavsett motstånd.

Övriga matcher: Sirius körde över Sandviken med 9-2 på bortaplan och är ny 4a i tabellen. Kan mycket väl bli kvar där men har både Västerås och Villa (+ Rättvik) kvar att möta och vi jagar dom gärna ända in i kaklet om 4e platsen. SAIK formsvaga men också rejält sjukdomsdrabbade. Rättvik tog sin andra seger via 6-4 hemma mot Vbg och det är bara att lyfta på hatten att man kan fixa det när man inte har nåt att spela för. Däremot lyfts det inga hattar för Vbg som är i djup formsvacka, dom har inte vunnit sen dom slog Gripen på Annandagen i sin “SM-Final” väl? Bollnäs vann pliktskyldigast med 3-2 mot stackars Motala som väl nästan är klar för kval nu. Broberg och Frillesås delade på poängen via 5-5 och den poängen jublar nog Frillesås mest över som nu har 4p ner till Broberg som just nu är 11a och i ingemansland medan Frillesås stormar mot slutspel via åttondelsspel.

Just Frillesås är vår motståndare nu på fredag, borta på Sjöaremossen. Jag hörde några ikväll som skulle dit så vi blir representerad även på den matchen. Annars visas matchen på Edsbyns Hotell där det serveras Tacobuffé kl 17.00-18.30. Mitt råd är att ringa och boka plats om ni ska dit på 0271-411 50.

SEGERSLANT igen då!! Det gillas och det är helt fantastiskt vad många det är med och bidrar där, det värmer OERHÖRT MYCKET. Vet också att Helen Jonsäll längtar efter att bokföra det så bomba gärna henne med nya Segerslantar ikväll och i morgon! 🙂 Känns givet att vi kör på 84 kr ikväll då matchen slutade 8-4 till Byn så:

SWISHA 84 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant. TACK på förhand alla ni fantastiska som ställer upp! Vi kör redovisning i Inför på torsdagkväll.

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Vadim Arkhipkin
+ Marius Åström

EDSBYN-GRIPEN TROLLHÄTTAN 8-4 (3-2)
Edsbyns mål:
Ted Hedell 2, Vadim Arkhipkin, Samuli Helavuori, Oscar Wikblad, Albin Bysell, Marius Åström, Noa Djäkner

Publik: 946
50/50 nummer: 988
50/50 summa: 15 000 kr

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share