Inför: Edsbyn-Gripen Trollhättan

Ny uppgift väntar i morgon tisdag då Jocke Hedqvists Gripen Trollhättan kommer på besök och där vi har revansch att utkräva efter förlust 4-2 borta i början av november. Varje match känns som en slutspelsmatch den här säsongen och här kommer en till sådan då Byn ligger 7a och Gripen 8a i jakten på topp-6 placeringar och det kommer att kosta både fokus, kraft och blåmärken för Byn för att vinna den här matchen.

Måste ändå börja med att återvända till lördagen på Zinken som fick ett så lyckligt slut som vi sent, eller aldrig (?), kommer att glömma! Det känns på väldigt många sätt så viktigt att vi fick vinna den matchen till slut och när vi till slut gjorde det så gör det heller absolut ingenting att manus var skrivet som det var med sen vändning och avgörande för Byn sista 10 min. Det blev i stort sett ett sagoslut:

* När Oscar Wikblad som tidigare i veckan skrivit på ett rakt 3-års kontrakt fick bli stor matchhjälte med två mål och därefter mest av alla fick ta emot Farmers hyllningar efter matchen. Gåshud!

* När “Buss nr 2” som under resan ner fått haveri på sin buss och efter några tappra försök att ruska liv i den fick invänta ersättningsbuss och ankom till Zinkensdamm efter ca 55 min spelade. DÅ visste vi inte att manus var skrivet som så att Byn skulle inleda sin slutforcering ca kvarten efter att buss nr 2 anlänt, när Felix Karsbo hade fått en otrolig fart på Edsbysektionen, och när Oscar inväntat rätt lägen att leverera. Gåshud!

* När Farmers får ihop FYRA supporterbussar till Zinken i omgång 22 i Elitserien och har inte Byn vänt och vunnit har ju inte heller den magi som uppstod efter slutsignal heller utspelat sig. Visst, jag tycker Bajen var värd att få fira också efter en bra genomförd match och framburna av en fanatisk hemmapublik men det var till slut Bönderna från Byn som fick fira ändå. Å som det firades! Det var en så stor “TILLSAMMANS-seger” så ni fattar nog knappt och jag tror det här svetsar samman lag + supportrar ÄNNU MER när vi nu går in i säsongens viktigaste skede. TACK ALLA som bidrog till det här och var på plats på Zinken, ingen nämnd, ingen glömd. JAG kommer ALDRIG att glömma den här lördagen.

Det “tråkiga” är att vi nu måste vända blad och ta oss an nästa uppgift. Vad ska jag uppskatta, jo att i ungefär sju fall av tio fall kommer det en negativ reaktion på en sån här “eufori-urladdning” som vi ALLA, spelare och supportrar, fick vara med om i lördags när det som nu är match igen tre dagar efter. Med negativ reaktion menar jag att laget får svårt att landa och nollställa för att åter kunna leverera det som krävs för att besegra Gripen i morgon. Där har Kuben o co ett oerhört viktigt jobb att göra och jag håller tummarna för att de lyckas samt att vi på läktarplats har en viktig uppgift i det jobbet också. Farmers går ju med garanti stärkta ur lördagen och kommer i morgon förhoppningsvis att leverera än bättre än en “vanlig tisdag” men som också brukar vara bra. Sen är det faktiskt en omöjlighet att leverera lika igen i morgon som i lördags av flera olika orsaker men att det står ett röststarkt Farmers redo i morgon igen kan rent utav vara matchavgörande!

Edsbyn hade alla tillgängliga i lördags och enda orosmolnet till i morgon är väl återigen Jesper Granqvist. Jeppe gjorde sin första match sen 13/12 i lördags och fick garanterat erfara att träning är en sak och match är en helt annan sak. Vi chippade efter andan när Jeppe gjorde en bakåtpiruett mitt i första halvlek och åter såg ut att få ont i knät. “Tack och hej med den här säsongen” trodde jag direkt men glädjande nog så återkom Jeppe i spel redan senare i 1a halvlek och även minst första kvarten av 2a fanns Jeppe också med. Sen vet inte jag men Jeppe var duschad, ombytt och klar när laget tackade Farmers efter match och det var nog inte för att Jeppe skulle ut och fira med Farmers. Det kan ha varit en säkerhetsåtgärd. Det kan ha varit bestämt före att Jeppe skulle kliva av efter ca timmen (ej troligt ändå). Det kan ha varit att Jeppe fick känning. Vilket av det visar sig i morgon tänker jag och håller återigen tummarna för Jeppe.

Det som känns bra är att Gripen var med om en liknande skön seger i lördags när man avgjorde sent till seger 5-4 mot Vetlanda. Säkert en ganska rejäl euforiseger det också så även Jocke Hedqvist o co likt Kuben o co har till uppgift att få laget att landa till i morgon. Så där har vi en väldigt viktig “match i matchen” mellan Kuben och Jocke där den som lyckas bäst absolut har bra chans att bli vinnarcoach i morgon. Gripen är ett svårspelat lag som med garanti backar hem och vill spela på omställning i morgon, precis som man gjorde hemma mot Byn i november. Alla lag vill väl ligga på gränsen till vad domaren tillåter när det gäller fasthållningar, slag på klubba och liknande i sin defensiv men jag tror Gripen är ett av seriens skickligaste lag på att lyckas hitta den gränsen hos domartrion. Så ska vi vinna i morgon då måste vi ha bra fokus, viljan att kampa och ta blåmärken och ha TÅLAMOD. Bockar vi av alla dessa tre punkter efter matchen så vinner Byn!

Finns så mycket mer jag skulle kunna skriva om själva matchen och lördagen men det har ju en förmåga att bli väldigt långt när jag skriver så jag går in i “avslutningsfasen” på Inför nu istället då 😉

Omgången i övrigt: Bara viktiga matcher nu som det känns och jag kommer att ha full koll på resultattavlan i morgon där det står Bollnäs-Motala, Broberg-Frillesås, Rättvik-Vänersborg och Sandviken-Sirius. Bollnäs och Vbg ska väl avfärda, vad det verkar, seriens två svagaste lag. Men sen är det otroligt viktiga matcher både i Söderhamn och Sandviken. Mest “måste” av dom lagen är det väl för Broberg och dom har ju också hittat nåt känns det som så dom vinner nog den matchen ändå säger min magkänsla. SAIK-Sirius känns omöjlig att tippa men luktar det inte lite Sirius ändå som känns stabilare för dagen. Vinner Sirius där så blir det riktigt rörigt runt 4e platsen i tabellen också! På onsdag spelar Villa-Hammarby och Västerås-Vetlanda, bör vara två hemmasegrar om motivationen är på topp hos Villa/VSK.

PÅMINNELSER brukar vi också ha med:
* Kom ihåg att köpa 50/50-lotter, utanför ICA i morgon e.m. eller på Blomsterboden eller på Ön före match. Utan å veta så känns det som det blir en rejäl pott i morgon (igen). 20 kr/lott eller 5st för 100 kr 😉

* Hotellet på fredag: Farmers annonserar säkert om det själv men jag hintar om att man har ett erbjudande i morgon till alla medlemmar att man kan hämta en biljett vid deras disk bakom Klacken där erbjudandet är “Ät 2 betala för 1” om man vill se fredagens bortamatch mot Frillesås på Edsbyns Hotell. Fredagens mat på Hotellet är “Upphottad Tacobuffé”. Detta erbjudande alltså för Farmers medlemmar och det går också lösa medlemskap där och då i morgon om man inte är medlem. SAMT vill ni “övriga” vara säker på plats på Hotellet på fredag så ring 0271-411 50 och boka matplats.

* FIKTIV ENTRÉ: Vi fortsätter med detta sätt att bidra för er som ser matchen hemifrån soffan. I morgon är det inget tvivel om vad den Fiktiva summan är utan det är givetvis 57 kr som en hyllning till “allas vår” # 57 Jocke Hedqvist för allt han gjort för vår förening genom åren. Så FIKTIV i morgon kan man ju även bidra med om man ser matchen live men vill hylla Jocke lite extra. Så då blir det:

SWISHA 57 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Fiktiv

När man tänker tillbaka på vad Jocke gjorde här i Byn så hamnar man ofta på den 5e semin mot Västerås 2007/08 där Jocke dundrade in tre hörnor men den vändningen har ni sett många gånger. Så föreslår istället att ni tittar på sammandraget på 8 min av matchen efter den semifinalen där Jocke också spelade en stor roll >>> https://www.youtube.com/watch?v=f4Aa14v4g2g

REDOVISNING brukar vara populärt:
* SEGERSLANT mot Hammarby i lördags blev precis som hela lördagen en succé! Nytt rekord (igen) med 8446 kr insamlat. TACK ALLA igen, ni är fantastiska! 🙂

* TOJ-Insamlingen (Ted – Oscar – Jeppe) i samarbete med Farmers BANDYPENGEN rullar också på bra. Just nu är det 111st unika deltagare med i denna riktade Insamling och den insamlade summan just nu är 58 630 kr. Jag kan vara lite upprymd av tidigare insamlingar men jag känner absolut att vi ska sikta på (minst) 100 000 kr i den här Insamlingen. Den är så OTROLIGT VIKTIG för framtiden! Ni har nog läst vad som gäller att för varje påskrift av Oscar Wikblad (klar), Jesper Granqvist och Ted Hedell så betalas 1/3 av summan vi samlar in till sista februari ut till Edsbyns IF Bandy. Jag kan lova att lördagens insats där Farmers visade musklerna på Zinken inte gör saken sämre när det gäller att få Jeppe och Teds påskrifter utan sånt väger dom in när beslut ska tas, det är jag nästan hundra på!

Vill du haka på denna så viktiga Insamling för FRAMTIDEN?

Isåfall SWISH till BANDYPENGEN 123 018 07 78 (Bg 5285-2225)
. MÄRK: Jeppe – Oscar – Ted eller 44 – 06 – 90 eller TOJ-Insamlingen. Mot 100 000 kr! 😉

FÖRSÖK att ta dig ner till Arenan i morgon! ALLT STÖD behövs när nu nästa nyckelmatch ska spelas och inför SM-slutspelet så skulle det vara oerhört viktigt att bli topp-6 och vinst i morgon så ökar dom chanserna rejält. Det är inte längre lika kallt i Arenan heller utan Assi och Elvin närmar sig nu sin dröm-temperatur i Arenan för nu är det inte längre 7-8 minusgrader där utan ikväll var det enligt uppgift -2,1 gr när laget tränade. “Jag brukar ju vilja gå ut å kolla på träningen i t-shirt jag” sa Elvin till mig tidigare när det ett tag var -8 gr i Arenan “men det går ju fan inte nu” sa Elvin då men ikväll har säkert Elvin kollat på träningen i T-shirt 😉 Det är ett bra tecken.

TACK om du orkat läsa ända HIT! 🙂

FIKTIV ENTRÉ = 57 kr till SWISH 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Fiktiv

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share