Oscar och Buss nummer 2 vände på Zinken!

Edsbyn plockar hem två oerhört tunga och viktiga poäng på Zinken efter en härlig kamp över 90+ min och där Byn genom Oscar Wikblad x 2 vände ett 1-0 underläge under matchens sista dryga 10 min. Den här segern kan komma att visa sig oerhört värdefull i slutänden i racet om topp-6 platser. Allt detta inför 5051 pers på Zinken!

Pust, stön och stånk och  till slut en enorm segerglädje på Zinken efter en härlig drabbning som kanske inte innehöll så mycket skönspel men desto mer kamp om varje centimeter och till slut öppnade det upp sig i andra halvlek och målchanserna avlöste varandra. Sen undrar jag om Byn klarat av att vända det här om inte Farmers buss nr 2 dykt upp med dryga halvtimmen kvar! Haveri på vägen ner gjorde att Farmers buss nr 2 av FYRA bussar inte anlände förrän vid ca 55 min spelat. Nog för att det sjöngs en del före också men jag tror alla håller med om att det blev en nivåhöjning de luxe när Felix Karsbo o co anlände med alla röstresurser kvar och som det sjöngs sista halvtimmen

Precis i den vevan hade också matchen öppnat upp sig på ett helt annat sätt än i 1a halvlek som var ganska stängd i stort sett hela tiden får man väl säga. Isac Karlsson gav Bajen ledningen i 17e min efter en stark prestation och det kändes också som att skulle nåt lag ha ledningen i paus så var det väl ändå Bajen som var snäppet hetare än Byn där. Trots ett stolpskott redan efter 15 sek av andra halvlek av Oscar Wikblad följt av ett till bra avslut 3 min efter så kopplade inte Byn nåt kommando i matchen första kvarten av 2a heller. Viktor Birgersson i Bajens kasse växte alltmer ut som en matchvinnare för hemmalaget men så småningom skulle Oscar till slut stå som segrare även i den “matchen i matchen”.

Det var ändå först sista 20 min som Byns slutforcering skulle komma och strax före, i 69e min, brände Isac Karlsson öppet mål och han sover nog inte speciellt bra inatt… 2-0 där och det vete tusan om det ens har hjälpt med en buss nr 2 i toppform som dessutom  hade fått med sig hela Edsbyns sektion i en forcering även på läktarplats.

Nu skulle det istället räcka och det här blev till slut en fantastisk “TILLSAMMANS-SEGER” för laget och supportrarna när Oscar Wikblad till slut fick hål på den fantastiske Birgersson i Bajens mål. Den outtröttlige Per Hellmyrs pumpade än en gång på mot Bajens försvar och denna gång runt till höger, in efter kort, snett inåt bakåt med bollen där först Svensk provade och sen bollen ut till Oscar som svingade bom först men träff mitt i prick på andra försöket och bollen satt högt bakom Birgersson och 1-1 efter 80 min. Då rättvist efter att Byn tagit över sista 10 min före målet och Bajen tog också timeout direkt efter målet, lite i brygga då. Före minut 70 var det nästan mer övervikt Bajen om än knappt och där får vi verkligen tacka Henke och Svensk o co för att vi klarade av att stå emot.

Även ett segermål skulle komma! I 87e min och på Byns 9e hörna. Från höger och Oscar som näst siste skytt fick prova och bollen smet in mellan benskydden på mållinjen om jag såg rätt och Edsbyns läktare formligen exploderade! Det var Vadim Arkhipkin som ordnade hörnan där Vadim gjorde allt men denne Birger parerade även det avslutet till hörna och där fick istället Oscar bli hjälte! 🙂

Nu ser vi till att må jäkligt bra ikväll och firar den här segern ordentligt! Det finns egentligen mycket mer att skriva om den här matchen och allt runtomkring men vi får analysera vidare en annan gång för även jag vill fira det här lite nu känner jag.

SEGERSLANT ska vi ju absolut slänga in en sån här kväll! Jag har funderat lite vad som kan vara lämpligt att motivera siffran med och väljer: 2-1 seger = 21. Oscar Wikblad skrev TRE raka år med Byn i veckan och 21 x 3 = 63 kr. Vill ni även hylla Felix Karsbo o co i buss nr 2 så tar ni sen 63 x 2 = 126 kr! FARMERS har stor delaktighet i kvällens tvåpoängare, SÅ ÄR DET. Så då föreslår jag:

SWISHA 63 kr eller 126 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant

Vi summerar både Segerslant och ger en uppdatering av TOJ-insamlingen i Inför på måndagkväll och tar helt ledigt i morgon söndag och njuter av kvällens upplevelse! 🙂 Den här lördagen glömmer vi inte.

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Per Hellmyrs
+ Joakim Svensk

HAMMARBY-EDSBYN 1-2 (1-0)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 2

Publik: 5051

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share