Inför: Hammarby-Edsbyn

Vilken lördag vi har framför oss! Hammarby-Edsbyn på Zinken och slår arrangörens förväntningar in så kan det bli 5000 pers på publikplats. Edsbyns supportrar bidrar stort till det och Farmers skickar FYRA supporterbussar till Zinken plus att det garanterat ansluter MÅNGA andra rödblå till matchen också. Det blir en lördag vi kommer att minnas det här! Avslag 15.00.

Två veckors landslagsuppehåll gör att det lyser bandyabstinens hos många just nu och när serien nu åter startar upp så kommer det ju rulla på med matcher i en strid ström fram till att säsongens Svenska Mästare ska koras lördag 16 mars i Västerås. För vår del har säsongen hittills innehållit ”allt” som det känns och vi supportrar har gjort resan från förlust i Rättvik den 28/12 och alla mungipor ner till att Farmers fyller fyra bussar ner till Zinken en månad senare och alla mungipor är upp istället! Samtidigt som det många gånger kan vara frustrerande att vara supporter så är väl också det här mycket av tjusningen med idrotten och lika är det nu, vi vet ju inte alls vad säsongens sista åtta veckor har att erbjuda oss. Så det känns otroligt spännande när slutspurten nu ska starta och det känns absolut som att ALLA RÖDBLÅ slutit sig samman och försöker bidra efter den nesliga förlusten i Rättvik. Sånt ger mig gåshud! 

Morgondagens match mot Bajen blir väldigt intressant och det är två lag som vacklat under säsong som ska mötas men där bägge lags formkurva pekar åt rätt håll just nu även om Byns är än lite stabilare än Hammarbys sett över fem senaste. Byn ligger just nu 7a och Hammarby 10a och skulle det ha varit en sluttabell den vi har idag så har dessa lag mötts i åttondelsfinal i bäst av tre. I min bok står det att mot Hammarby på Zinken är det viktigt att få en bra start på matchen för hamnar man i underläge borta mot Bajen, och särskilt nu, så kommer hemmalaget verkligen att bäras fram av sin publik. Visst kan det vara en upplevelse i sig att få vara med om det trycket men jag ser hellre att vi bär fram ett Edsbyn som sitter i förarsätet i den här matchen. Förhållandena verkar bli bra med någon plusgrad och uppehåll och det är bara att ge järnet både på plan och läktaren i morgon så tror jag Byn blir svår att besegra.

Det är alltså Bandyns Dag på Zinken i morgon med FRI ENTRÉ för ALLA och just därför förväntas också denna storpublik. Mer info finns att läsa här >>> https://hammarbybandy.se/bandyns-dag-pa-lordag-matchinfo/

Extra spännande inför matchen i morgon är det faktum att Jesper Granqvist eventuellt kan vara aktuell för spel igen. Hur det blir med det vet inte jag även om ledarstaben, laget och Jespers närmaste sannolikt har koll på läget men jag känner att det kan vara spännande att vänta och få se i morgon om nr 44 glider in på Zinken eller inte. Vi hoppas få se nr 44 såklart! Det kan ge ännu en dimension till Byns spel tror jag och framförallt om vi kunde testa Jeppe i en roll på mittfältet istället för back som tidigare. Har sett att fler än mig är inne på det spåret nu sen jag skrev det i nåt Inför tidigare och som jag skrivit förut så tycker jag Mattias Larsson gjort det så otroligt bra som vikarie för Jeppe på högerbacken så Taggen förtjänar att få vara kvar där tycker jag. Dessutom tror jag vi kommer åt Jeppes offensiva kvalitéer på ett helt annat sätt om han flyttar upp ett steg i banan och i ett längre perspektiv så skulle Jeppe kunna bli en riktig joker i en sån position tror jag särskilt nu när han inte är avläst av motståndarna. Så det Kuben och co, är vad jag hoppas på 😉

Annars så är den här veckans STORA glädjeämne såklart att Oscar Wikblad skrivit ett nytt RAKT treårskontrakt där inga plus alls finns inblandade! Det är STORT och starkt tycker jag att Oscar, som garanterat varit vår trupps hetaste villebråd på spelarmarknaden, står emot locktoner från andra klubbar och skriver ett så långt kontrakt dessutom. Det visar på ett väldigt stort Edsbyhjärta och med en sån påskrift visar också Oscar att han vill gå i bräschen för ett fortsatt starkt Edsbyn i framtiden. Jag vill också tro att Oscar med sitt ändå rätt tidiga beslut visar vägen för fler påskrifter (?) som också vill vara med i framtidens Edsbyn! 🙂

Som ni kanske läst så har jag tillsammans med Farmers startat en riktad Insamling till det här ändamålet där vi hoppas föreningen kan knyta upp Oscar samt Jesper Granqvist och Ted Hedell på nya och så långa kontrakt som möjligt! Oscar ”är i hamn” då vilket innebär att 1/3 av pengarna vi lyckas samla in kommer att betalas ut av Farmers till föreningen när den här Insamlingen avslutas sista februari. I skrivande stund är 77st personer med i den här riktade insamlingen och vi hoppas såklart på att fler hakar på och speciellt nu när det har varit löning och i rena glädjen av att Oscar skrivit på ett rakt 3-årskontrakt. Det jag vet är att 15 000 kr kom in dom första fem timmarna men sen har vi sagt att vi ska göra nästa uppdatering när 100st hakat på den här Insamlingen och förhoppningen är såklart att det sker nu i helgen! 🙂

Hur gör jag om jag vill bidra? Då SWISHAR du till BANDYPENGEN 123 018 07 78 (Bg 5285-2225) och MÄRK: Jeppe – Oscar – Ted eller 44 – 6 – 90. Vi fick även det fyndiga förslaget att kalla Insamlingen ”TOJ-insamlingen” så det går också bra att skriva det. (Tilläggas kan, ifall nån funderar, att kontot pengarna går in på tillhör Edsbyns IF Bandy (så det står som mottagare) men det går inte ta ut pengar från det kontot utan Farmers godkännande). Så min förhoppning är att Bandypengen och Miljonklubben TILLSAMMANS levererar nu i början av året här så vi har möjlighet att ha en trupp som kan kriga om Topp-4 även kommande säsong!

Övriga matcher: Ikväll fredag möts Vänersborg-Villa Lidköping och där ska det ju bli en klar tvåa är känslan. Sen en drös viktiga matcher i morgon lördag: Motala-Västerås (14.00), Hammarby-Edsbyn (15.00), Sirius-Bollnäs (15.00), Gripen-Vetlanda (16.00), Broberg-Rättvik (17.00) och Frillesås-Sandviken (17.00). Västerås och Broberg bör vara klar men sen vete tusan. SAIK:s sjukdomsrapporter gör ju att Frillesås blir favoriter där känner jag och sen slår väl både Sirius och Gripen ur underläge trots hemmaplan och då vi krigar om placeringar med främst just Sirius och Gripen så ska vi väl hålla en tumme för bortalagen där men samtidigt är det svårt också, i det ena fallet i alla fall. Helt klart så är det i alla fall Sirius som är laget vi ska passera om vi ska ta klivet upp till topp-6 då dom har ett tufft program kvar men det är mest upp till oss själva att lösa det ändå.

Vi hoppas och tror på en lördag på Zinken som vi sent ska glömma och det blir det också om vi TILLSAMMANS jobbar in en tvåpoängare mot Bajen. Det skulle vara värdefullt på så många sätt om vi kunde starta med en seger nu direkt efter uppehållet. Vi måste komma ihåg vad som tagit oss upp på banan igen efter Rättvik borta och det är en tät defensiv, ett otroligt bra fokus och att vi verkligen vågar köra i offensiven när läge ges. Det är LAGET framför JAGET som tagit oss tillbaka till den position vi är just nu och fortsätter vi så kommer fler poäng att ramla in dom fem sista omgångarna nu. När dessutom Farmers HELA TIDEN levererar just nu så är vi jäkligt starka och svåra att besegra.

Avslutningsvs: Bidra som sagt gärna till Insamlingen Jeppe – Oscar – Ted ovan! Swish till 123 018 07 78 (Bg 5285-2225). Just nu är vi 77st med, passerar vi 100st till söndagkväll? Vi hoppas (och tror!) på det och isåfall kommer också en uppdatering på söndagkväll hur mycket vi samlat in så här långt! 🙂

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share