Oscar Wikblad förlänger med 3 år

Klockan 09:26 idag fick våra medlemmar i Miljonklubben, om man angett mejladress till oss, reda på att Oscar förlängt sitt avtal.
Vill du också ha förhandsinformation om herrlaget? Gå då med i Miljonklubben >HÄR<
Är du med men inte fått mejl? Meddela då er mejladress till eif@bandybyn.se

Edsbyns IF Bandy är mycket glada att kunna meddela att Oscar Wikblad förlängt sitt kontrakt med tre år.
Han har spelat i Edsbyn hela sitt liv och vunnit SM-guld både som junior och senior, samt även vunnit skytteligan i elitserien. Han har gjort 294 mål, 328 matcher och är inne på sin 10:e säsong i A-laget.
Nu har Oscar Wikblad skrivit ett nytt kontrakt med moderklubben.

Vi ställde Oscar lite frågor när det blev klart att han förlängt.

Nuvarande kontrakt förlängde du i december 2021 och denna gång i januari, är det en plan att göra klart tidigt?
– Det har inte varit någon plan kring när jag skulle skriva på kontraktet så, utan det har mer varit att jag har behövt fundera igenom det ordentligt innan jag bestämt mig. Sedan blev det i och med skadan jag haft att vi valde att lägga förhandlingarna lite på is och fokusera mer på rehabträningen, vilket gjorde att det drog ut lite mer på tiden den här gången. 

Var det ett enkelt och snabbt beslut eller har det funderats en del på Hällvägen i Roteberg?
– Det har varit en del funderande såklart. Man vrider och vänder på saker fram och tillbaka i en sån här process, man vill komma fram till vad som blir bäst för en själv. Nu känns de grymt bra att ha förlängt kontraktet och få spela vidare i Edsbyn.

Vad gör att du spelar vidare i Edsbyns röda tröja?
– Det är mycket som spelar in i ett sånt här beslut men först och främst är de ju för att jag älskar att spela bandy här i Edsbyn, det är min moderklubb som alltid kommer ligga närmast hjärtat. Sedan har vi laget, alla spelare och ledare som jag trivs väldigt bra med och gör att det alltid känns roligt att komma ner på Ön. 

Ytterligare en faktor som spelar in är att det är så häftigt hur hela Byn lever för bandyn. Att det är så många som bidrar på olika sätt för att vår förening ska fungera och utvecklas. Vi har otroligt många supportar som stöttar oss och ger oss energi varje match. Att Farmers får iväg fyra bussar till ”Zinken” på lördag visar hur fantastiska supportar vi har och hur många som brinner för bandyn. Det betyder otroligt mycket för oss spelare!

Efter en tid med oturliga och konstiga skador så är du nu tillbaka, hur känns kroppen?
– Jag tycker kroppen känns bättre och bättre. Det har varit en väldigt tuff period med långdragna skador som har tagit lång tid att läka. Men det känns som att det var ett välbehövligt uppehåll för min del nu, som gjort att jag kunnat fokusera mer på rehabträning för skadorna. Jag hoppas på att få vara skadefri resten av säsongen.

Vi säger stort tack till dig Oscar för denna härliga nyhet!

Edsbyns IF Bandys klubbchef Franco Bergman säger så här om att Oscar nu förlängt med klubben:
– Det känns mycket bra att ha skrivit kontrakt med Oscar på tre nya år. En egen produkt som har många spetskvalitéer och är en bra förebild samt en god representant för föreningen med sin seriösa inställning. Oscars avtal är betydelsefullt i föreningens strategi att långsiktigt vara ett topp fyra lag.

Huvudtränare Magnus Olsson är glad:
– Att Oscar bestämmer sig för att stanna i moderklubben i detta skede i livet är ett väldigt starkt beslut för honom själv, laget och hela Edsbyn. Oscar är ju lite av loket i laget, både på planen och i omklädningsrummet. Vad han sedan besitter för egenskaper som spelare, det vet ju alla.

Edsbyns IF Bandy tackar alla medlemmar i Miljonklubben, alla partners och övriga supportrar som gjort detta möjligt.
Nu ser vi fram mot en tuff, men kul avslutning på serien.

share