Ny oerhört viktig seger för Byn

Nyckelmatchen är vunnen! Det finns segrar och det finns segrar. Det här var en av säsongens i särklass viktigaste när Byn vann en målsnål historia mot Sirius med 2-1 (1-1) efter att ha vänt 0-1 till seger med 2-1. Segerskytt Vadim Arkhipkin som verkligen jobbat ihop till att få bli matchhjälte!

Fantastiskt skön seger och nu känns det nästan skönt att det kommer ett 2v långt uppehåll också (eller?) så vi får landa, läka ihop en massa småskavanker samt njuta av att vi tagit oss från “krisläge/källaren” i slutet av december till att nu utmana om en topp-6 placering i tabellen. Nu när vi fått ordning på väldigt mycket mer än det var ordning på mot Rättvik 28/12 så kan jag faktiskt också se en tjusning i att vi lite ha varit i det läget också. Det känns verkligen som laget inkl. ledare har svetsas samman på ett helt annat sätt än tidigare och jobbet som läggs ner TILLSAMMANS i match efter match nu har vi inte haft tidigare den här säsongen. Sånt lovar mera inför säsongens sista knappa två månader med omstart lördag 27/1 kl 15.00 borta mot Bajen.

Vi mötte ett likvärdigt motstånd idag då jag tycker Sirius var ungefär lika bra som Byn med skillnaden mot tidigare att nu har Byn hittat nycklarna till att bryta över såna här matcher i egen favör över 90+ min. Bägge lags matchplaner måste ha sett nästan exakt lika ut i min värld och hade Kuben och Oskar Robertsson bytt matchplaner med varandra före match så tror jag dom tänkt att “va fan dom ska ju spela precis lika som oss”! 🙂

En tät defensiv prio hos bägge lag och även prio på att hitta omställningslägen och då verkligen “gå för det”. Nu kändes bägge lag ikväll väldigt bollskickliga så det blev inte så väldigt många såna lägen och när dom dök upp så såg ändå lagen till att inte skicka iväg för många spelare, nån sorts riskminimering. Då blev det istället lite schack av det hela och såna matcher är ju också väldigt härliga att se tycker jag. Mycket kompetens i bägge ledarstabar och Jonas Holgersson fick springa som en iller upp å ner på Prim-läktaren i andra halvlek för att ge nya tips när Byn vann alltmer mark där.

Bra tempo första kvarten skrev jag, det ebbade väl ut lite vartefter resten av halvleken sen och mot slutet av halvleken hade det sjunkit ganska rejält. Målen kom där i mitten när Sirius tog ledningen i 21a min på sin 1a hörna där Kalle Mårtensson träffade rätt, otagbart var känslan. Byn och Albin Bysell kvitterade efter 31 min när Byn “skapade oreda” (gillar det uttrycket och det är viktigt att sånt sker!) i sirius straffområde iscensatt av Teemu Määttä (var det väl?) och när oredan började bli utredd så hamnade bollen hos Albin som utan pardon drog dit kvitteringen. Bra straffområdesspelare denne Bysell.

Oavgjort i paus kändes rättvist i en som jag tycker rätt bra halvlek mellan två bra lag som visade respekt för varandra och stundtals också ofta tog ut varandra. I andra halvlek tog nästan omgående Per Hellmyrs tag i taktpinnen och Myran var banans kung i andra halvlek och helt klart hade Myran väldigt stor del i att Byn till slut vann den här matchen. Myran pumpade flera gånger om mot Sirius vänstersida och fick den stundtals att rämna och framförallt blev Sirius som lag tröttare av Myrans körningar. Efter dryga timmen ordnade Myran på helt egen hand en straff till Byn när han kom runt på höger, in efter kortlinjen i hög fart och bollen högt upp i luften i Sirius försök att stoppa Myran och en hög klubba där gav straff till Byn. Albin Bysell exekutor men blev där överlistad av mv Anton Andersson som vass i Sirius kasse. Likaså Henke i Byns dito.

Segermålet kom istället 10 min senare och jag tycker det kändes väldigt rätt att dom två som fixade det målet fick göra just det målet. En klockren lyra från Myran som friställde Vadim Arkhipkin som stillastående tog ner bollen, gick i sidled åt vänster och kändes nästan tappa vinkeln helt men lyfte bollen mot det halvt övergivna målet där några Siriusspelare kom till undsättning och rensade undan bollen MEN bollen hade passerat mållinjen när den skyfflades undan och 2-1 Byn. Bollen också odiskutabelt över mållinjen har jag fått bekräftat av dom “balkongdomare” vi har på balkongen ovanför målburen där. Oerhört skönt mål och jag tycker Vadim är så värd att få bli matchhjälte då jag tycker han sliter väldigt bra utan boll i matcherna som spets i laget numera. Fick Vadim välja så spelade han säkert hellre på mittfältet men jag älskar uttalanden som Vadims att “jag spelar där det tränaren tycker jag gör mest nytta för laget!” Så viktigt om LAGET ska nå framgång.

Segern gör att vi “på riktigt” är med i racet om topp-6 placeringar. Då övriga matcher är färdigspelade när jag skriver så får det visa sig var vi ligger efter den här omgången och efter den uppskjutna matchen Motala-Vetlanda på tisdag. Klart är i alla fall att vi “har allt i egna händer” om vi vill nå topp-6 och det är det viktigaste.

Nu är jag hungrig samt har en tid att passa så ger mig här. Mycket som var glädjande idag, inte bara dom två poängen. Äntligen över tusen personer också med 1146 pers på plats och av dom många barn och ungdomar så som det känns, en lyckad Familjefest som var rubriken på dagens match. Samt FARMERS som gör jobbet ALLTID! Så otroligt jävla bra och jag tror faktiskt “NI” är en faktor för spelare som har utgående kontrakt. Måste vara oerhört kul att spela varje hemmamatch med sång på läktarplats kontra tvärtom som det är på många andra ställen.

SEGERSLANT!! Det är dags igen! Nu t.om. pratas det om det här före matcherna att folk “hoppas man får betala segerslant idag igen” 🙂 Det värmer! För mig är det inget svårare val vem vi premirerar ikväll utan det är segerskytten och matchhjälten nr 71 Vadim Arkhipkin som i just minut 71 avgjorde den här matchen. Sen är ju kanske Per Hellmyrs den stora festfixaren så vill nämna honom här också men vi “premirerar” Myran en annan gång. Så mitt förslag:

SWISHA 71 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant

TACK ALLA som hakar på! 🙂

Då njuter vi ikväll och även i morgon och myser på att vi har en trevlig tid framför oss när det blir omstart igen den 27/1 mot Bajen på Zinken. Jag tror inte jag orkar vänta till dess innan jag skriver nästa gång så något kommer under tiden. Bl.a. redovisning av kvällens SEGERSLANT! Rekordet är 6104 kr sen i onsdags. Slår vi det en lördagkväll nu när vi mår jäkligt bra? Det tror jag! 🙂

SPELARBETYG:
+++ Per Hellmyrs
++ Joakim Svensk
+ Vadim Arkhipkin

EDSBYN-SIRIUS 2-1 (1-1)
Edsbyns mål: Albin Bysell, Vadim Arkhipkin

Publik: 1146

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share