Inför: Motala-Edsbyn

Nästa nyckelmatch! Motala borta i morgon och där brukar vi ofta ha problem och det är ofta ett lotteri där också då förhållandena ofta är dåliga. Men i morgon ser prognosen helt ok ut vilket bör vara ett plus för Byn (?) men att vara inställd på mycket kamp brukar alltid vara nyckeln i dom här matcherna och hoppas vi är redo för det.

Skulle vi vinna den här matchen i morgon så ser det helt plötsligt rätt ok ut i tabellen. Vi är just nu 5p före Motala (då har dom en match mindre spelad) och vid vinst i morgon och det faktum att Motala i sina sex sista matcher har alla topp-4 lagen kvar att möta så skulle det vara goda möjligheter att hålla Motala bakom oss isåfall. Men det faktum innebär också att Motala ser morgondagens match som en av dom matcher där man har störst chans att vinna av kvarvarande och räkna med att hemmalaget säljer sig oerhört dyrt i morgonkväll.

Förra säsongen förlorade vi den här matchen med 5-2 och nu minns jag inte “hur” vi förlorade den men var det inte lite en effekt av att vi inte var beredd på att ta jobbet den gången? Får nästan för mig det. Borta mot Motala tar man inga poäng om man ska spela snyggt och tror man kan spela ut Motala utan där handlar matcherna nästan uteslutande om bra fokus och inställning och att verkligen jobba tillsammans, FRÅN START. Känslan är att hamnar man i underläge i Motala så förblir man oftast i underläge matchen igenom så att vara redo från start är viktigare än någonsin i morgon.

Vi kommer till matchen med 5p på dom tre senaste matcherna och äntligen börjar det lysa lite självförtroende runt en hel del spelare och kan vi fortsätta bygga från där vi är nu så kan säsongens sista två månader bli riktigt roliga. Mot Sandviken får vi väl också säga att vi hade en del flyt som kunde rinna ifrån till en ganska klar seger som var klar i god tid innan slutsignal. Sånt brukar ändå kunna jämna ut sig över en säsong och vi ska komma ihåg vad vi har fått slita hårt nästan för varje mål i november/december så inte mer än rättvist att vi kunde få med oss en hel del billiga mål i den matchen. Vi fortsätter gärna på det spåret i morgon!

Dålig koll på om alla (utom Jeppe) är tillgängliga i morgon men det är vad jag tror. Lyckades se sista 10 min av Byns träning igår och då saknades 2-3 spelare men tror det kan ha varit mer av säkerhetsskäl ändå men det vet jag ju ändå inte. Vore önskvärt att vi kunde få spela med samma lag två matcher i rad en gång nu så vi kan hitta rätt roller åt olika spelare och det har ju sett bra ut på slutet med vissa förändringar som Kuben o co har gjort. Sen Noa Djäkner tillbaka senast efter att ha missat två matcher och det blev en injektion det också som jag är nyfiken på att se fortsättningen på nu.

Det spelas tre matcher ikväll så jag lägger inget mer krut på kvällens Inför än så här. Broberg-Villa, Gripen-Västerås och Sirius-Vetlanda spelas ikväll. För vår del så är det ju bäst om Villa och Västerås (och Bollnäs?) ångar på och vinner rubbet som är kvar då vi mött dom klart medan flera av lagen runt omkring oss har några/eller alla av dom kvar att möta. Villa lär vinna mot ett Broberg som är i en svacka och VSK bör väl också göra det även om mv Henrik Kjellsson saknas p.g.a. hjärnskakning. Mer svårtippat i Uppsala och även om det nog är bäst för oss att Sirius vinner så har jag lite feeling för Vetlanda där.

I morgon spelas förutom vår match också: Hammarby-Rättvik, Frillesås-Bollnäs och Vänersborg-Sandviken. Man tippar ju alltid mot Rättvik men man måste ju ändå hylla dom för sina kämpainsatser som senast höll på att fälla självaste Villa! Men dom slingrade sig ur greppet. Bajen har en bra trend och vinner nog lite mer säkert hemma på Zinken. Bollnäs brukar väl krångla sig igenom uppdragen på Sjöaremossen med seger (?) och bör göra det igen. Sen tror jag SAIK vinner i Vänersborg som är ett av seriens formsvagaste lag tillsammans med Broberg.

Uppmanar er att se matchen på EDSBYNS HOTELL i morgon, det blir fler och fler som gör det sen det startades upp och det känns väldigt roligt. I morgon har Hotellet utlyst After Work från kl 17.00 till 18.30 och det är Pizzabuffé som serveras. Pris 159 kr/vuxen och 75 kr/barn. Är ni 4st eller fler som tänker äta så boka gärna på 0271-411 50. Hoppas vi blir ännu fler den här gången och man behöver inte äta för att få komma dit och se matchen men GYNNA gärna Hotellet med att käka före om ni kan tycker jag 🙂

Avslutar med redovisning av Segerslant sen i fredags mot Sandviken och det blev nytt rekord med 5812 kr som kom in via Swish och Bg. Verkligen roligt att det här rullar på och fixar LAGET en ny seger i morgon så fixar vi nya slantar in till föreningen efter match! 🙂

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share