Super-Ted visade vägen mot SAIK

Två oerhört viktiga poäng inkasserde i Göransson Arena ikväll när Byn vände och vann med 6-3 (1-2) mot Sandviken. Kvällens lirare utan diskussion nr 90 Ted Hedell som gjorde fyra av Byns mål. På alla möjliga och omöjliga sätt men alla mål räknas och härligt att denna sympatiske Ted får bära matchhjälterollen.

Det var en lite konstig match där kvalitén i spelet väl hade en hel del mer att önska många gånger men där Byn var det lag som fick bäst ordning på sina trupper och vann tack vare en stark andra halvlek. Sämst kvalité var det dock (återigen) på kommentator Christoffer Pihl Svensson som gång på gång visar att han inte tål Edsbyn! Det behöver man inte heller göra men det måste vara tjänstefel att han får kommentera Byns matcher överhuvudtaget med sitt ideliga hånande av Byn i stort sett oavsett vad vi gör. Styr upp det där Bandypuls/Bonnier/Expressen. Dessutom lyckades han reta upp BÄGGE tränarna med spydiga frågor/påståenden efter match och det var nog tur för Pihl Svensson att han satt i Stockholm och inte stod med en mikrofon framför näsan på Andreas Bergwalls i den intervjun för då vete tusan vad som hänt! Men 15 mil bort då går det bra att vara spydig. Han måste bort från Byns matcher. Sen står JAG personligen för det jag skriver här, det är inget föreningen behöver stå bakom.

Edsbyn hade Noa Djäkner tillbaka som missat två matcher p.g.a. sjukdom. Noa in på en mittfältsposition och Vadim kvar som spets och så kommer det att förbli! Annars slutar jag skriva. Jag tror Noa kommer att växa in otroligt bra i den rollen, sen kanske inte fullt ut den här säsongen utan ännu mer nästa säsong och Noa är ung så det finns väldigt mycket mer att “plocka ur honom”. Sen gör kanske inte Noa någon supermatch ikväll ändå men när han har och/eller får bollen med farten uppe över mittplan så agerar han med väldigt mycket mer pondus och självsäkerhet och med en bättre blick för spelet än många andra i laget. Noa har dessutom en topp-3 passningsklubba i det här laget och den kommer att tala bara Noa får växa in i den här rollen, det är jag säker på. Vadim på topp gav också ett eget mål och ett till mål (1-1) där Vadims förarbete “var målet” men där Ted Hedell på tennis satte dit kvitteringen. Så fortsatt lyckat med Vadim i den (många gånger otacksamma) positionen också tycker jag.

Vi låg under 2-1 i paus efter en jämn, bra och böljande första kvart men där SAIK tog över den halvleken sen. Till ganska stor del orsakat av två utvisningar för Byn som gjorde att vi spelade en man kort i nästan 20 min och då tog SAIK kommandot om matchen. SAIK tog ledningen i 13e min efter en markeringsmiss av Byn så SAIK kom två mot en och Elliot Hellström satte 1-0 bakom Henke. Kvittering Vadim/Ted i 27e min med en man mindre, lite smickrande då. Ny SAIK ledning i 31a min när det blev gata i Byns högerförsvar och Hannes tryckte dit 2-1. Strax därefter en bra timeout av Kuben o co som anade vartåt det barkade och kanske en liten förbättring därefter. 2-1 stod sig i paus och vi får vara nöjda med det.

Sen kom Ted Hedells halvlek. Är han bästis med SAIK:s mv Benjamin Pizzoni Elfving tro? Skämtåsido så drömmer säkert Benjamin mardrömmar om Ted inatt. Först bjöd Benjamin på 2-2 i 46e min när han helt sonika rullade ut bollen till Ted som tackade, tog emot och satte bollen i nät. Därefter nära på en hörna av Byn i 49e min och minuten efter 2-3 av Ted som sköt utanför straffområdet och bollen styrdes på nån (på Frid?) och ställde Benjamin i målet. En flytvändning helt enkelt men Byn också mer påkopplade här i andra så säkerligen bra paussnack hos Byn.

Fortsatt mycket Byn även efter dessa mål så när 2-4 kom i 70e min hade vi jobbat ihop till det. Regissör till målet Noa Djäkner som avancerade in på SAIK:s planhalva till höger och la en macka på bladet till Oscar Wikblad som sopren satte 2-4 bollen högt bakom Elfving. Inte nog med det, två minuter efter 2-5 genom Ted Hedell men det var en ny bjudning av stackars Benjamin som missbedömde Teds avslut och trodde det skulle gå utanför men den smet in vid stolproten. Därefter timeout SAIK som förberedde en slutforcering men som kom av sig när slitvargen Vadim Arkhipkin gjorde 2-6 från nära håll. Jag hängde inte riktigt med på hur det läget uppstod. Vadim värdig målskytt oavsett.

Det var spiken, sen reducerade SAIK efter ett solonummer av Daniel Berlin men som var av akademisk betydelse men väldigt snyggt. Så vi ror alltså hem två otroligt viktiga poäng tack vare en stark andra halvlek där Byn åter “snackar ihop sig” och gör saker tillsammans under andra halvan. Lite minusbetyg att vi inte kan få till det redan från start även ikväll även om första kvarten ändå var bra. Vi har förlorat många matcher på en för tam första halvlek den här säsongen och det har kunna blivit en till ikväll. Läropengar till Motala borta på onsdag, då måste vi ha en 100 % Tillsammans-insats av laget, annars vinner vi inte i Motala.

Skulle nån ha sagt till mig förra torsdagen kl 21.00 i Rättvik att “lugn Brindholm vi tar 5p närmaste tre matcherna” så hade jag idiotförklarat den personen! Men nu är vi där och det är en så otroligt viktig vändning av säsongen som där och då i Rättvik kändes gå käpprätt åt fanders. Nu visar Byn väldigt mycket mer attityd och Kuben o co verkar också mer skärpt och ser “lite i förväg” när vi håller på att fallera som efter dryga halvtimmen ikväll. Det var en högst nödvändig timeout men lätt också att vänta i ett sånt läge med bara 12-13 min till paus.

Vi vågar mycket mer i offensiven nu också. Det var den där perioden en man kort ikväll som jag känner stökade till det och vi blev alldeles för passiva, i övrigt inte så illa som en viss Pihl Svensson försökte få det till.. Det passar den här Edsbyupplagan bättre att “trycka i offensiven” och ikväll var Ted Hedell ledande i den rollen och det får han gärna fortsätta vara framöver också. Var nog både helstängt och rycktussar på Ted ikväll om jag såg rätt 😉 Sen hoppas jag Oscar Wikblad fortsätter ösa på offensivt som ikväll också, hade många lägen men lite dåliga vinklar men nöt på Oscar så börjar dom där sitta innanför ramen inom kort.

Vi njuter av det här resten av helgen innan vi siktar in oss på Motala borta kommande onsdag. Där handlar det verkligen om att kriga och visa attityd, annars torsk. De flesta resultaten gick i favoritfavör i omgången där Hammarby var enda skrällen när dom krigade hem en 4-3 seger i Vetlanda. Villa höll på att trilla dit mot Rättvik hemma! Låg under 5-6 när klockan var på tilläggtid 2,5 min men lyckades vända genom två Joel Broberg-mål! Helt osannolikt att så kunde ske och riktigt synd om Rättvik där… Sirius, Västerås, Frillesås och Bollnäs tog hem övriga favoritsegrar.

Seger betyder som ni lärt er SEGERSLANT! 🙂 Alltid lika roligt att få föreslå en sån “hyllning” när vi inkasserat två poäng och det brukar också ge en fin slant. Så också nu? Finns väl TVÅ summor att välja på en sån här kväll: 6-3 omvandlat till 63 kr eller nr 90 Ted Hedell omvandlat till 90 kr! 🙂 Så välj själv:

SWISH 63 kr eller 90 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant

Avslutar med att tacka Farmers som satte färg och krydda på matchen med sin närvaro! Nu hamnade undertecknad på Edsbyns Hotell ikväll och det var också trevligt men PÅ PLATS är alltid bäst och ni som åkte är ni som ska hyllas så TACK ALLA! Värdefull insats!

SPELARBETYG:
+++ Ted Hedell
++ Oscar Wikblad
+ Noa Djäkner

SANDVIKEN-EDSBYN 3-6 (2-1)
Edsbyns mål: Ted Hedell 4, Oscar Wikblad, Vadim Arkhipkin

Publik: 923

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share