Inför: Sandviken-Edsbyn

Åtta omgångar kvar av Elitserien som går in i sin 19e omgång och för Byns del så innebär det match mot Sandviken borta. Sent avslag kl 19.00 en lördag är lite udda men det kan nog bli lyckat också och Farmers anländer med fullsatt buss och kommer att sätta både ljud och färg på läktarplats och det är alltid viktigt men extra viktigt just nu!

Tänker skriva ett kort Inför då det ju vankas finalmatch för Juniorkronorna kl 19.30 ikväll. Så tänker jag nu när jag börjar skriva i alla fall 🙂 

Vilken fantastisk spurtsträcka vi har kvar av säsongens Elitserie och vad jämnt och tufft det är i tabellen mellan plats 8-13 där vi befinner oss just nu (Byn 9a). Vi har kvalspöket 2p efter oss och vi hoppas verkligen att vi inte blir infångad av det för det skulle sannerligen bli en ny upplevelse som man inte vill uppleva! Nu känns också Byns kurva klart bättre än vid samma tid för 1v sen idag då vi precis hade att hantera en förlust borta mot Rättvik. Sen har vi vunnit 6-0 mot Broberg och spelat 2-2 mot Villa Lidköping och där har man ju nästan svårt att förstå att det är samma lag som gjort det som förlorade i Rättvik!

Viktigast av allt är att vi kommer ihåg VAD som gett framgångarna mot Broberg och Villa Lidköping och det är ju stenhårt jobb från minut ett och att laget verkligen har jobbat TILLSAMMANS. Främst i defensiven men det jobbet har även gett en annan studs i det offensiva spelet där Byn “tryckt” mer i de senaste matcherna och det måste vi fortsätta med i morgon mot Sandviken. Ted Hedell och Martin Frid har viktiga roller där med sin starka skridskoåkning och helt klart så har bägge dom vågat mer offensivt nu än i tidigare matcher och det har gett resultat. Så fortsatt rycktussar på dom tack. När vi nu spelar på den stora isovalen i Göransson så passar det som hand i handske att fortsätta med det tänket/taktiken tror jag. Dessutom kan nog SAIK vara lite stukat efter 1-7 i baken mot Hammarby på Zinken senast så då är det extra viktigt att vi ställer frågor till deras försvar/defensiv.

När vi möttes här i Edsbyn den 1 december slutade matchen 7-7 efter en rejäl gastkramning och sen kvittering av Teemu Määttä efter att SAIK, också sent, vänt Edsbyledning 6-5 till egen ledning 6-7. Sandviken var i en väldigt positiv trend då medan Byn kom från en tam insats i Uppsala så då var det nästan taget med 1p i den matchen. Nu känns det som SAIK svajar lite mer i sina insatser för dagen medan Byn kanske har “hittat nåt” och har vi det så har vi helt klart chans mot SAIK borta. Men som sagt, viktigt att komma ihåg vad som vänt Byns trend, det är i grunden hårt arbete FRÅN START i matcherna så dit måste vi ta oss igen.

Kuben o co har också gjort vissa platsbyten i laget och spelar oftast med en spets i matcherna nu och bl.a. har Vadim Arkhipkin spelat spets och istället har Oscar Wikblad fått komma ner och hämta boll mer. Sett i helhet ett lyckat drag! Det är svårt att spela forward/spets i dagens bandy då man sällan får känna på bollen så mycket i matcherna men jag tror det här kan bära frukt över tid om Vadim får husera där och att han blir kvar där även när Noa Djäkner är åter. Jag vill att Vadim lägger ner sitt jobb/slit nästan enbart på offensiv planhalva för lagets bästa och jobbar hårt gör Vadim och det är viktigt som spets. Dessutom “stökar han till det” när han har bollen men den här säsongen har Vadims rajder med boll varit mest på mittplan med 50 % på vår egen planhalva och 50 % på motståndarnas känner jag och det tjänar vi inte så mycket på i slutänden är min känsla. Får Vadim bli varm i kläderna längst fram så tror jag han kan sätta myror i huvudet på många försvar med sin lite aviga spelstil med snabba riktningsförändringar så nöt på med det ett tag.

Det har varit en minst sagt hackig säsong så här långt av flera olika orsaker. Förhoppningsvis talar ändå tiden för Byn och när vi är här i början av januari så har det visat sig flera gånger förut att vi haft vår bästa tid framför oss. Tänk om det är så nu också! Den här tuffa tiden har ändå bra saker med sig den också och jag tycker t.ex. båda våra backar just nu, Elias Davidsson och Mattias Larsson har växt in väldigt bra i sina roller. Elias tar steg i sin utveckling för varje månad som går och känner nog det själv också och tar nu även alltmer ansvar även i Edsbyns spelstarter och känner sig mer bekväm i spelet med boll vilket i min bok innebär att han har tagit “nästa steg”. Defensivt är Elias tuff att möta och även där har han “växt” under resans gång och även lärt sig lite tjuvnyp för att få stopp på motståndarna.

Mattias “Taggen” Larsson är ju en sån där spelare som varje lag behöver och som verkligen spelar med ett stort Edsbyhjärta! Taggen gör alltid sitt jobb även om han blir inkastad på olika positioner men nu har han spelat högerback ända sen Jesper Granqvist blev skadad och jag tycker Taggen har växt ännu mer under den tiden. Det öppnar ju också upp för att titta lite bredare den dag Jeppe är tillbaka också ifall man skulle vilja testa Jeppe i en annan roll då. Som en av två defensiva mittfältare kanske i den uppställning Byn kör på just nu (?). Det får Kuben o co sköta men det brukar vara ok att komma med lite tips! 😉

Farmers kommer som sagt att vara på plats i Göransson i morgon och det är otroligt viktigt! Byn är ett av få lag som ALLTID har en sjungande klack i ryggen på sina hemmamatcher och även på bortamatcher med det här avståndet. Vikten av det i poäng för laget utslaget på en säsong är svårt att bedöma men jag tror absolut att det är några poäng! Kan göra extra nytta i såna här matcher som i morgon då SAIK tyvärr inte har samma klackstöd så då blir det lite “hemmaplanskänsla” även i en sån här match för Byn. Kör hårt i morgon Farmers! Å kom även ihåg att börja planera för Hammarby borta lördag 27/1 kl 15.00! Byn har SAIK, Motala, Hammarby, Frillesås och Vetlanda kvar på bortaplan och förutom SAIK i morgon så känns ju nästan bara Hammarby borta som “möjlig av dom” så hoppas MÅNGA kan tänka sig att mobilisera kraft till Zinken borta då! Alltid en häftig upplevelse att se bandy på Zinken och där brukar min känsla också vara att ju fler supportrar på plats desto bättre presterar Byn! Men det är om 3v, nu är det Göransson som gäller i morgon!

Kan du inte se matchen på plats i morgon så går det bra att se matchen på Edsbyns Hotell! Bistron öppnar kl 17.30 och materbjudandet i morgon är “Biff minute med bea-sås, rödvinssås och pommes för 175 kr”. Finns även några andra rätter på menyn. Det går bra att komma bara för att se matchen också och tänk om vi kunde göra det här till en vana att se bortamatcherna på Hotellet om man inte är på plats så tror jag den här “Tillsammans-känslan” skulle växa ännu mer här i Byn. Hotellet sänder också 2a halvlek av Bollnäs-Gripen (som startar kl 17) om det skulle finnas intresse för det.

Det blir full huggning i morgon med matcher från 14.00 till 21.00! Samt två matcher ikväll som då tyvärr säkert kan ta lite stryk publikmässigt av Juniorkronorna (?). Sirius-Motala och Västerås-Broberg spelas ikväll och det bör väl vara två hemmasegrar och tittar vi i tabellen och är lite egoister så är nog det bäst för oss också.

Lördagens matcher: Villa-Rättvik (14.00), Frillesås-Vänersborg (15.00), Vetlanda-Hammarby (16.00), Bollnäs-Gripen (17.00) och vår match med avslag 19.00. Det känns som bara hemmasegrar i dom här matcherna också å så kan vi väl avsluta med en 2a i kvällsmatchen sen då 😉 Vbg har inte presterat nånting sen man vann sin “SM-Final” mot Gripen borta och ska det skrälla nånstans tror jag hellre att Bajen stökar till det för Vetlanda faktiskt. Brukar vara lite hatkärlek i dom mötena.

Avslutar med redovisning Fiktiv och Krigarslant mot Villa i tisdags: Fiktiv gav 4232 kr då och Krigarslant ungefär hälften, 2141 kr. Mest glädjande att Fiktiv nu två gånger i rad gett över 4000 kr vilket innebär att fler som inte ser matchen på plats vill vara med och bidra nu än tidigare = VIKTIGT!

Då hoppas vi på en trevlig lördagkväll i Göransson Arena trots kylan utomhus! LAGET och FARMERS känner jag på mig kommer att sälja sig oerhört dyrt där.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share