Byn krigade hem en poäng

Ett Byn som verkligen spelar för klubbmärket just nu krigade åt sig en poäng via 2-2 (0-1) hemma mot Villa Lidköping ikväll. Det höll nästan på att bli två poäng också men Villa kvitterade med ca två minuter kvar men vi kan inte deppa för det en kväll som den här utan det känns mer som vi stal en poäng av “övermakten” än som en förlorad poäng.

Vilken otrolig defensiv insats av Byn! Vi har helt klart hittat något bra nu där vi är otroligt starka defensivt men ändå är vi också hotfulla framåt om än vi inte fick ha så mycket boll ikväll. Detta då vi mötte ett otroligt bollskickligt Villa Lidköping som kändes otroligt starka och att vi kunde nypa en poäng är egentligen nästan en bragd. Ett litet hopp tändes väl ändå under dagen när det kablades ut att Villa saknade Christoffer Edlund, Felix Pherson och Petter Björling och fyllde på med enbart yngre förmågor på bänken. Mot det ställde Byn Jeppe Granqvist och Noa Djäkner (sjuk) som icke tillgängliga. Tyler Myrmo med ikväll istället för Jonas Edling.

Från start märktes det dock inte alls att Villa saknade sina tre kuggar utan Villa öppnade första 20-25 min med öppna spjäll och vi hade fullt sjå att freda oss. Ett mål i baken åkte vi på och det dessutom lite billigt tyvärr när Samuli bommade en nedtagning och och Martin Karlsson tog tillvara läget när han fri in från höger satte 0-1 lågt bakom Henke Karlström i 7e min. Att vi sedan kunde stå emot närmsta kvarten efter det var absolut en stor nyckel till att vi lyckades hålla emot resten av matchen också då Villa under den perioden surrade som bålgetingar på Byns planhalva. Den som hade bollen i Villa hade hur många alternativ som helst att välja på offensivt under den perioden och Villas spelskicklighet är det bara att applådera och beundra.

Det lugnade dock ner sig under andra halvan av första halvlek även om Villa i stort sett hela tiden hade bollen men inga heta lägen ändå sista 20 min av första halvlek. 0-1 i paus var taget var känslan och Byns krigarinstinkt i defensiven var beundransvärd.

Nya attacker från ett utvilat Villa i upptakten av andra var att vänta och det kom också och redan efter tre minuter fanns två jättelägen noterade för Villa men med mycket hjärta främst, skicklighet och en hel del flyt fredade Byn fortsatt sitt mål. Byn också lite kaxigare offensivt i andra och redan i 51a min skulle det ge utdelning när Teemu Määttä skickade in kvitteringen till 1-1 efter att Vadim Arkhipkin provat två gånger i fritt läge före det utan att lyckas. Rättvist? Nej inte alls.

Efter målet kom Byns bästa period offensivt under den här matchen där vi skapade ungefär lika mycket som Villa under en 10-15 min period och vips hade halva andra halvlek rullat iväg utan att Villa återtagit ledningen. Men att vi skulle lyckas behålla vår poäng… nej det var inte min känsla ändå! Men det är det här som är tjusningen med idrott/bandy att får inte det “överlägsna” laget utdelning så växer krigarinstinkten hos laget som försvarar sig och det var vad som hände här. Byn och främst Jocke Svensk käkade bollar (bl.a. 14st hörnor för Villa) på ett sätt som vi inte har gjort hittills och ur det jobbet kom också energi att våga anfalla när tillfälle gavs.

Villa började också tappa lite fart i sin offensiv ju längre matchen fortgick och det är ju förståeligt det också och vips så låg man också under med 2-1 i matchen! För på Byns fjärde hörna i 78e min så ringde det, på hörnretur och för tillfället hete Albin Bysell drog dit den i trängt läge och med ryggen mot mål ännu en gång. Per Karlssons arvtagare levererar! 2-1 Byn och dessutom ett hörnmål á 2805 kr så allt frid och fröjd här. Sen skulle det krigas, och krigas och krigas av Byn som dessutom åkte på utvisningar på Samuli och sen Mattias Larsson här under Villas slutforcering. Klockan tickade sakta som fan och tillägg 6 min var utropat och Byn dom slet och dom slet men tvingades till slut kapitulera ändå. I 94e min på ett snabbt frislag från Johan Löfstedt där Byn inte var med på noterna och Löfstedt hittade Joel Broberg som från höger i straffområdet satte 2-2 högt i bortre gaveln bakom Henke,

Just där och då snöpligt såklart och dessutom 1,5 min kvar att spela med risk att Villa dessutom kunde hinna avgöra blev den spontana känslan. Det klarade vi oss ifrån men istället höll BYN på att avgöra när Oscar Wikblad (om jag minns rätt) fixade en högerhörna med ett fåtal sekunder kvar att spela. ETT skott och det var också just Wikblad som tog avslutet som tog stopp på spelarna på mållinjen var min känsla… nära som tusan och efteråt sägs det t.o.m. att den gick i stolpen! Det hade väl varit för bra för att vara sant med ett segermål där men samtidigt så gjorde Byn en sån enorm krigarinsats vilket också kan ge marginaler med en sån här gång.

Med distans till det hela så känner i alla fall jag att jag är väldigt nöjd med 1p. Allt man sno av Villa känns som bonuspoäng då min känsla är att den här upplagan av Villa Lidköping är den starkaste jag någonsin sett. Ingen skugga över kvällens unga ersättare i Villa men givetvis så tappar Villa kraft över 90+ min utan Edlund, Pherson och Björling och gör, med deras mått mätt, ingen klockren insats utslaget över 90 min gissar jag att deras bedömning är.

Samtidigt ska Byn inställning hyllas rejält och kan vi rida vidare på det här framöver så kan vi ha många roliga stunder kvar den här säsongen. Men viktigast, föttera på jorden och fortsätta jobba stenhårt i matcherna för börjar vi tumma på det så kan vi snabbt byta spår igen. Nu får vi vila fram till lördag då vi möter Sandviken i Göransson Arena med avslag kl 19.00 och förhoppningsvis kan vi färga en del av Göransson rött och blått då. Farmers anordnar givetvis resa dit, läs mer här och anmäl er så fort som möjligt >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/haeng-med-red-farmers-till-sandviken

I kvällens andra match vann Gripen med 5-3 hemma mot Frillesås efter att ha haft ledningen med 5-1 så den segern känns stabil.

Det blir ingen Segerslant tyvärr MEN visst är krigarpoängen värd att premieras ändå eller vad tycker ni? Jag ger er chansen i alla fall så får den som vill haka på, jag gör det definitivt! Vi kör vidare på summan 53 kr som vi hade som Fiktiv Entré ikväll så vill du hylla Byn för deras krigarinsats ikväll så:

SWISHA 53 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Krigarslant

SPELARBETYG:
+++ Joakim Svensk
++ Elias Davidsson
+ Mattias Larsson

EDSBYN-VILLA LIDKÖPING 2-2 (0-1)
Edsbyns mål: Teemu Määttä, Albin Bysell

Publik: 914

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share