Inför: Edsbyn- Villa Lidköping

Nytt år och nya möjligheter! Vi börjar det nya året med tuffast möjliga motstånd då maskinen Villa Lidköping gästar oss i morgon. Att vi ska kunna utmana den draken för dagen är väl inte att begära men det enda vi kan göra är att ge allt och visa samma fokus och inställning som senast så kanske det kan dyka upp nåt halmstrå att nypa för oss.

God fortsättning! Segern i lördags mot Broberg var verkligen bra för måendet i Edsbyn med omnejd lagom till nyårsfirandet. Den har gett lite bättre sömn senaste två nätterna och även en klar strimma hopp om att vi KANSKE kan vara med och stöka igen i slutet av den här säsongen också. Dock är det en lååång väg och hårt jobb för att nå dit fortfarande och kanske var också ett ganska tamt Broberg en lite dålig värdemätare men 6-0 är ändå 6-0 och stärker Byns självförtroende oavsett.

Dessutom extra glädjande att Oscar Wikblad fick hitta rätt fyra gånger mot Broberg och jag håller mina två tummar hårt för att det var en vändning även för Oscar personligen. Oscar har varit väldigt otursförföljd i nästan 1,5 år nu med en handskada som spökade hela förra säsongen och nu när han blev kvitt den så åker han på en oturlig och ovanlig ryggskada mot Gripen 10 nov som tagit tid att läka. Lördagens insats av Oscar tyder dock på att han nu är fit for fight igen och finns det nån rättvisa så får Oscar nu vara fri från skador för lång tid framåt. En oerhört viktig kugge för Byn. Som vi såg i lördags.

Nu ska vi alltså ta oss an Villa Lidköping, ett lag som kör över allt motstånd för dagen. Villa just nu känns ungefär som Sovjet i hockey på 1970/80-talet som var som ett självspelande piano och körde över allt och alla med dom siffror dom själv önskade då. Kommer dock ihåg att Tre Kronor skrällde vid VM i Wien 1977 och slog detta Sovjet två gånger om med 5-1 och 3-1 i det mästerskapet och det är väl typ nåt sånt mirakel man hoppas kunna få vara med om i morgon. Om ni ursäktar, men ifall nån mer än mig vill uppleva ett 16 min sammandrag av dessa två mirakel så kolla här >>> https://www.youtube.com/watch?v=UbwJrEfvywc

Villa Lidköping leder serien med 6p före Västerås med nio omgångar kvar och kommer att vinna densamma. Vid dom två senaste matcherna har Christoffer Edlund saknats p.g.a. sjukdom men Villa har ändå slagit Bollnäs med 5-2 på bortaplan och i lördags 11-5 hemma mot Vetlanda utan Edlunds närvaro. Det säger ganska mycket om laget Villa Lidköping som likt Sovjet ovan slänger in en ny spelare om nån saknas och bara ångar på lika ändå. Är ni bara lite bandyintresserad så kan ni ju större delen av Villas lag så behöver väl inte rabbla namn där men två spelare som ni kanske inte sett så mycket än är nr 62 Gustav Friman och nr 94 Tobias Augustsson, dom kan ni väl försöka kolla lite extra i morgon då = framtidsspelare som är riktigt vass redan nu.

Så lördagens prestation av Byn lär inte räcka i morgon men imponerande ändå av Byn att leverera den prestationen då när vi var i det pressade läge vi var. Nu andas vi lite lättare och det känns ändå intressant att få möta Villa nu och mäta oss lite. Broberg ställde inte så mycket frågor till vår defensiv i lördags, i alla fall inte centralt, men i morgon kommer det att bli annorlunda. Villa spelar egentligen överallt, både på utsida Byn, dom spelar centralt i oss även om vi såklart vill stänga där och dom spelar över oss om det skulle behövas. Dessutom har man blivit ännu bättre än tidigare på fasta situationer! Så ni förstår, det krävs en makalös insats av Byn i morgon för att kunna utmana!

Tänker DU komma på matchen i morgon för att stötta Byn? Alla måste börja med sig själv där och ni som gick förut men inte den här säsongen är tyvärr många och ännu så länge tyder ingenting på att vi kommer att tilldelas något pris i kategorin: “Bäst på att stötta sitt lag i BÅDE med- och motgång”. Kärnan finns där alltid och Farmers klack gör det ALLTID bra utifrån sin laguppställning men även där har antalet minskat rejält nu när det studsat emot under en tid är min känsla. Visst kan vi väl lite bättre än så här? Det är ni som INTE går längre som sitter på svaret… Om vi tar senaste matchen mot Broberg som exempel så var vi förra säsongen 1349 pers på den matchen, den här säsongen 917 pers. Ett tapp på 432 pers! Hua! I slutänden blir det ekonomiska tappet väldigt stort och det känns inte alls bra med flera nyckelspelare i årets trupp med utgående kontrakt t.ex. och där en del med garanti har andra klubbar som visar intresse.

Om vi fortsätter med lite jämförelse med andra idrotter då vi redan nosat lite vid det den här gången så i säsongens Allsvenskan i fotboll gjorde både AIK och IFK Göteborg sina sämsta säsonger på många år. Tappade dom publik då såklart? NEJ, där slöt supportrarna upp på ett otroligt sätt och stöttade mer än någonsin istället och bägge klubbarna ökade sina publiksnitt REJÄLT då supportrarna kände att nu behövs vi verkligen för LAGET även om många var missnöjd med väldigt mycket. Liknande uppslutning har det varit flera gånger om i Leksands otaliga Återtåg till SHL i hockey och den här säsongen har även Brynäs ökat sitt publiksnitt i jämförelse med förra säsongen i sitt Återtåg.

Inte riktigt den känslan “när det börjar blåsa emot hos oss” tyvärr men hoppas vi kan VÄNDA DEN TRENDEN nu när vi påbörjat nytt år hoppas jag då. Vi kan väl vända blad nu och börja i morgon så ska jag sluta tjata om det här sen? 1132 pers var vi mot Villa förra säsongen så kan vi inte bestämma att vi slår den siffran i morgon? Å som ni förstår, ingen kritik till er som match efter match finns på plats och stöttar laget och även i Rättvik i torsdags var det många Edsbysupportrar trots förlust i Annandagsmatchen. Hatten av för er!

En match till i morgon och det är Gripen-Frillesås och där hemmalaget är ett av seriens formsvagaste lag och dom suktar nog också efter en vändning nu. Lurig match då Frillesås har en positivare trend för dagen och vid seger är man bara 1p efter Gripen!

På onsdag spelas: Broberg-Sirius, Hammarby-Sandviken, Motala-Vetlanda, Rättvik-Västerås och Vänersborg-Bollnäs. VSK vinner ju men sen är väl alla bortalag knappa favoriter i övriga matcher också men kan aldrig tänka mig att det blir bortaseger överallt. Tror Bajen kan knäppa SAIK och Vetlanda lär få full huggning i Motala också så kanske en 1a även där. Broberg med osäker form mot ett aningen stabilare Sirius är svårtippad, kryss där då. Likaså Vbg-Bollnäs mer osäker nu än om man fått frågan för en vecka sen men Bns borde väl lösa det ändå.

Travtippningen igår blev ingen succé (4 rätt) och det vara bara mitt eget fel! 🙂 En sak jag upptäckte som jag inte visste före var att max 50st kunde anmäla sig per lag på ATG Tillsammans… Det gjorde att en hel del som ville vara med inte fick chansen till det och jag kan bara be ursäkt för det men nu spelade det ju mindre roll då. Till er som VAR MED så bara så ni vet så kommer jag plocka bort er alla ur det där Tillsammans-laget ifall jag vill använda laget till något annat senare. Eller kanske prova samma sak igen när självförtrondet är tillbaka 😉

Jag kör några punkter PÅMINNER OM här då:

* KÖP BILJETT HÄR om vi ska slå 1132 pers i morgon >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/116?S=0

* Det finns matplatser kvar både på Nu Läll och Pub Joe före match, se här hur man bokar >>> https://bandybyn.se/bokamat/ (Det här kan också vara sista chansen att “träffa” Villas tränare Johan Sixtensson på Nu Läll då han ju slutar efter den här säsongen. En trevlig prick faktiskt 😉 )

* Hörnpengen: Just nu är Hörnpengen uppe i 2780 kr per mål och Byn har gjort två hörnmål sen serien vände. Kan vi nå 3000 kr/hörnmålet? Läs här och anmäl dig om du vill vara med >>> https://bandybyn.se/2023/12/18/brindholms-utmaning-hornpengen/

* 50/50-lotter: Stötta gärna genom att köpa 50/50-lotter, säljs utanför ICA tisdag e.m. samt på Blomsterboden hela dagen och vid Arenan före match.

Avslutningsvis så kör vi vidare med FIKTIV ENTRÉ som ni som ser matchen hemifrån soffan GÄRNA får bidra med! Vi hyllar Henrik Karlström den här gången då Henke dels höll nollan senast och dels i juldagarna också skrev ett nytt kontrakt 2 + 1 år med Byn 🙂 Vi tackar Henke som ju spelar i tröja nr 50 + 2 + 1 (år) så då blir det:

SWISHA 53 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: FIKTIV

Redovisning: Det här är GLÄDJANDE! Fiktiv entré mot Broberg gav 4308 kr (bäst hittills) och Segerslant gav 5524 kr (också bäst hittills tror jag) så att vi kan få in nästan 10 000 kr den här vägen på en match värmer väldigt mycket! (Då bankgiro syns först i morgon så passeras säkert 10 000 kr då). TACK ALLA som bidragit där och forsätt gärna lika framöver 🙂

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN OCH VI GER ALDRIG UPP!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share