Inför: Edsbyn-Broberg

Vi tar tjuren vid hornen och tar oss an nästa uppgift, hälsingederby hemma mot Broberg i morgon lördag med starttid 17.00. Hoppas alla kan ruska av sig gårdagen och inse det viktiga i att vi stöttar laget i det här läget. Är det nån gång vi behövs på läktarplats så är det nu för ska vi kunna vända den negativa trenden måste vi hjälpas åt!

Nästa tuffa uppgift står för dörren när vi ska ta oss an Broberg i morgon. Den är alltid tuff men än tuffare i morgon utifrån det läge vi är i just nu med en negativ trend gällande framförallt poängkolumnen. Broberg har väl varit eller är i ungefär samma situation som oss men fick lite andrum och energi igår när man vände och vann 4-2 mot Motala och dessutom passerade oss i tabellen. Min och allas förhoppning var såklart att vi själva skulle ordna detsamma i Rättvik igår, ge oss själva lite andrum och energi genom att vinna den matchen.

Nu gjorde vi inte det och då blir genast allt så mycket tuffare och givetvis så är det ett mer pressat Byn än Broberg som tar sig an matchen i morgon. Vi behöver en seger nu, så är det ju bara och vi har slagit Broberg på bortaplan tidigare i serien så “vi vet hur man gör” för att betvinga dom. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans men jobbet måste göras och det är just vad det handlar om nu, att göra sitt jobb, varenda spelare! Det går inte tumma på något när det gäller JOBB just nu men det gjordes det igår tycker jag och framförallt i det defensiva jobbet under första halvtimmen. Det finns många som måste rannsaka sig själva angående vad man bidrog med där för det var för dåligt. Går vi ut till match på samma sätt i morgon igen, ja då vinner vi inte då heller! 

Att självförtroendet fått sig många käftsmällar är ju bara att inse men för att komma tillbaka då så måste alla börja med SIG SJÄLV och lägga ner sig i sitt jobb/sin uppgift och verkligen kriga för klubbmärket nu. Vi kommer inte ur den här negativa trenden om man inte tar ett eget ansvar utan istället flyr och och lägger över ansvaret på sina lagkamrater. Lite så kändes det som att vi gjorde i upptakten av matchen igår. Kanske omedvetet och sannolikt ett resultat av ett stukat självförtroende men då får man göra som jag tycker främst Per Hellmyrs gjorde igår, nämligen knyta näven i fickan och verkligen KÄMPA! Vill att fler visar den glöden FRÅN START i morgon och under 90+ minuter verkligen tömmer sig i jobb/skridskoåkning, vinner sina dueller och framförallt jobbar TILLSAMMANS. Gör vi det så nyper vi Broberg, det är jag övertygad om.

Att vara supporter just nu är ju tufft, så är det ju i motgång för alla supportrar. Jag är dock säker på att alla kan acceptera förluster bara man ser att alla gör sitt yttersta och verkligen sliter i 90+ min fast det studsar emot. Det är också enda chansen att få det att studsa med igen och jag är säker på att Farmers är redo att kriga/sjunga i 90+ minuter i morgon för att besegra Broberg och gör alla sitt både på planen och läktaren i morgon så ska Broberg verkligen få slita för att åka härifrån med poäng.

Sen är det givetvis ett ledaransvar i det här också, absolut att det är så. Jag tänker ändå att mer nu än “förr i tiden” så bestämmer sig gruppen gemensamt för en matchplan och kör på den. Även om upptakten igår (återkommer igen till den..) kan tyda på att direktiven på något vis kan vara otydliga också då jag inte tyckte laget jobbade just som ett lag då. Det ligger ju på tränaren att alla ska veta sin roll både när vi har boll och lika när vi jobbar utan boll och främst det senare brast igår känner jag. Just det där har dock säkert analyserats tillsammans idag när man “lagt bort matchen” och nu är gårdagen historia och vi får en ny chans att göra allting så mycket bättre i morgon, det gäller samtliga!

Broberg studsade som sagt tillbaka igår med seger 4-2 mot Motala efter tre raka förluster före det. Broberg är väl det lag som drabbats av mest långtidsskador av alla lag i Elitserien och har fått damma av många spelare under resans gång. Erik Jonsson spelar varenda match nu samt att Henrik Rehnwall finns med som mv-avbytare hela tiden. Sen har det varit gästspel från Alexander Sundström, Andreas Westh och Magnus Fryklund också men igår fanns ingen av dom med. Glädjande för Broberg igår var såklart att Robin Öhrlund åter var spelklar och han spelade vad jag förstår också en huvudroll i matchen. Kvar på skadelistan för Broberg är just nu Martin Söderberg, Tatu Ässämäki och mv Hampus Lindén.

Segern igår gör ju “livet lättare” för Broberg i morgon kontra om man hade förlorat igår, då hade det här varit lite av säsongens ångestmöte. Lite åt det hållet är det väl ändå känns det som och det är som sagt väldigt viktigt med ett bra läktarstöd och en bra publiksiffra i morgon. Det stärker inte Byn alls i morgon om man får glida ut till glesa läktare utan ett derby mot Broberg med under 1200 pers i publiksiffra hoppas jag inte vi får uppleva. Hoppas såklart att många Brobergare bidrar till en bra publiksiffra också! 🙂

Jag nöter fortsatt på med “min” Fiktiva entré som jag hoppas ni som inte kan se matchen på plats gärna bidrar med och vore underbart att även få uppmana ALLA att swisha in en Segerslant i morgon efter match också! 🙂 Vi börjar med Fiktiv entré och vi kör på 61 kr i morgon som en liten hyllning till nr 61 Daniel “Popa” i Broberg som ju haft sin karriärs framgångar här i Edsbyn och även bidragit stort till dom själv. En omtyckt spelare/helylleperson i bägge läger denne Popa.

FIKTIV ENTRÉ = Swisha 61 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: FIKTIV

Redovisning: På Annandagen mot Bollnäs landade den Fiktiva summan på 3283 kr.

Full omgång igen i morgon: Motala-Gripen (14.00), Frillesås-Hammarby och Sirius-Vänersborg kl 15.00. Sandviken-Rättvik (16.00), Edsbyn-Broberg och Västerås-Bollnäs kl 17.00 samt att Villa-Vetlanda avslutar kl 19.00. Utan att gå in på djupet på matcherna så tippar jag SJU hemmasegrar i morgon.

Då hoppas jag (som vanligt) på att vi blir många i Arenan i morgon och kan man inte närvara utan tittar hemma så betalar man Fiktiv Entré på 61 kr 🙂

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN OCH VI GER ALDRIG UPP!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share