Bottennapp av Byn och ny förlust

Jobbigt läge! Ny förlust ikväll med 5-4 (4-3) borta mot Rättvik och därmed fjärde raka förlusten för Byn som tar steg för steg nedåt i tabellen. Rättvik tog därmed sin första vinst i Elitserien och det kan ju inte bli annat än underkänt för Byn ikväll men mest av allt gör det ont i Edsbyhjärtat och man lider med laget.

När det går bra för bandylaget mår hela Edsbyn bra. Nu när det går dåligt blir måendet det motsatta såklart, alla med ett äkta rödblått hjärta mår inte bra för dagen. Sen tar sig sånt uttryck på olika sätt, en del blir arg, andra blir ännu mer arg, en del blir bara ledsen, en del blir sömnlös och en del, eller kanske alla vi gemensamt, grubblar! Jag själv blir mest tom och ledsen och lider med laget som inte ser ut att ha roligt på planen just nu. Så blir ju kontentan av många bakslag och det gör ju att självförtroendet försvinner mer och mer för varje motgång. Mest såg man väl av det första ca 25-30 min ikväll där vi också förlorar matchen då vi efter 27 min ligger under med 4-2 och tar vår timeout. Vi gör under den perioden alla möjliga fel men tar, tycker jag, framförallt inte det kollektiva jobbet utan boll som man måste göra mot alla lag och då blir vi straffade bakåt.

Sen är det uppförsbacke resten av matchen och vi kommer helt enkelt inte ikapp Rättvik som håller undan till seger 5-4 tack vare ett väldigt uppoffrande försvarsspel och en offensiv som hela tiden hotade ett splittrat Byn. Det kanske går hitta några OM här och där som skulle ha förändrat det hela men vi ska i normala fall inte behöva diskutera OM hit och OM dit när vi möter Rättvik utan Rättvik ska vi vinna mot alla dagar i veckan utan några OM.

Nu är vi i det läge vi är och det här tär ju på alla och olika förslag på scenarion till lösning poppar upp såklart. Ofrånkomligt så hamnar ju tränare Kuben Olsson mest i skottgluggen när det blir så här, det är väl inget att hymla om. Denne ikon som gjort så otroligt mycket för den här föreningen genom hela sin karriär. Kuben och övriga ledarstaben mår ju såklart inte heller bra just nu, det gör ingen just nu som är genuint rödblå i själen. Sen brukar vår förening inte sparka tränare, jag kan inte minnas att vi ens har gjort det någon gång så länge jag levt mitt bandyliv men kan såklart ha glömt något (?). För varit med i motvind som supporter förut, det har jag varit, i början av “karriären” var det väl mest bara motvind men vi kämpade på och fick sen belöningen på 2000-talet. Om det är läge nu och om det då gör att allt vänder vet inte jag? Eller kan den rätta melodin vara att få med “ytterligare en röst” i ledarstaben? Eller att fortsätta tro på det som det är även om det just för dagen är oerhört tungt?

Fortsätter tro på Byn gör jag alltid men som sagt, just nu gör det mest ont att se spelarnas blickar som lyser frustration och ängslighet och inte den glädje och tro på sig själv som man vill se och som ju nästan är ett måste för att få en vändning på det här.

Tänk till ni i Farmers också vad ni kan göra för att hjälpa till (ännu mer). Jag tycker ni gör det storartat som sjunger matchtiden ut ikväll även om det var motluta mest hela tiden i matchen. Går det mobilisera ännu mera kraft till på lördag? Eller går det göra något tidigare än så för att visa att ni/vi alltid står bakom laget och än mer som läget är nu? Många tankar som florerar för stunden…

Blev ett annorlunda referat men ni får ha överseende denna gång. Det var en av dom jobbigaste förluster jag någonsin upplevt ikväll så kändes mest omtumlande att dessutom behöva sätta ord på det hela.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

SPELARBETYG:
+++ Per Hellmyrs
++ Mattias Larsson
+ Noa Djäkner

RÄTTVIK-EDSBYN 5-4 (4-3)
Edsbyns mål: Per Hellmyrs, Ted Hedell, Mattias Larsson, Självmål

Publik: 376

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share