Effektivt Västerås vann klart mot Byn

Siffrorna 8-1 (3-0) som Västerås besegrar Byn med ikväll ser ut som en total överkörning. Ni som sett matchen vet att så inte var fallet då ett ineffektivt Byn föll mot ett väldigt effektivt Västerås så siffrorna speglar inte innehållet även om det ändå inte var något snack om att VSK vann mer än rättvist.

Med ett stukat självförtroende begav sig Byn till Västerås idag och det är ju för dagen inte den lättaste uppgift Byn kan ha. Med stukat självförtroende är förresten ingen uppgift lätt i årets Elitserie. Just ett stukat självförtroende ger också ofta mest uttryck i vardera ände av planen, så också ikväll där Byn behöver väldigt många chanser för att göra sitt mål medan Västerås när vi summerar nog gör mål på 2/3 delar av sina klara lägen. Edsbyn gör ett mål på i alla fall 7-8 klart bra lägen i matchen som normala dagar ger runt fyra mål är min uppskattning. 

Vi kom till spel utan Jeppe Granqvist och Albin Bysell vilket gjorde att Edvin Altberg och Tyler Myrmo kom till spel och framförallt Tyler var riktigt bra utefter det krav jag har på honom och då speciellt i andra halvlek. Tar för sig bra och kommer att växa rejält av dom här matcherna han får i Elitserien så det är i alla fall positivt en säsong som denna. Vad jag såg inte lika mycket speltid på Edvin ikväll som Tyler men lika där, Edvin kommer må bra av dom här matcherna om vi ser det i ett längre perspektiv.

Vi låg under med 3-0 i paus och det är lite kontentan av att vi jobbar i motluta för dagen, vi får inget gratis. Fram till VSK:s 1-0 i 20e min hade Byn haft den bästa chansen genom Noa Djäkner men där Henrik Kjellsson gjorde en bra räddning på Noas avslut. Sen gick det fort med 1-0 och 2-0 på drygt 1,5 min där runt 20-22 min spelad. 1-0 på bolltapp Byn en bit in på egen planhalva och 2-0 på en VSK-brytning ute vid sargen när Byn var på väg framåt. Omställning VSK mot ett Edsbyförsvar som var lite i upplösning bägge gångerna och precis under denna period var även Jocke Svensk ute fem minuter för att slipa en skridsko. Det är lite så det är just nu för Byn. Fram till dit kändes Byn ha VSK:s offensiv under ganska bra kontroll.

Sen kom 3-0 efter drygt 44 min efter att Byn haft ett bra läge i anfallet före och dessutom ropade på hörna på ett sånt där sätt som lag gör när det ÄR hörna. Men domarna höll inte med, spelet vände och när Byn då tappade spelare högt upp i planen sågade sig VSK igenom och gjorde 3-0 genom Martin Landström. Mot det ställer vi i alla fall fyra väldigt bra lägen för Byn under halvleken som inte gav något mål i utbyte men det är ju en del av spelet att göra mål också och där är det just nu underkänt för Byn. Rättvist med hemmaledning i paus men tre måls skillnad var det inte i första halvlek.

Motlutan än större såklart för Byn och undertecknad kände väl inget större hopp inför andra. Att vända 3-0 underläge mot VSK gör knappt något lag och absolut inte Edsbyn av idag och än svårare blev det ju när 4-0 kom på VSK:s första hörna i andra efter dryga minuten. Då var det över egentligen. Sen kämpar Byn på bra och försöker hitta på nåt i 90 min och det måste vi alltid göra hur motigt det än är för gör vi inte det då blir det väldigt tuffa sista tre månader av säsongen. Byns mål kom på en hörna när Per Hellmyrs gjorde 4-1 på en variant i 62a min. En liten strimma hopp ändå? Så hann man tänka kanske men en minut senare släckte Christoffer Fagerström lampan med en otrolig hörnsmäll fram till 5-1 VSK.

Slutsiffrorna blev som sagt 8-1 till slut, samma som mot Villa borta om jag minns rätt. Innehållet i matcherna skiljer sig dock väldeliga då Byn mot Villa verkligen var överkörda första 20 min med 5-0 i arslet. Nån sån sekvens i matchen fanns aldrig ikväll men där VSK över 90 min var lite större och starkare som helhet matchen igenom med klart mest bollinnehav och bra delaktighet i sitt egna spel. Chansmässigt i matchen var det mycket jämnare men givetvis vinner Västerås klart rättvist, inget att diskutera.

Då blickar vi framåt och då har vi Annandagsderbyt mot Bollnäs som nästa uppgift! Kommer vändningen i just den matchen? Ja varför inte?! Annandagsderbyn lever alltid sina egna liv och även om vi såklart kommer att vara rejält nederlagstippad då så skulle det ju inte finnas någon skönare match att vinna just nu, eller hur? HJÄLPS VI ÅT supportrar och laget så kan vi absolut knäppa Bläsmåla då men då gäller det att vi gör det också, HJÄLPS ÅT!

Det gör man givetvis genom att vara på plats i Arenan och ingen annanstans och har du inte köpt biljett redan så är det hög tid att göra det! Annandagsbandy ska ALLA gå på om man inte har en väldigt bra ursäkt så följ länken här och köp biljett till matchen >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/114?S=0

Annandagen är BANDYNS DAG och den ska vi verkligen vara rädd om!

Avslutar med Hörnpengen! Målet när jag skrev Inför igår var att nå upp till 2000 kr/hörnmål (då låg vi på 1615 kr) och det målet uppnåddes strax före lunch idag! 🙂 Sen tickade det på så jag bad Clas Blom att lägga ut en blänkare att jag hade satt upp ett nytt mål, på 2500 kr/hörnmål innan matchstart. Det gick nästan och då det fortsatt kom in anmälningar även under första kvarten av matchen så nådde vi 2510 kr/hörnmål efter ungefär kvarten spelad! Så för min del gjorde det inget att Byns enda mål ikväll kom på just en hörna som då inbringade 2510 kr till Hörnpengen. Mot Bollnäs på Annandagen gör vi tre nya hörnmål! 🙂

STÖTTA LAGET OCH FÖRENINGEN NU OCH SE ANNANDAGSDERBYT LIVE, då har DU bidragit med det du kan och TILLSAMMANS ÄR VI STARKA, så är det!

SPELARBETYG:
+++ Joakim Svensk
++ Samuli Helavuori
+ Tyler Myrmo

VÄSTERÅS-EDSBYN 8-1 (3-0)
Edsbyns mål: Per Hellmyrs

Publik: 1277

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share