Inför: Vänersborg-Edsbyn

Bortamatch i morgon mot svårspelade IFK Vänersborg. Lagen ligger placeringarna efter varandra i tabellen med Byn ett steg och en poäng före och då förstår alla att en både jämn och viktig batalj väntar. Det är två lag som varit och är skadedrabbade och det lär dröja än innan bägge lag fått alla spelare friskförklarade.

Utifall ni inte orkar läsa hela Inför ( 😉 ) så kan jag skriva redan här att relativt nyöppnade Edsbyns Hotell sänder matchen på storbilds-tv i morgon och vi hoppas det blir bra uppslutning där så det motiverar en fortsättning för bortamatchvisning även framöver. Vill man äta finns en enklare meny att ta del av i Bistron från kl 17.30. Kökets tips i morgon är ostburgare med pommes och tryffelailoi för 159 kr men det finns något mer alternativ också. Är ni ett sällskap som ska äta före så boka gärna bord på 0271-411 50. Det går även bra att komma enbart för att se matchen. Se mer på fb >> https://www.facebook.com/p/Edsbyns-Hotell-100072150141342/

Det blir säkert en spännande match vi får ta del av i morgon. Vänersborg borta känns alltid obehaglig oavsett slagstyrka lagen emellan och den här säsongen nosar lagen dessutom på varandra i tabellen vilket än mer talar för en spännande match. Skulle Byn kunna kriga med sig bägge poängen hem i den här matchen så skulle det ge lite andrum i tabellen samtidigt som en förlust skickar oss en bit neråt i tabellen, minst ett hack i alla fall.

Vänersborg får man ge cred för att ha krigat på oerhört bra så här långt då man var tippad i de nedre regionerna efter en halvdan säsong ifjol samt att ett av lagets absolut starkaste kort Emil Viklund under Sv Cupen blev långtidsskadad med dubbla frakturer i ena foten. Det är inte den enda skada Vbg åkt på utan om vi tar “senaste nytt” (= senaste matchen) så saknades också Hugo Nyman, Adam Blomster och Mikko Lukkarila p.g.a. skador då och har så gjort ett tag. Såg i Bandypuls att Vbg åter tagit in Sebastian Brandt på korttidsslån från Örebro SK för att täcka upp en del av detta vilket blev lyckat vid ett liknande lån tidigare.

I övrigt i Vbg känner vi väl till mv Kimmo Kyllönen, eller om det kan vara Anton “Lill-Sverre” Svensson som vaktar kassen? Gjorde det med den äran i alla fall mot Västerås borta för ett par veckor sen (5-5) och kanske har Anton stått nån mer match också, känner mig osäker på det. Libero Simon Blomkvist, hårdskjutande backen Joakim Johansson, åkstarke Robin Lundqvist och måltjuven Linus Hagman är några spelare som poppar upp på uppstuds för mig så även om några saknas så formerar Vbg ett bra lag och på hemmaplan är man alltid svårslagna.

Vad Edsbyn formerar för lag återstår att se. Inventering på dagens träning var beskedet jag fick av Kuben Olsson och det mesta tyder väl på samma lag som senast. Ted Hedell och Oscar Wikblad lär ha rehab-tid kvar innan det är akuellt med spel och det är bara att hoppas att övriga håller sig friska och krya och att det inte tar slut på tejp, stödskenor och sprutor. En väldigt skön seger mot Hammarby senast och den segern gav garanterat alla bandyintresserade i Byn några timmars extra sömn i helgen. Förlust i fredags så hade Sommars förmodligen fått ha öppet både lördagkväll och söndag innan alla hade fått sagt sitt och allt varit analyserat. Nu slapp man det 🙂

Det syns lite på några individer i laget, utan att nämna några namn, att man inte är 100 % fräscha men spelar ändå just nu. Hade vi haft en Bollnäsbred trupp så hade några säkert vilat både i fredags och mot SAIK fredagen före men nu har vi inte det, inget annat lag har det heller. Istället får vi “lappa och laga för stunden” och det är bara att hoppas laget läker ihop ändå under resans gång. Det som gläder är att några spelare klivit fram under tiden och tagit extra stort ansvar och syns mer. Tänker främst på Teemu Määttä, Noa Djäkner och Mattias Larsson som normalt inte har speciellt stora roller men som växt och syns mer i matcherna nu så i ett längre perspektiv kanske det här kan föra något väldigt bra med sig. Jag försöker alltid se det från den positiva sidan och jag hoppas och tror att kollektivet växer sig starkare om vi kommer ur den här lite tuffare perioden på ett poängmässigt bra sätt.

Fem matcher i morgon och två på onsdag. I morgon: Frillesås-Broberg, Sirius-Sandviken, Vetlanda-Motala, Villa-Bollnäs och Vänersborg-Edsbyn, på onsdag Gripen-Hammarby och Västerås-Rättvik. Omgångens match spelas såklart i Lidköping där hemmalaget tar emot våra grannar i öster som väl varit mer eller mindre finalklara hela november månad. Aningen mer sansat nu och det blir helt klart intressant att se var den matchen tar vägen. Hemmaplansfördel Villa såklart med osvuret är bäst när 2 x EP finns i Bollnäs.

Sirius-Sandviken är en match där minst 9 av 10 hade tippat hemmaseger före seriestart. NU är istället Sandviken ganska klara favoriter hos spelbolagen, tänk hur det kan svänga! Känslan är väl också att SAIK har bra statistik mot Sirius (?) men samtidigt har jag nån feeling att Sirius vinner! Så 1X2 sätter vi på den matchen. Vetlanda och Västerås bör ju vinna. Frille-Broberg väldans oviss den också, spelar Sjöaremossen Broberg ett spratt kanske? Gissar det då. Sen gissar jag att Hammarby skrällvinner borta mot Gripen som nu ska agera klar favorit i en match, klarar man det (?). Vill se det först.

PÅMINNER OM:

* Edsbyns Hotell för att se matchen på storbilds-tv i morgon. Hoppas vi blir många! 🙂

* Köp biljett till Julklappsmatchen hemma mot Vetlanda nu på fredag 15/12 här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/113?S=0

* Läs mer om Vetlandamatchen här >>> https://bandybyn.se/2023/12/11/arets-edsbyhjartats-julklappsmatch/

* Köp Annandagsbiljett här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/114?S=0

* Om du beställt Julskinka av föreningen så ska den hämtas i morgon TISDAG mellan kl 14-17. Se mer här >>> https://bandybyn.se/2023/12/11/utlamning-av-av-de-forbestalla-julskinkorna/

Då försöker vi hjälpa laget på bästa sätt för att kunna nypa den här superviktiga matchen! Skulle det lyckas så har VI TILLSAMMANS gjort det otroligt bra.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share