Fredagsdrama gav kryss mot SAIK

Vilken match och vilket drama! Till slut 7-7 (4-1) när krutröken hade lagt sig och när man varvat ner lite och fått distans till det hela så var nog det mest rättvist. Lagen vann varsin halvlek både i mål och på poäng och till slut har det kunnat väga över åt vilket håll som helst men bägge lag förtjänade poäng med sina insatser så kryss känns rättvist.

Kan man få se om matchen och skriva sen? 🙂 Känner mig omtumlad efter vad man fått uppleva ikväll och vet nästan inte vilket ben jag ska stå på! Det viktigaste var ändå att vi inte förlorade efter kvällens krigarinsats och det allra bästa scenariot hade ju varit om Noa Djäkner hade fått bli matchhjälte med sitt fantastiska 6-5 mål! Fantastisk prestation och jag har bara väntat på att nåt sånt där ska komma när det gäller Noa, det syns lång väg att det finns väldigt mycket bandy i Noa. Vi har inte tid att analysera just Noa här och nu men känslan att han ofta används lite för högt upp i banan kanske, han är ju klart vassast när han får fronta ett motståndarförsvar och som gärna får vara i gungning som nu. Det här var kanske ett första steg mot att hitta mer rätt position åt Noa, det får framtiden utvisa.

Det i särklass tråkigaste ikväll var ju att Ted Hedell antagligen åkte på en rejäl hjärnskakning i 37e min. Efter en bentackling av Rasmus Forslund där Ted åkte på en rejäl flygtur så uppfattade jag det som att Ted blev pååkt (ej medvetet) i ett andraläge och den smällen mot huvudet tog illa. Krya på dig Ted, hela Byn skänker dig en tanke ikväll.

Vilken skillnad på inställning hos Byn mot de tre senaste halvlekarna ikväll. Så här vill man ju ha det jämt men sånt går inte alltid av sig själv. Ikväll var det dock rannsakat och gå tillbaka till grunderna med en ramstark defensiv (iaf i 1a halvlek) och med Per Hellmyrs tillbaka på högerhalv och “hjälpgumman” Teemu Määttä i en offensiv roll. Det blev bra måste vi väl säga även om Hellmyrs varit drivande oavsett position på slutet, mycket bra även ikväll.

Hörnskytte har också varit ett diskussionsämne på sistone och även där täppte Byn lite till truten på sina belackare genom att göra mål på sina två första hörnor ikväll. Noa Djäkner till 1-0 i nättaket i 12e min och 2-0 Martin Frid på Byns andra hörna i 26e min efter att Marius Åström snyggt sög ner en lyra från Myran men avslutet blev misslyckat till hörna men den satt istället. Hörnor har också väldigt mycket med inställning att göra. Martin Frid gjorde sin i särklass bästa match för säsongen ikväll och från att ha gjort noll poäng hittills så håvade han in 3p i första halvlek ikväll. För det var Frid via en soloprestation som ordnade 3-0 Byn efter dryga halvtimmen och sen var det även Frid som assisterade Albin Bysell som i bästa “Per Karlsson-stil” gjorde 4-1 med ryggen mot mål i 39e min. Du Albin får väl googla på Per Karlsson får då var du inte ens påtänkt men det där var ofta hans ess i rockärmen att göra mål med ryggen mot mål 🙂

Sandviken då, var dom inte med i första halvlek kanske ni undrar (?). Det var dom absolut men Byn var hetare på gröten och vann fler dueller och var tät som fan i deffen under första 45 min så väljer att lägga prio på Byn i texten från den. 4-1 var väl kanske smickrande siffror ändå för Byn men det kändes också som att vi behövde ett försprång inför andra då man anade att SAIK skulle komma ut mer tankad än i första. Dessutom Byn utan Hedell borde märkas över tid och lite så blev det också att Byn fick gå tufft på en del spelare i vårt egna spel.

Andra halvlek var Sandviken bäst och dom imponerade storligen på mig. Den som sköter scoutingen i SAIK bör väl hyllas som hittat främst norske Fredrik Nordby (tre mål ikväll) som var vass som tusan och lika vass tyckte jag nr 68 Elliot Hellström var, det är ju med garanti en blivande svensk landslagsspelare. Finske liberon Topi Saukkonen ett annat nyförvärv som är bra och från förra säsongen och nu ett år (ännu) bättre Marcus Öhman från Ljusdal på högerhalven, också en framtida storspelare. Det känns som det bubblar av energi i Sandviken faktiskt och pappa Berlin stortrivs också med dessa ungtuppar.

Med 20 min kvar av den här matchen var SAIK ikapp till 4-4. Då anade man verkligen oråd! Tidigt 4-2 på hörna av Berlin, sen stod det och vägde länge och nästa mål kändes kunna bli matchavgörande. SAIK gjorde det till 4-3 av Nordby ur ingen vinkel alls i 67e min, fattar inte hur den kunde sitta. Då hade Byn redan tagit sin timeout strax före då vi kändes börja gå på knäna och att då få 4-3 i baken strax efter och sen också 4-4 i 69e på ett rätt billigt sätt från Hannes Edlund kan ju fälla vilket lag som helst.

Men Byn visade moral ikväll och framburna av ett fantastiskt Farmers så ordnade Vadim Arkhipkin ny ledning 5-4 frammatad av Myran i 72a min. Även det målet på det “billiga kontot” men dom räknas ju lika mycket dom. Lägen för SAIK därefter och bl.a. en hörna i stolpen innan 5-5 kom på en hörnretur av Nordby i 79e min. Då var det alltså ca 12-14 min kvar av matchen och vi hade fortfarande inte sett matchens fyra sista mål!! Ni förstår att det var något alldeles extra att se den här matchen på plats!

Noa Djäkner ordnade ny ledning 6-5 för Byn i 80e min och det på ett mål som måste ses. Fan vad snyggt och välförtjänt för Noa som jag där och då kunde offra mycket för att Noa skulle få bli matchhjälte med det målet! Men icke, fem minuter senare låg vi under med 6-7! Elliot Hellström 6-6 på hörna i första krysset i 83e och Hannes Edlund fantastiskt framspelad i luften av nämnde Elliot gjorde 6-7 i 85e min. Jag ville börja gråta! Men hann inte för Byn hade inte gett upp och dryga minuten efter forcerade Samuli Helavuori (jo hans fot höll för spel) in bollen i straffområdet och där mötte laglojale Teemu upp och med ett lite avigt avslut överlistade han Benjamin Pizzoni Elfving i SAIK-buren i 86e min.

Vad höll sen på att hända i 91a min?! Jo Mattias “Taggen” Larsson smög upp i de bakre regionerna av straffområdet till höger när det kom ett lite överlångt lyft in från vänster av Byn och längst bak försökte Taggen nå bollen och träffade med en enhands forehandsving och bollen gick väl i insida stolpe och ut i spel igen (?). Så uppfattade jag det i alla fall. Det hade varit en punkt på den här kvällen det! 🙂

Inget mer hände på dom 2,5 min tilläggstiden och 7-7 får när allt lagt sig anses som rättvist! Vilken spänning och vilken underhållning och att inte fler än 1019 personer ställer upp och kommer till Arenan när Edsbyn behöver stödet som mest tycker jag är en besvikelse. Men ja, det är ju varmare hemma framför tv:n, det förstår jag också vilket jag tyvärr tror kan bli bandyns fall i en framtid. För tydligen är ju föreningarnas tilldelning av “tv-pengar” också klart sämre fr.o.m. den här säsongen och med uteblivna intäkter så slutar hjulen snurra en dag och redan nu snurrar många föreningars hjul mycket saktare än tidigare. Oroväckande!

Det blir ju ingen Segerslant ikväll då vi inte vann, tyvärr. MEN efter kvällens underhållning och fantastiska kämpainsats av Byn som sånär utmynnade i 2p om Taggens forehandsving gått 2cm mer åt vänster så vill jag tro att några är beredd att lämna ett bidrag ändå (?). Det är väl Byn och den här matchen ikväll värd (?). Eller se det som tröst- och krya-på-peng till Ted Hedell som var på akuten när den här matchen avslutades och missade hela dramat. Stackarn!

Så jag föreslår att dom som hakar på mig där Swishar 66 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Tröstpeng!

Jag ska garanterat se om den här matchen i helgen få se om jag uppfattar den lika då som jag memorerat den nu. Vem vet , det kanske blir ett nytt referat på söndagkväll 😉 Det är en fantastisk Elitserie i år där man inte för tumma det minsta på inställningen till match för då blir man utan poäng. Det är ju så vi vill ha det eller hur?!

Ikväll slog Gripen Trollhättan våra obesegrade antagonister Bollnäs med 4-1 och visade att inte ens träden i Bollnäs växer till himlen. Detta utan Johan Esplund dessutom. Villa nya serieledare efter seger 7-5 borta mot Vetlanda efter att ha haft ledningen med 5-1 i paus. Rättvik tog sånär sin första seger men Frillesås hämtade in 0-2 Rättvik i paus till 2-2 i full tid med kvittering av August Klang i 95e min! Är Klang med i någon av helgens landslagstrupper? Känns lite som årets komet. Mickelsson två nya mål för Rättvik, nu sju mål på tre matcher! Motala avgjorde i 91a min till seger 4-3 mot Broberg, inte helt överraskande ändå. Bajen-VSK på Zinken (inför “bara” 1605 pers) slutade 4-4 där lagen bytte ledning hela tiden med varandra, lika som hos oss. Avslutningsvis vann formstarka Vänersborg med 5-2 hemma mot Sirius, där är traditionens makt stor då Vbg “alltid” vinner hemma mot Sirius.

Nu vila en vecka och slicka sår och för Byns del väntar sen Hammarby hemma nästa fredag 8/12. Kan vi komma upp i 1200 pers den fredagen istället då? SNÄLLA! Avslutar raderna med att hylla Farmers som gjorde en formidanbel insats och trycket som var ikväll önskar man att det alltid var. Det är i grunden bra annars också men med påfyllning i Klacken av en del forna legender så blev det ett rejält snäpp upp ikväll! Tack Farmers!

SPELARBETYG:
+++ Martin Frid
++ Per Hellmyrs
+ Noa Djäkner

EDSBYN-SANDVIKEN 7-7 (4-1)
Edsbyns mål: Martin Frid 2, Noa Djäkner 2, Albin Bysell, Vadim Arkhipkin, Teemu Määttä

Publik: 1019

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share