Sirius vann rättvist på Studan

Byn hade inget att hämta på Studenternas ikväll där hemmalaget Sirius till slut vann enkelt med 6-2 (3-0). Förhållandena inte helt klockrena men ändå helt ok och det är ju lika för bägge lag oavsett. Sirius var det lag som kampade och ville (?) mest och fick då också med sig några “tillfällighets-mål” men dom brukar man förtjäna. Så också ikväll.

När vi summerar kvällen så får vi väl erkänna att vi var i stort sett chanslösa mot Sirius ikväll. Detta efter en ganska tam insats av Byn som inte alls kom ut lika bestämda ikväll som jag har bilden av att Byn gjorde förra säsongen borta mot Sirius. Även då var Byn lite i poängbehov om jag minns rätt och då imponerades jag av att Byn kunde leverera den prestationen där och då den gången. Ikväll var det två lag i behov av poäng och kanske ändå mest Sirius och det avspeglade sig också på matchbilden.

Det slutade snöa strax före matchstart men en del snö fanns kvar på isen vid matchstart men det gick ändå spela efter isen om man så önskade. Edsbyn försökte mer än Sirius hålla sig efter isen och det kanske var lite fel taktik med facit i hand (?) men då “lyrbandy” inte heller brukar vara Byns melodi så kan jag väl förstå den tanken. Sirius lyfte lite mer och skapade på det sättet situationer och ur såna situationer kan det komma lägen vilket det också gjorde för Sirius del. 1-0 i 10e min kommer på lite medstuds där bollen kom i retur ett par gånger innan David Thorén satte dit den. 2-0 genom Thomsen var i röran efter en hörna där Sirius är hetast och 3-0 är också en “studsboll” som höll på gick i en båge över Henke som han dock avvärjde men bollen forcerades istället i mål i ett andraläge av David Thorén som gjorde sitt andra mål i matchen.

Man kan tycka att Sirius samtliga mål är flytmål men Sirius ser ju ändå till att skapa dessa situationer och ser sen till att vara heta när lägena dyker upp medan Byn inte ens skapar situationerna. Så underläge 3-0 kändes kanske missvisande på ett sätt men på ett sätt ändå inte kan jag tycka. Byn skapade väl egentligen inte en enda het chans i första halvlek och det är väl för dagen offensiven som är den största boven för Byns del.

Vi tappar även såklart i självförtroende för varje mål vi får i arslet och att spela utan självförtroende brukar sällan bli bra och det visade väl sig lite i andra halvlek sen. Byn inledde ju med ett jätteläge i 2a halvlek när Myran frispelade (??) in från vänster (Hedell eller Bysell?) men avslutet över i väldigt bra läge. 3-1 där och? Men det är där vi är just nu, vi får ingenting gratis. Byn brände också ett till bra läge i 54e min för att sedan istället åka på 4-0 i baken genom Nils Bergström i 56e min på Sirius första läge i andra halvlek. Så typiskt för dagen för Byn.

Sen kom 5-0 Härndal i 64e min på en omställning och timeout Byn som därefter provade fyrbackslinje med Jocke Svensk till vänster som en typ av vänsterhalv. Avslutningen bättre av Byn som ändå åkte på 6-0 på en hörna i 73e min innan vi snyggade upp siffrorna lite i slutfasen genom mål av Marius Åström och Teemu Määttä till 6-2 som slutsiffror. Tyvärr fick också Samuli Helavuori utgå ur matchen i slutet av 1a halvlek då han täckte skott på hörna och sen kanade in i skytt Kalle Mårtensson som kändes hamna på Samulis ena knä (?). Samuli provade igen i ca fem minuter i upptakten av andra halvlek men fick utgå igen sen. Vi får hålla tummarna att det inte är allvarligt, speciellt då Samuli har varit en av våra klart bästa spelare så här långt den här säsongen.

Prestationen som helhet inte godkänd av Byn men det känner dom själv också så jag behöver inte strö mer salt i såren utan det får andra isåfall sköta på sociala medier om man tror det löser några problem. Det är istället vid såna här tillfällen man ska visa att man stöttar laget i vått och torrt och inte bara i medgång utan det är än viktigare att vi nu HJÄLPS ÅT för att få skutan på rätt köl igen. Analysera kan vi göra hur mycket som helst men det som mest gäller just nu är att knyta näven, jobba skiten ur sig och se framåt, det gäller både laget och vi supportrar. Vi börjar på fredag mot Sandviken hemma!

Att förlora borta mot Sirius är ju ingen katastrof i sig utan det är ju ett lag som många har tippat före Byn även före säsong. Sen hoppades man såklart att vi kunde utmana mer än vi gjorde ikväll men som sagt, med ett sviktande självförtroende kan det lätt bli som ikväll och det är som sagt också upp till oss supportrar att hjälpa till nu. På fredag. Mot Sandviken. Hemma i Arenan. DÅ visar vi vårt stöd!

Övriga matcher: Bollnäs gjorde tvåsiffrigt mot Frillesås som ändå gjorde fyra mål på Bollnäs vilket inte många lag gör. 10-4 blev det. Christian Mickelsson gjorde hattrick för sitt Rättvik mot Gripen men det blev ändå förlust 3-6 till slut. Broberg-Vetlanda blev uppskjuten till i morgon då Vetlanda fastnade i trafikkaos och Sandviken har precis i detta nu vänt 0-3 underläge i paus till ledning 6-3 på 30 min i 2a halvlek hemma mot Hammarby . Imponerande!

SPELARBETYG:
+++ Per Hellmyrs
++ Teemu Määttä
+ Joakim Svensk

SIRIUS-EDSBYN 6-2 (3-0)
Edsbyns mål: Marius Åström, Teemu Määttä

Publik: 755

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com 

share