Inför: Sirius-Edsbyn

Dags för utebandy på Studenternas IP i morgonkväll. Väderprognosen ser sådär ut inför morgondagen och rätt stor risk för snöfall verkar finnas. Det är lika för bägge lag och såna gånger vinner ofta det lag som visar bäst inställning och vi hoppas på ett riktigt påkopplat Byn i morgon.

Sirius är ett av fyra lag som fortfarande spelar utomhus, Frillesås, Hammarby och Motala är övriga tre lag. För Edsbyns del är det första utematchen den här säsongen och självklart blir en väldig omställning mot att spela inomhus. Det här är dock inget nytt och förra säsongen vann Byn borta i sin första utematch mot just Sirius (seger 4-1 den 8/11 då) och minns jag rätt var det ett väldigt bestämt Byn som krigade hem poängen den gången. Det kommer absolut att krävas något liknande i morgon och mycket talar som sagt för att det kommer en del nederbörd också även om det ser ut att ska avta under kvällen. Temperaturen blir nog idealisk för bandy och utan nederbörd så kommer vi säkert bjudas på bra underhållning.

Sirius har börjat säsongen trevande, precis som förra säsongen. Hittills har hemmalaget vunnit tre av åtta matcher och är 2p efter Byn så här långt och utgången i morgondagens match kan spela stor roll framöver. Vinner Sirius är man ikapp oss poängmässigt och vinner Byn blir marginalen 4p och det inkl. att vinna på bortaplan mot Sirius skulle vara väldigt värdefulla poäng. Före säsong tippades Byn, Sirius och Vetlanda vara dom tre lag som rankades närmast under topp-3 men bägge lag är så här långt lite sökande spelmässigt vilket kostat några poäng, mest för Sirius ändå.

Lagen har mötts en gång en här säsongen och det var i Svenska Cupens gruppspel där matchen, som Sirius var tvungen att vinna, slutade 6-6 i Recoverhallen. Edsbyn jagade då ikapp underläge 4-1 och 6-4 och kvitterade sent i matchen och det var också den poäng som tog Byn till Sv Cupenslutspel till slut när Noa Djäkner kvitterade på hörna. Just Noa var den enda som saknades mot Rättvik senast kontra matchen borta mot Bollnäs i omgången före. Återstår att se om Noa är åter i morgon. Ljumskproblem och spel ute på en sannolikt ganska sträv is låter väl kanske inte som den bästa kombon vilket kanske talar för att Noa vilar i morgon igen och siktar på fredag mot SAIK hemma (?). I fredags gav Noas frånvaro speltid för Tyler Myrmo som gjorde Elitseriedebut medan Edvin Altberg var med för andra gången och bägge två gjorde riktigt bra ifrån sig vilket var roligt att se och det lovade verkligen mera.

Det är ett koppel viktiga matcher som kommer nu och efter Sirius i morgon väntar SAIK hemma på fredag, Bajen hemma nästa fredag och sen Vänersborg borta tisdag 12/12. Ska bli intressant att se hur många poäng vi kan få ihop i dom fyra matcherna och helt klart så kommer morgondagens match vara en viktig vägvisare där. Kan vi hoppas på en del rödblått på läktarna från våra supportrar i Uppsala/Stockholmsregionen? Det brukar vara lite tradition att det är bra med “bybor i förskingringen” när Byn besöker Studan och vi hoppas inte morgondagens väderprognos förändrar det.

Nu när det närmar sig månadsskifte går ofta mina tankar till Miljonklubben där jag då alltid hoppas den insamlade summan ska få sig en knuff uppåt. Så här långt har det kommit in 175 702 kr och det som är glädjande sedan jag senast skrev nåt om Miljonklubben är att i stort sett varenda spelare/ledare i säsongens trupp betalat in 1000 kr och verkligen visat att även dom vill vara med och bidra till en stark trupp även kommande säsong. Att nå EN MILJON är ju alltid ett mål vi ska ha men vi lyckas inte alltid uppnå det och förra säsongen tog det stopp vid 822 000 kr, vackert så. Så 822 000 kr känns som det mål jag siktat in mig på att slå den här säsongen och dit är det långt än men vi kan nå dit om fler än nu är med och bidrar. Kanske att betala in 200 kr fem månader i rad fr.o.m. nu kan vara melodin och då vara uppe i 1000 kr till sista mars? Då märks det mindre i plånboken men i slutänden blir det ändå den summa som krävs för att bli fullvärdig medlem i Miljonklubben.

Klicka gärna på denna Miljonklubbenlänk och läs hur du går tillväga >>> https://bandybyn.se/miljonklubben/

Kort summerat så kan du SWISHA valfri summa till 123 283 87 95 (eller Bg 434-5500). MÄRK: MK eller Miljonklubben. Helen Jonsäll håller reda på dina inbetalningar och när du kommit upp i 1000 kr får du ditt namn med på Miljonklubbens sida (om du inte väljer att vara anonym).

Samuli Helavuori har ju gått i bräschen och skrivit på ett nytt kontrakt 2 + 1 år som börjar gälla efter den här säsongen. Förhoppningen är givetvis att fler hakar på i närtid men samtidigt är det också viktigt att det fylls på i Miljonklubben under resans gång då ju dessa pengar går till truppbygget 2024/25. Så försök gärna bidra DU också! 🙂

Kommande fredag är det Farmers förfest på Edsbyns Hotell inför Edsbyn-Sandviken. Buss avgår från hotellet ner till Ön. Jag vet att redan nu är bra med anmälningar så förhoppningsvis blir det succé det här och jag såg på Fb en del av dom som var anmäld och av det jag såg så har jag gott hopp om att det blir en grym Farmersklack på fredag! 🙂

Betala 200 kr för buffén via Swish 123 378 43 03 (Märk: Farmers förfest) är detsamma som anmälan. Har dock fortfarande inte sett att det kommit ut vilka tider som gäller för buffé och buss till Ön, vore väl läge att lägga ut det nu snart Farmers. Se länk här angående Farmers förfest >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/kom-ihag-att-boka-foerfesten-1-a-dec

Fem matcher tisdag och två matcher på onsdag är upplägget på den här omgången: Bollnäs-Frillesås, Broberg-Vetlanda, Rättvik-Gripen, Sandviken-Hammarby och Sirius-Edsbyn är tisdagens matcher. Villa-Motala och Västerås-Vänersborg spelar på onsdag. Vår match mest oviss är känslan, i övrigt starka favoriter i dom andra matcherna. Kanske Rättvik kan hitta en metod för att straffa Gripen nu när Gripen får bära favorittrycket på sina axlar för en gångs skull (?).

Vi laddar för en stentuff batalj på Studenternas i morgon och vad oerhört skönt det skulle sitta med en tvåpoängare i morgon! VILL VI KRIGA så är det bra chans! DET hoppas jag på SAMT att vi knuffar upp Miljonklubben över 200 000 kr innan månadsskiftet. Då blir Brindholm nöjd! 🙂

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share