Inför: Edsbyn-Rättvik

En veckas vila, räcker det för att Byn ska få ihop “fullt lag” till i morgon mot Rättvik hemma? Snacket/ryktet låter försiktigt positivt så vi tror på det! Dessutom är det årets upplaga av Edsbyhjärtats match där i år allt överskott går till Edsbyns IF Bandys insamling till Cancerfonden, ett behjärtansvärt ändamål och hoppas MÅNGA vill bidra till det.

Det var en stökig fredag för 1v sen med förlust 5-0 mot Bollnäs och framförallt ett skadeläge efter match som inte liknande nånting vi varit med om förut. Hade det varit match igen redan i tisdags (vilket det varit varje vecka hittills utom nu) så har Byn definitivt fått gräva djupt bland spelarnamnen för att få ihop 14st utespelare. Nu med 72 tim ytterligare läktid så säger ryktet att det “ser hyfsat ut” även om sannolikt inte alla fyra i kvartetten Noa Djäkner, Jesper Granqvist, Jocke Svensk och Marius Åström kan delta men sannolikt “minst hälften” i alla fall som det låter. Lägg därtill även Oscar Wikblad som blir borta i runda svängar en månad till. Martin Frid som jag också räknade in bland dom skadade direkt efter match i fredags klarade handled/hand bättre än det såg ut då och han är fit for fight igen. Skönt!

Vi ska möta Rättvik i morgon och temperaturen på matchen höjdes ju en hel del under veckan när Rättvik rapporterade att Christian Mickelsson anslutit till truppen och är spelklar i morgon. En slump eller planerat att debuten sker mot just Edsbyn lär vi aldrig få veta men helt klart så blev matchen klart hetare av det här! Sen behöver man ju inte vara nån Einstein för att räkna ut att ikonen #18 Jonas Edling vid ett par spelares frånvaro i morgon skulle kunna vara aktuell för spel och det skulle ju höja temperaturen än mer. Så pass att nu överväger jag nästan att hoppa julbordet på jobbet i morgon för att inte missa den här matchen! 🙂 jag får klura på det inatt. Närmast på tur för spel i Byn lär ju vara Tyler Myrmo och/eller Jonas Edling i min värld. Edling är ju med på varje träning, i alla fall när det är spel, och det är ju från mer än ett håll man hört att “Edling håller än” OM det skulle bli aktuellt 🙂

En viktig match i morgon som vi inte har råd att sumpa så lite press på Byn i morgon känner jag. Har respekt för Rättvik som är bra med i nästan alla matcher med endast ett fåtal plumphalvlekar och rätt vad det är får man till en fullträff fullt ut. Visst kan Mickelsson vara pusselbiten som saknas men det får gärna vara längre fram än i morgon då såklart. Räkna dock med att Mickel lär försöka ta alla tillfällen som ges för att sänka Byn och han kommer säkerligen att skjuta minst 50 % av Rättviks hörnor om jag får gissa. Mickel gjorde väl en rätt slät figur här förra säsongen men på nåt vis så passar han ju bättre in i ett “sämre lag” där han som forward får mer is att jobba på bakom försvaret. Det är ju Mickels signum att suga ner lyror och ligga i offsidelinjen och dra i djupet så han passar då bättre i lag som spelar mycket på omställning. När han spelade i Byn förra säsongen sjönk motståndarna ofta hem djupt vilket inte gav Mickel dom önskade ytorna och då kom inte heller poängproduktionen igång.

Edsbyn har 6p på sju matcher så här långt och det hör man oroar många som tycker det är väl knapert. Att förlora mot Villa, Västerås och Bollnäs kommer vi dock inte vara ensamma om att göra och i övrigt så är det då förlusten borta mot Gripen Trollhättan som väl kan hamna på minuskontot. Segrarna har kommit mot Frillesås och Motala hemma samt Broberg borta. I närtid nu så kommer dock ett gäng matcher där vi ska kunna “kräva” tvåpoängare och t.ex. dom tre närmsta fredagarna möter vi Rättvik, Sandviken och Hammarby hemma i Arenan. Samtliga dessa är matcher vi “ska” vinna i min bok. Sen har vi luriga bortamatcher i form av Sirius (på tisdag 28/11) och Vänersborg borta också om vi tittar fem matcher framåt, dom är svår men ändå mer möjlig än bortamatcher mot Villa och Bollnäs. Så väldigt viktiga veckor och matcher framför oss nu!

Det är alltså Edsbyhjärtats match som spelas i morgon. Väldigt många företag tillika partners till Edsbyns IF Bandy är med och stöttar denna match (se mer på bandybyn.se) där allt överskott går till Edsbyns insamling till Cancerfonden. Jag har läst att målet är uppsatt till att minst 20 000 kr ska samlas in till Cancerfonden men jag vill tro att vi kan knuffa upp den siffran ännu lite till! Denna vidriga sjukdom har vi alla på något sätt en relation till tyvärr och det senaste dryga halvåret ligger det oss väldigt nära i föreningen också, tyvärr. Har varit i kontakt med både materialare Stefan “Assi” Asikainen och kanslist Helen Jonsäll under dagen och fått klartecken att namnge dessa två kämpar som båda varit i “cancerns nypor” senaste året men tack vare bra behandling nu är i fas och har läget under kontroll bägge två. När det kommer så nära så berör det ännu mer! Fantastiska personer på alla sätt båda två.

Både för Assi och Helen, din egen, och alla andras skull så hoppas jag vi ALLA ska ha en liten slant över att skänka till detta ändamål. Vi har ju kört en Fiktiv entré på Byns hemmamatcher hittills om man ser matchen hemma från soffan och inte på plats på Ön, det ger nån krona in till föreningen varje gång (2280 kr mot VSK) och alla pengar in är BRA! NU tänker jag att ALLA som ser matchen oavsett om man är på plats eller sitter hemma ELLER om man enbart LÄSER det här kan bidra den här gången? Det finns lite småchans att vi kan få se nr 55 Tyler Myrmo göra Elitseriedebut i morgon så jag tycker vi använder oss av siffran 55 den här gången, det känns som en summa de flesta kan hänga med på (?).

Så mitt förslag blir då: SWISHA 55 kr (eller valfri summa) till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Fiktiv

Alla pengar som kommer in som Fiktiv entré går till Cancerfonden denna gång, ett ändamål som vi ALLA i ett längre perspektiv har nytta av. Så ALLA, publik gammal som ung, hemmatittare gammal som ung, spelare, ledare, läsare HÄR, ja ALLA som håller på Byn, snälla skänk ett bidrag allihop. Vi gör det TILLSAMMANS så brukar det bli bra!

(Utifall jag skulle välja julbord så skriver jag redan nu att samma summa och samma Swish-nr också gäller för Segerslant OM det skulle gå vägen i morgonkväll. Swish 55 kr till 123 283 87 95 och MÄRK: Segerslant)

Farmers vill att jag påminner om Förfesten som går av stapeln nästa fredag 1/12 på Edsbyns Hotell när Byn möter Sandviken i Arenan. Mat och uppladdning och sen buss ner på Ön till matchen. Anmälan till Grillbuffén sker genom att swisha för mat, ber er följa länken för mer info >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/kom-ihag-att-boka-foerfesten-1-a-dec (tid för när Förfesten startar och när bussen/bussarna (?) går ner till Ön kommer inom kort).

Full omgång i morgon och några riktiga godbitar finns på menyn: Broberg-Bollnäs, Frillesås-Sirius, Gripen-Villa, Hammarby-Vänersborg, Motala-Sandviken och Vetlanda-Västerås.

Många lag har nog mått bra av en veckas vila för att slicka sår och bli kvitt förkylningar och förhoppningsvis är de flesta lag så ordinarie som möjligt nu. Hälsingederbyt Broberg-Bollnäs känns ju kraftigt luta över i bortafavör, visst kan en reaktion komma för Bollnäs men jag tror ändå frånvaron av Robin Öhrlund i Broberg “väger tyngre” och då slår det över till Bollnäs oavsett. Frille-Sirius = Väldigt intressant att se var den tar vägen, Sirius i stort poängbehov sett till förhandstipsen men jag undrar ja… Tror på Frille jag. Gripen nöp en pinne hemma mot Villa i Svenska Cupen men nu tror jag Villa lärt läxan och vinner ganska klart. Nu lär också Christoffer Edlund vara med, det var han inte kryssmatchen.

Hammarby verkar ha fått ordning på saker å ting efter tränarbytet från Jonas Claesson till Misja Pasjkin och det är väl inte heller så överraskande att det slår åt det hållet tycker jag. Viktig match men hemmaplan bör avgöra. Sandviken brukar ha svårt i Motala är min känsla (vilka har inte det iofs) och även om det är ett “nytt SAIK” nu så brukar sånt ofta bestå. Hemmaseger eller kryss tror jag. Vetlanda-Västerås är väl omgångens toppmatch och utgången intressant där. Västerås måste ha bra statistik i Vetlanda och jag tror man spinner vidare på det även nu så tippar bortaseger där.

Då laddar vi för fredagsbandy. Kan vi få se en match i matchen: Edling vs Mickelsson? Inte omöjligt den här gången. Det skulle ge matchen en extra krydda, helt klart! Får vi höra ett Fredags-Farmers skapa bra stämning som vanligt? Kommer också Rättviks supporterskara Flocken och utmanar Farmers? Det tror vi på, fredag känns som en bra matchdag för en sån utmaning! Så ladda Farmers och visa vilket lag som har hemmaplan!

Kom ihåg att skänka en slant till Cancerfonden! Gärna genom Fiktiv entré 55 kr till Swish 123 283 87 95 (MÄRK: Fiktiv). TACK på förhand, är nästan säker på att det blir succé för visst kommer vi upp i femsiffrigt belopp den här gången?! 🙂

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share