Derbyförlust och nya skador (?)

Poängen blev kvar i Bollnäs då hemmalaget relativt enkelt vann kvällens derby med 5-0 (3-0). Det kommer vi över, värre kan det vara med skadeläget efter den här matchen då både Jesper Granqvist och Joakim Svensk utgick ur matchen och Martin Frid spelade med tillsynes rejäla smärtor men fullföljde matchen.

Det blev ingen bra fredag varken sportsligt eller när vi efter 90 min summerar status på våra spelare. Att vi förlorar matchen var lite halvt väntat på förhand men alla derbyn lever ju sitt eget liv så hopp har man ju alltid ändå. Nu fick vi väl inget med oss i form av marginaler och medstuds och då kan vi inte rubba Bollnäs just för dagen och det var ju inget snack om det rättvisa i att Bollnäs vann det här. Segern kan väl i min värld tillskrivas tre spelare i nämnd ordning, Hans Andersson, Erik Pettersson och kvällens rubrikspelare Rasmus Skarps som sköt tre mål, missade en straff och sköt Jocke Svensk ur matchen. Men Bollnäs utan Hans Andersson och Erik Pettersson, vad har det varit för slagkraft i laget då tro? Så ska ni vinna ert efterlängtade guld Bollnäs så ska det ske nu innan Hasse lägger skridskorna på hyllan, utan honom och EP så fixar ni det inte i min värld så lite halvbråttom känns det. SAMT kom ihåg att vara ödmjuk, annars går det inte heller.

Kort om matchen så avgjordes ju den mitt i första halvlek när först både 1-0 och 2-0 kom på en dryg minut i 11e/12e min. Rasmus Skarps målskytt bägge gångerna, 1-0 snyggt med Hasse (främst) och EP som regissör men också starkt av en hårt uppvaktad Rasmus att styra in den i nät. 2-0 lite mer på medstudskontot (det konto som Byn inte hade något alls på ikväll) när EP mer forcerade Byns försvar och till slut hamnade bollen hos Skarps som avslutade på vinst och förlust och det blev vinst. Även 3-0 kom i 22a min när Anton Dahlberg med ett lyft friställde Oscar Westh när Byn missade att ställa offside och fri med Henke gjorde inte Oscar något misstag.

Siffrorna stod sig till paus. Helt ok att Bollnäs leder i paus men så övertygande/överlägsen som 3-0 tyckte jag ändå inte halvleken kändes, det kändes som i alla fall ett mål för mycket. Samtidigt måste Byn sätta dom lägen som dyker upp och/eller dra dit någon av dom sju hörnor vi har i halvleken. Många av hörnorna satt ändå på mål och då är dom ju på nåt vis godkänd i min värld men det var hela tiden nån orange i vägen och ingen boll ville leta sig in i nät. Inte kört i paus kände jag men vi behövde nästa mål och det nästan omgående av andra.

Det kom inte även om Byn skapade några bra lägen, tidigt ett avslut på tennis av Ted Hedell tätt över. Nån minut efter Vadim i bra läge med avslut som gav hörna som blev resultatlös och ytterligare nån minut efter friläge Jesper Granqvist men hårt uppvaktad så blev inte avslutet vad Jeppe hade planerat samt ytterligare nån minut efter väldigt nära för Ted igen men det var inte Byns kväll på marginalfronten ikväll. Vi fick till slut gå mållösa från matchen men det jag känner är att hade vi bara fått ett mål här i halvtimmen mitt i matchen så har vi kunnat hota Bollnäs men när det inte kommer så får vi heller aldrig svaret på den “känslan”.

Sista halvtimmen vill man helst stryka ett streck över, det kan i allra värsta fall vara en halvtimme som ger avtryck för resten av säsongen. Jeppe måste ha utgått redan runt timmen spelad (?). Fotproblem är det jag hört. Sen fick Rasmus Skarps fullträff på Jocke Svensk istället för bollen i 67e min och Svensk gick i backen, då vet man att det är något av allvarligare art om Svensk går ner för räkning och det luktar väl revbensskada lång väg där känner jag… Sen föll Martin Frid olyckligt utanför sargen i första halvlek och verkade ha rejäla smärtor i handleden men fullföljde väl ändå matchen om jag minns rätt (?). Allt det här gör mig mer tio gånger mer sömnlös och orolig än att vi förlorade matchen med 5-0. Tänk om det långtidsskador på hela trion plus sen tidigare Oscar Wikblad? Törs inte ens tänka tanken…

Bollnäs kan vi slå med fullt lag, det är jag övertygad om. Ikväll var vi väl inte riktigt nära men ändå inte mil ifrån heller ändå första timmen tycker jag. Sen blir det som det blir och sista 20-25 min blev ju mest avslagen. Bollnäs får drömma vidare, i den sitsen har dom varit förut och det är en härlig sits att vara i, det vet vi också. Speciellt när man i slutänden lyckas, då är det helt fantastiskt.

Vi får nu mer än någonsin slicka sår och nu är det en jäkla tur att det är en vecka till nästa match, Rättvik hemma nästa fredag. Som match i den dryga timme den pågick och levde så tycker jag Byn ändå sliter och kämpar bra men det klickar väl aldrig i riktigt offensivt ikväll och där är ju såklart även motståndarna en klar faktor, Bollnäs är svårforcerade. Men samtidigt har vi som sagt inga marginaler alls med ikväll heller, DET och ett bättre hörnskytte hade vi behövt ikväll. Men finns ingen anledning att gräva ner sig för förlusten i sig tycker jag, det är som sagt mycket mer skadeläget som oroar just nu.

Övriga matcher ikväll: Skrällen kom på Studan där Hammarby snodde bägge poängen via klar seger med 6-3. Fjolårets höstgåta Sirius verkar köra en del 2 på det den här säsongen, mycket märkligt efter deras positiva försäsong. Starkt av Bajen som även utmanade Villa senast. Sandviken vann 4-3 mot Gripen och gav Gripen dess första förlust, Daniel Berlin avgjorde i 93e min och unga SAIK stegrar sig för varje match. Kan nog få en rolig säsong till slut. Villa vann med 6-2 mot Broberg, ganska normala siffror.

Det var förresten utsålt i SBB Arena ikväll = 3500 personer. Då går det alltså in minst 4000 pers i arenan egentligen då men det är säkert brandmyndigheter m.m. som sätter dom gränserna. Tycker Farmers stred tappert trots motvind nästan hela matchen, sjöng ändå till slutsignal vilket alltid är snyggt.

Nu slickar vi sår och får förhoppningsvis några rapporter i helgen och vi håller alla tummar och tår för positiva besked på våra skadade spelare.

SPELARBETYG:
+++ Henrik Karlström
++ Ted Hedell
+ Vadim Arkhipkin

BOLLNÄS-EDSBYN 5-0 (3-0)

Publik: 3500

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share