Inför: Gripen Trollhättan-Edsbyn

I en jämn tabell så är det ett topp-5 möte i morgonkväll när Edsbyn beger sig till Trollhättan för att möta obesegrade Gripen Trollhättan. Det blir en delikat fredagsuppgift för ett Byn som hittat vinnarspåret igen efter dikeskörningen mot Villa Lidköping förra veckan. En intressant uppgift och även intressant att se vilken matchbild det kommer att bli.

Gripen Trollhättan får väl betecknas som säsongens stora uppstickare så här långt med bra resultat i Svenska Cupen (bl.a. kryss mot Villa som imponerar) och även en positiv start av Elitserien. Laget är fortsatt obesegrat efter fyra omgångar med två segrar och två kryss. De två senaste matcherna har gett en ”upphämtningsstämpel” på Gripen efter en makalös vändning från 1-5 i paus till seger 6-5 borta mot Vänersborg i lördags. Typ en sån där match som Gripens supportrar lär komma ihåg i många, många år framåt! Även i tisdags jagade Gripen ikapp Broberg och kvitterade till 3-3 när klockan tickat in på övertid.

Sånt där har antagligen en viss Jocke Hedqvist lärt laget kan jag ana (?) 🙂 var det nåt Jocke lärde sig i Edsbyn så var det att aldrig ge upp hur hopplöst läget än var. Examen där för Jocke var ju definitivt klassikervändningen i 5e och avgörande mot Västerås i semifinalen säsongen 2007/08 och bl.a. för det är vi Jocke evigt tacksam och har ni 29 min över så är det bara att klicka på länken för lite gåshud än en gång (gör det du också Jocke 😉 ) >>> https://www.youtube.com/watch?v=45sBD9YStjU

Det ska bli intressant att se hur den här matchen utvecklar sig och vem som går vinnande ur den. Förra säsongen slutade motsvarande match 2-2 och då handlade det om seriepremiär. Känslan är att det blir fler mål än så i morgon men jag tror ändå det kan bli en lite mer tillknäppt tillställning än Byns två senaste framträdanden. Önskar helt klart att vi ska anamma ungefär samma taktik igen men känner det inte helt lika givet att Kuben o co gör så den här gången. Gripen ser jag väl främst som ett lag som prioriterar en stark defensiv även om det varit ganska målrika matchen i serieupptakten. Så var känslan under Svenska Cupen i alla fall så vi får helt enkelt se vilken matchbild det kan bli i morgon.

Oscar Wikblad har helt klart hittat formen igen och har varit riktigt vass dom tre senaste halvlekarna. När Oscar är i zonen som han nu verkar vara eller på väg in i så tycker jag det vore bra med än mer delaktighet från Oscar även lite längre ner i planen lite oftare än nu. Skulle hellre se att Oscar kom ner ”och hämtade boll” 2-3-4 gånger per halvlek än som nu, kanske i snitt en gång (?) per halvlek. Skulle isåfall hellre ”knuffa upp” Vadim lite mer på offensiv planhalva för är mitt minne hyfsat bra fortfarande så firade väl Vadim triumfer sin första säsong här i Byn när hans delaktighet kom in på offensiv sida av mittlinjen och inte som nu då jag tycker Vadim ofta är den som är ner och hämtar boll på vår egen planhalva. Känns då ofta som kraften/farten avtar en bit in på offensiv planhalva som det är nu tycker jag, tidigare är min känsla att Vadim skapade mer oreda offensivt när han fick boll med farten uppe på offensiv planhalva och ibland sen dessutom överraskade och ”klev insida” på motståndarförsvaret vilket ofta ledde till nånting i slutänden. Så det sätter jag upp på min önskelista för framtiden 🙂

Annars så är det mycket som känns bra just nu och framförallt så ser Byn ut att ha roligt och att gilla det här spelet och det är ju grunden till mycket. Jag tror absolut att vi kan nypa Gripen i morgon och jag tycker det var bra att Gripen nöp en pinne mot Broberg till slut, då kanske det omedvetet kan smyga sig in en nöjdhet hos hemmalaget som nog inte kalkylerat med att vara obesegrade efter fyra omgångar. Men är vi inte påkopplad får vi med garanti åka hem tomhänt då Gripen är bra och, som det känns, jämnare i sina prestationer den här säsongen. Johan Esplund fortsatt den stora dirigenten och ny för säsongen även kontroversielle Ilja Grachev som dock lär vara osäkert startade.

Ilja åkte på en rejäl flygtur mot Vbg i lördags och landade illa, har inte sett någon uppdatering men det såg ut som en handledsskada och Ilja spelade i alla fall inte mot Broberg i tisdags. Även William Arvidsson verkar vara het för dagen med viktiga mål i de senaste två matcherna, vi får hoppas Byn kan kyla ner honom i morgon. Nu när vi har Per Hellmyrs på mittfältet så kan det också bli en liten match i matchen mellan Esplund/Hellmyrs vem som mest kan styra matchen och den av dom som vinner den matchen kan mycket väl också leda sitt lag till två poäng i morgon. Häftigt med såna ”dueller”.

Full omgång i morgon fredag:
Bollnäs-Västerås: Hetaste matchen! VSK slog Villa igår, smyger det sig in lite ”nöjdhet” då som Bollnäs kan utnyttja? Det ligger lite i luften att Bollnäs nyper den här känner jag (så knäpper vi dom nästa fredag istället 😉 )

Gripen-Edsbyn: Våran match, jämnt och kanske kryssläge men vill tro på att Byn tar en skön uddamålsseger och sätter ribban för helghumöret här i Edsbyn.

Hammarby-Motala: Viktig seger för Bajen i tisdags mot Rättvik. Motala kämpar väl men förlorar matcherna i andra halvlek, så även nu anar jag.

Rättvik-Vetlanda: Vetlanda är uppe spåret igen och vinner här också.

Sandviken-Frillesås: Frillesås knäppte Vbg igår och går lite på vatten i upptakten här. Bra segerchans för Frille även här tror jag.

Sirius-Broberg: Skärrat i Sirius och mer harmoni i Broberg, så känns det. Sirius brukar vinna hemma mot Broberg och ”måste” nästan göra det nu. Öppet men gissar att Sirius reder ut det ändå.

Villa-Vänersborg: Vbg började helt ok i serien men vändningen kom i 2a halvlek mot Gripen och nu är man tillbaka i fjolårets negativa trend igen. Klar hemmaseger i derbyt!

Redovisning av Fiktiv entré och Segerslant från i tisdags kommer på tisdag då vi möter Västerås hemma. Gör plats i almanackan för den matchen redan nu, det blir nåt alldeles extra.

Då gör vi allt vi kan för att ta 3e raka, det skulle sitta som ett smäck inför nästa vecka då Västerås hemma (tisdag) och Bollnäs borta (fredag) väntar.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share