Stark andra halva gav två enkla poäng

Det rullar på ganska bra just nu. Lurig match hemma mot Motala ikväll och fortsatt ovisst inför andra halvlek men då växlade Byn upp och gick ifrån till klar seger 7-2 (3-2). Två nya poäng inkasserade samt dessutom ett nysignerat kontrakt a’la Samuli Helavuori (2 + 1 år). En klart bra tisdag!

Det vart en bra dag det här! Redan lite före lunch började det ryktas om att det var mejl på gång från Miljonklubben under e.m. och det är bland det mest spännande som finns att vänta på såna mejl. I varje fall här i Bandyland. Kl 13.10 damp det ner, Samuli Helavuori hade ritat på ett nytt kontrakt på 2 + 1 år 🙂 Stort tack för det Samuli och jag gillar sånt här när någon går i bräschen tidigt, då brukar fler pusselbitar komma på plats också sen men vi börjar med den här, VIKTIGA, pusselbiten. Bandyhjärnan har ju tänkt att det skulle kunna bli så att Hans Andersson gör sin sista säsong i Bollnäs (?) och då skapar plats för en återkomst för Samuli men nu behöver vi inte spekulera mer i det då så jäkligt skön påskrift!

Samma lag som senast för Byn utom på mv-posten där Oscar Löfström tog plats i kassen. Eländig start dessutom med 0-1 efter 37 sek av Motala, ett lyft som Philip Florén skickligt sög ner och ur ganska snäv vinkel satte i nät. Lite vibbar till Motala hemma förra året kom där. Men det skulle gå bättre den här kvällen och Byn hade vänt efter dryga kvarten. 1-1 av Ted Hedell på ett av Teds lösaste skott i karriären på Byns 1a hörna men alla mål räknas! Detta efter 12 min och några minuter efter kom 2-1 av Noa Djäkner, snyggt på tennis efter förarbete Per Hellmyrs, fortsatt på mittfältet även ikväll. Där blir Myran kvar!

Det var väl en lite fladdrig första halvlek vi fick se som inte riktigt ville sätta sig utan det gick lite (för mycket) åt båda håll och ganska ostrukturerat långa stunder. Vi gick i alla fall till pausvila med 3-2 ledning efter att Motala kvitterat på en omställning i 23e min (Joona Rajala). Ny Edsbyledning sen när Teemu Määttä runt halvtimmen spelad dukade upp för Oscar Wikblad som hittade målet, skottet styrde på en blå och ställde Jussi Aaltonen i Motalakassen. Lite rörigt avslut på halvleken där Motala fick avsluta halvleken med två man kort. En korrekt utvisning i 38e men sen en felaktig i 44e när Hillerius hörde i syne och plockade ut en Motalaledare för olämpligt uppträdande när det i själva verket var Niklas Ögren som fällde en kommentar som egentligen i mina öron inte var utvisningsbefogad.

En ganska jämn halvlek och att då gå till pausvila i ledning 3-2 får vi vara nöjd med. Sen en bra upptakt av andra halvlek där Hörnbyn klev fram och egentligen punkterade matchen. Måljingel både på Byns 4e hörna (Oscar till 4-2) i 49e min och sen även på den 5e hörnan tre minuter där nysignerade Samuli vevade in matchbollen till 5-2 var känslan. Tre hörnmål på fem hörnor så långt, helt okej även för Byn! Var det inte klart redan där så blev det så efter timmen när Oscar agerade passningsläggare till Marius Åström som tog emot och avslutade i samma moment och 6-2 Byn efter timmen. Det skulle också bli 7-2 efter straffmål av Oscar Wikblad i 77e min. Hattrick plus en assist av Oscar därmed och det värmer ALLA med ett rödblått hjärta! Är Oscar bra är Byn bra, SÅ ÄR DET! 🙂

Till slut kunde Byn defilera hem det här efter en resolut och bra andra halvlek. Det var bra tempo även i första halvlek även om spelet i sig inte var klockrent och det tog nog ändå en hel del kraft ur Motala som gjorde en slät figur i andra halvlek efter Byns två tidiga hörnmål dessutom som nog också sög must ur Motala. Libero Niklas Ögren var väl den jag tyckte stack ut hos Motala denna kväll men Elias Gillgren fick pris som bäste spelare så oavgjort dom emellan då kanske.

Helt klart stärker det här självförtroendet hos Byn och nu har vi via segrar mot Broberg borta och Motala hemma tagit 4p som vi inte tog förra säsongen. Sånt kommer förhoppningsvis märkas i en sluttabell efter 26 omgångar. Även ikväll spelade Byn ett högre försvarsspel än förra säsongen och även om det kanske fattades en del procent i energi och laddning kontra i fredags så blev slutresultatet bra även ikväll. Tycker absolut vi fortsatt ska spela så här “lite kaxigare” mot rätt lag i serien men det gäller också att göra det kollektivt och resolut och inte halvdant får då kan det slå åt andra hållet också. Nu kommer ju Byn bli mer synad också framöver och närmast är det #57 Jocke Hedqvists mannar som ska leta motmedel till Byns “nya spel”. Men vi har också ett jobb att göra för att kunna fälla hittills obesegrade Gripen Trollhättan på fredag.

Vi nöjer oss så ikväll. Konstaterar att Bollnäs ångar på och vann med 8-1 mot Sandviken ikväll, lite lätt imponerande faktiskt. Bollnäs-Västerås på fredag, det kan bli nåt! Vetlanda vann med 7-0 mot Sirius! 7-0! Det fanns ju inte i min värld och nu börjar väl bandyhjärnorna i Uppsala minnas förra säsongens usla start av Sirius, är nåt liknande på gång igen (?). Imponerande av Vetlanda ska också sägas som nu verkar i fas igen efter två missräkningar i upptakten. Gripen-Broberg spelade X och 3-3, kändes jämn på förhand också. Sen tog sig Bajen hem från Dalarna med två poäng efter seger 4-2 mot Rättvik där sista målet kom med fem min kvar. Rättvik är bra med i matcherna men får inte betalt i poäng än så länge, lite surt.

Samuli nytt kontrakt 2 + 1 år. Seger 7-2 mot Motala. Är det värt en Segerslant á 41 kr tycker du? JAG hoppas det! 🙂 Det ger nån krona sånt här också om vi nöter på! Tycker 100st lika som mig att det är värt 41 kr så får föreningen in 4100 kr. Om du hakar på så:

SWISHA 41 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: Segerslant

SPELARBETYG:
+++ Oscar Wikblad
++ Joakim Svensk
+ Elias Davidsson

Farmers klack: +++ (klart bra Tisdagsklack trots en publiksiffra som tyvärr hamnde lite under 1000-strecket)

EDSBYN-MOTALA 7-2 (3-2)
Edsbyns mål: Oscar Wikblad 3, Ted Hedell, Noa Djäkner, Samuli Helavuori, Marius Åström

Publik: 985

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

Swisha enkelt med QR koden nedan!

share