Samuli förlänger med rödblått!

Edsbyns IF Bandy är glada att meddela att finske landslagsmannen Samuli Helavuori förlänger med klubben. Det nya kontraktet är skrivet på 2+1 år. 

Ytterhalven Helavuori anslöt till herrlaget 2021 och redan den första säsongen var han med och förde Byn till SM-guld på Studenternas. Samma säsong utsågs han dessutom till Årets spelare i finsk bandy. 

 Huvudtränare Magnus “Kuben” Olsson är givetvis mycket nöjd med påskriften.

– Det är väldigt skönt att Samuli förlänger. Han är ju en väldigt stark pådrivare i laget med sin skridskoåkning och sitt sätt att vara, både på och vid sidan av planen. Han är noggrann i allt han gör och är en förebild för många. Det är bra att han visar med sin påskrift att vi vill fortsatt vara i toppen.

– Det är skönt för både mig själv och för föreningen att göra klart tidigt, säger Samuli.

– Jag har haft några fina år här och det känns bra att veta hur den närmsta framtiden ser ut. Förhoppningsvis kan jag bidra med positiva signaler, så att andra hakar på snart.

Har det varit mycket funderingar om framtiden?
– Det var inte alls mycket funderande, det har gått rätt snabbt med allting.

Har du någon hälsning till våra supportrar?
– Jag hoppas verkligen att folk hittar till matcherna, skapar häftig stämning och stöttar oss. Det gör större skillnad än vad man tror!

Ett stort tack till Samuli samt till våra partners, alla miljonklubbsmedlemmar och alla ni som stödjer oss på ett eller annat vis, som möjliggjort denna tunga signatur.

share