Inför: Edsbyn-Motala

Det svänger snabbt i vår sport! En riktigt medioker insats mot Villa i onsdags och mungipor ned. På fredag en energifylld insats mot Broberg borta inkluderat en vändning från 1-3 till seger 5-3 och mungipor upp. Rejält dessutom! Som Edsbyn spelade då så riktigt längtar man till morgondagen och Motala hemma, så känns det faktiskt!

Efter förra veckans matcher står vi på 4p av sex möjliga och det är ju nästan max vi kan ha då Villa för dagen är för bra för oss. Dom två poängen i Söderhamn känns dessutom lite som bonuspoäng då Broberg ju är tippad strax bakom oss i förhandstipsen och då ”tar det bra” att vinna bortamatcher mot såna lag. Dessutom förlorade vi där förra säsongen så bonus även om vi ser till det. Förlorade gjorde vi även hemma mot Motala förra säsongen så vinner vi i morgon så har vi håvat in 4p som vi inte klarade av att bärga förra säsongen och det vore väldigt positivt. Men först ska jobbet mot Motala göras, det blir tufft nog.

Motala står på tre förluster så här långt men det är ett facit vi inte ska luras av. Motala hängde med länge i premiären borta mot Västerås och gjorde detsamma hemma mot Bollnäs senast, två lag som båda är tippad topp-3. Till slut ändå förlust i bägge dom matcherna och även förlust (6-2) borta mot Gripen. Min bild av Motala är dock att man alltid överraskar positivt (för dom) när man möter Edsbyn och bilderna Motala kommer hit med är att man vann här med 6-3 förra säsongen. Så jag har den största respekt för Motala som nu också måste börja ta poäng dessutom och kanske uppträder lite mer desperat.

Samtidigt är jag både spänd och förväntansfull att se om Byn kommer fortsätta på det inslagna spåret från i fredags där jag tycker vi visade upp något helt annat än i de två första matcherna. Vilken energi den nya taktiken Byn använde sig av då gav både laget, supportrarna på plats och även dom hemma i sofforna! Har hört och fått många kommentarer i helgen såsom t.ex. ”jäklar vad bra Byn var i fredags” / ”vilken rolig match det var mot Broberg” / “hoppas vi fortsätter spela sådär” o.s.v. och jag personligen instämmer på alla dessa kommentarer. Därtill ett lyckat positionsbyte mellan Teemu och Myran som verkligen lovar mera och det skulle väl vara väldigt förvånande om vi ändrar tillbaka i morgon.

Jag tror det här med att “kliva högt” mot en del lag passar den här upplagan av Byn väldigt bra. Vi har ett yngre lag i år än på några säsonger och jag tror faktiskt det kan vara lite jobbigt i skallen på de yngre om FÖR mycket blir uppstyrt. Ett gemensamt grundtänk måste man ju absolut ha men den här höga/intensiva forecheckingen vi använde oss av mot Broberg gjorde att vi vann boll på alla möjliga ställen på planen och därifrån får man ju då gå lite mer på känsla när man ställer om. Jag tror det passar den här upplagan bra med många individuellt skickliga spelare samt att många är lite yngre och då kanske känner sig mer låst i en defensiv där vi hela tiden ska “falla hem”. Samtidigt är det här spelet mer fysiskt krävande men det blir det ju också för motståndarna så är Byn bra tränade, vilket jag tror vi är, så gynnar det ändå Byn i långa loppet. Sen kommer vi att åka på en del baklängesmål som vi kanske inte hade gjort om vi “fallit hem” men det får vi ta och jag tror ändå att mer hamnar på pluskontot än minuskontot när vi summerar, OM vi fortsätter med samma taktik. Svamligt kanske men förhoppningsvis fattar nån hur jag menar 😉

Så då vet ni vad jag hoppas få se för typ av bandy även i morgon mot Motala! Jag hoppas på en hel del mer saker också och spaltar upp dom här:

* Försök ta dig ner på Ön och se matchen om du på något vis kan! Vi behöver öka publiksiffrorna mot förra säsongen och mot Motala hemma var vi ifjol 1054 pers på läktarplats. Vi slår det i morgonkväll väl? Kan vi t.o.m. blir 1200 pers? Laget skulle älska det, jag lovar! 160 kr/vuxen samt 80 kr för pensionär och studerande, köp din biljett här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/Tickets/Choose/108?S=0

* Jag hoppas vi kan fortsätta betala en FIKTIV ENTRÉ om man ser matchen hemifrån. Denna gång kostar det 41 kr och Motalas duktige finske landslagsspelare nr 41 Elias Gillgren får vara symbol för den summan, kolla in honom, högerback gissar jag.
SWISHA 41 kr till 123 283 87 95 (Bg 434-5500) och MÄRK: FIKTIV om du ser matchen hemifrån så stöttar även du/ni föreningen.

* Köp 50/50 lotter utanför ICA eller på Blomsterboden i morgon eller på Ön före match. 20 kr för en lott och vid förra hemmamatchen en vinstsumma på 13 100 kr. Ännu högre vinstsumma i morgon?

Är skyldig er läsare lite redovisning också, tror det är roligare att bidra om man får se att det ger något. Det som “ramlat in” så här långt är:

* Svenska Cupen alla Fiktiva entréer = 6064 kr
* Fiktiv + Segerslant mot Frillesås i premiären = 2416 kr
* Gratulation för seger Mini WC för U16 = 1424 kr
* Segerslant Broberg borta = 3049 kr

Sen har vi ju också “OLA-insamlingen” som gav 52 157 kr.

I premiären slog vi också motsvarande publiksiffra mot Frillesås hemma förra säsongen med 184 pers och kan vi plussa lite här och lite där så kan det bli bra i slutändan. Nu har vi i morgon alltså att slå 1054 pers mot Motala hemma förra säsongen, visst fixar vi det? 🙂

Full omgång fast över två dagar är vad som gäller. TISDAG: Bollnäs-Sandviken, Edsbyn-Motala, Gripen-Broberg, Rättvik-Hammarby och Vetlanda-Sirius. Jag tycker alla matcher har en extra krydda faktiskt! Vetlanda-Sirius är ju dom två lag som tippas som främsta uppstickare den här säsongen och möjliga topp-4 lag bägge två. Bägge kommer från seger men Sirius kom undan med knappa 4-3 hemma mot Rättvik. Inomhus tror jag passar den här upplagan av Sirius bäst och jag tror faktiskt man knäpper Vetlanda här. Rättvik-Hammarby ska ju vara en 2a nästan alla dagar i veckan men bägge lag har tre raka förluster och jag tror det är mest ångest hos Bajen så Rättvik har chans här.

Gripen-Broberg är hyperviktig där bägge lag nog har topp-6 som ett mål fast man inte går ut med det. Gripen fortsatt obesegrad efter supervändning mot Vbg i lördags men kanske reaktionen kommer här istället? Samtidigt vet man aldrig var man har Broberg heller… väldigt ovisst och X? Bollnäs-Sandviken steg ju lite i “värde” när Jesper Larsson tackade för sig i Bns idag och ny klubbadress ryktas vara SAIK. Går ju inte vara spelklar till i morgon oavsett men skapade rubriker gjorde det i alla fall.

På ONSDAG möts sedan Vänersborg-Frillesås och Västerås-Villa Lidköping = dom två kommande finallagen om man får tro “alla”. Intressanta matcher bägge två!

Vi ses i Arenan i morgon hoppas jag?! Gör vi det inte så bidra gärna med en Fiktiv entré enligt ovan. Nu jobbar vi in en ny tvåpoängare i morgon så får vi lite arbetsro inför tre väldigt tuffa matcher därefter (Gripen b, Västerås h, Bollnäs b).

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share