Usel start av Byn gav storförlust

Edsbyns sämsta matchstart i mannaminne?! Underläge 0-5 efter 17 min där Edsbyn matchstart var genomusel vilket sen såklart inte gick räta upp så utifrån det slutade väl matchen till slut med hyfsat beskedliga 8-1 (5-1) till hemmalaget. Går det ruska av sig det här till fredagens derby mot Broberg? Visar sig om knappa 48 timmar!

Det här vill man såklart helst inte ägna tid på att skriva om ens. Många såg säkert bara första dryga kvarten och sen stängde av gissar jag (?). Jag såg hela ändå men var ju lätt tårögd efter 5-0 i baken efter 17 min och tyckte främst så jäkla synd om vår mv Oscar Löfström som byttes ut efter 22 min. Det var ju rätt att göra det som det blev men jag hoppas verkligen att övriga spelare i laget nu efteråt ber Oscar om ursäkt för sin egen matchstart som ju gjorde Oscars uppgift helt hopplös i målet.

Visst, Löfström ska väl kunna ta eller vara närmare att ta 1an och kanske 4an men samtidigt, Martin Karlsson och Christoffer Edlund ska ju inte få komma till såna avslutslägen så mitt i planen om Byns defensiv bara är hyfsat normal så det är ju kraftigt underbetyg till hela laget för matchstarten ikväll. Övriga tre mål där i upptakten var två bjudningar via två bolltapp samt en otagbar hörnkanon av Martin Hammarberg. Absolut inget att lasta Oscar för.

Rullgardin ner och där var ju matchen över. Resten av matchen blev mest bara konstig så jag vet faktiskt nästan inte vad Villa fick ut av den här matchen heller till slut, sett över 90 min. Henrik Karlström kom ju då in i 22a min och helt plötsligt så var Byn beredda att offra lite mer i defensiven, täcka skott och jobba som ett lag ska göra i det defensiva jobbet och då tycker jag nästan ännu mer synd om Löfström. Allt kändes så jäkla konstigt.

Annars var ju det här upplagt för en bra bandykväll med Robin Mårtensson som kommentator och Patrik Järmens som bisittare/expert. Absolut toppkvalité på bägge två i min värld! Men sen började matchen och då var ju allt det roliga över… Vi ska ändå säga att Byns 60 min mitt i matchen var rätt så godkända men då hade Villa redan håvat in 2p och intensiteten i matchen var i stort sett bortblåst. Det dröjde dock ända till sista kvarten innan Villa genom tre raka Christoffer Edlund-mål (med fantastiska förarbeten av assistläggarna) kunde gå ifrån till 8-1 som slutsiffror så vi hade en timme där mitt i matchen där vi nollade Villa. Det trodde man inte efter 17 min så alltid något denna annars dystra kväll.

Hade absolut inte räknat med poäng ikväll så på så vis ingen missräkning men man hade hoppats på en bra genomförd match för det skulle varit bra att haft med sig till fredagens svåra bortamatch mot Broberg. Nu blev väl den ännu svårare efter ikväll? Eller får vi se ett Byn som är så oerhört besvikna på sig själva så man nu istället knyter näven och kommer med en urladdning till insats på fredag? Givetvis hoppas man på det sistnämnda och när domaren blåser igång på fredag så nog kommer jag tro på chans igen då. Så är man ju funtad.

Villa Lidköping är väl värd all beröm dom får, ett jäkla stabilt lag med en otrolig högstanivå. Men än är vi bara i början på säsongen så övriga lag har tid på sig att “jaga ikapp” Villa under resans gång och nog tror jag även Villa kommer att få slita framåt februari/mars. Som det blev ikväll till slut så lämnade nog tyvärr kvällen en hel del frågetecken efter sig även för Villa. Det då Joel Broberg vilade ikväll efter att ha skadat knät på träningen igår och sen fick även Felix Pherson lämna matchen efter 35-40 min, också med knäproblem. Det är bara att hoppas bägge två är tillbaka i spel så fort som möjligt, såna artister behövs alltid på planen i vår sport oavsett tröjfärg.

Nej nu drar vi täcket över huvudet och hoppas vi vaknar upp till en bättre dag i morgon. Å sen kanske ännu bättre på fredag i den bästa av världar (?) 🙂 Noterar förresten också att Frillesås nog är precis så bra som vi tyckte i fredags, vann ikväll med 5-1 borta mot Vetlanda! Oerhört starkt. Frillesås egen Jaromir Jagr, nyförvärvet från Örebro Nico Nevalainen, gjorde tre mål för Frille.

SPELARBETYG:
+++ Jesper Granqvist
++ Henrik Karlström
+ Martin Frid

VILLA LIDKÖPING-EDSBYN 8-1 (5-1)
Edsbyns mål: Joakim Svensk

Publik: 2592

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share