Premiärseger med ett nödrop!

En skön seger! Inte alls någon övertygande seger med 3-2 (2-0) mot ett väl kämpande Frillesås men till slut kändes det ändå väldigt SKÖNT när Byn slingrade sig ur premiären med två poäng i bagaget. Ted Hedell segerskytt med en strumprullare i 82a min men dom räknas också som tur är.

Om ni läste Inför igår så känns det nästan lite som jag lurat er som hittills inte sett Byn den här säsongen och ikväll var iväg på er första match. Inte till en början kanske för första halvimmen var det ganska “framåtlutat” från bägge lag men Edsbyns prestation skulle sedan sjunka ganska rejält mitt i matchen och var stundtals därefter rejält blek. Samtidigt måste vi väl också hylla Frillesås “raka-rör-bandy” också för där var det inga krusiduller liksom, “när Byn har boll så försvarar vi, när vi har boll så kör vi rakt fram så långt vi kan” var Frilles rätt enkla taktik ikväll och det räckte sånär till poäng. Nästan så jag tycker Frillesås var värd åtminstone den ena poängen sett över 90 min. Högerhalv August Klang i Frillesås = klart bäst på planen ikväll, ingen i Byn var ens i närheten av den prestationen.

Edsbyn tog ledningen på en riktig smällkaramell i 6e min, matchens och kanske omgångens snyggaste mål (?) genom Teemu Määttä. Från högervinkel från ca 25m en boll som borrade sig in i duktige Johannes Gustafssons högra kryss, fantastiskt snyggt. Den mest aktive i Byn i upptakten var annars Henrik Karlström som gjorde 2-3 vassa parader första 10 min. Edsbyn dock effektivare och fick också tag i matchen mitt i halvleken och under den perioden kunde även Oscar Wikblad öka på till 2-0 på Byns 4e hörna i 24e min.

Det stod sig till paus där sista kvarten var hafsig från bägge håll, klart bättre körning och tempo första halvtimmen och 2-0 till Byn i paus alltså, kanske hyfsat i sin ordning. Men i upptakten av andra var det bara ett lag på banan och det var Frillesås! Nästan lite skrämmande att se faktiskt att vår lägstanivå är så djup som den var då, det måste definitivt tvättas bort. Samtidigt satsade Frille allt på ett kort också och fick utdelning och var ikapp till 2-2 efter 55 min och Kuben tog timeout. Vet inte om det blev så mycket bättre direkt efter heller men vi fick delvis stopp på blödningen i alla fall även om Frillesås endast var ett ribbskott från fullbordad vändning på en hörna efter prick timmen.

Möjligtvis tröt krafterna en aning hos Frille sista 20 min för där smög sig ändå Byn in i matchen igen, delvis av egen kraft men delvis också för att en del av Frillespelarna började gå lite på knäna. En timeout Frille i 74e för lite återhämtning mest men sista kvarten var det sen jämnt skägg spelmässigt igen och kanske lite fördel Byn t.o.m. och då avgjorde ett effektivt Byn till 3-2 genom Hedells strumprullare i 82a min. Frille gjorde ett sista klart tappert försök till kvittering och det var på det berömda håret att Byn höll undan då Frille hade 2-3 halvbra lägen sista fem minuterna men utan utdelning. Så en SKÖN Edsbyseger framförallt och det är viktigt nog i en premiär men övertygande, nej inte alls.

Så ber lite om ursäkt om jag skröt upp Byn kanske lite väl mycket i Inför med nästan sex mål i snitt framåt i Svenska Cupen och ett mer “framåtlutat” spel än förra säsongen. Men det har sett bättre ut än så här, så är det. Det kanske kan knyta sig lite ändå när det är premiär och det är väl sällan det levereras några klockrena insatser just i en premiär överlag. Vinna är viktigast då och det gjorde vi, vackert så!

Edsbyn hade alla tillgängliga ikväll och då förstår ni att Jeppe Granqvist fanns med på planen och han var också en av Byns bättre denna kväll. Låt Jeppe bli varm i kläderna igen och vi kan ha säsongens spelare i vår nr 44 anar jag! Jeppe och mv Henrik Karlström var dom två jag tycker stack ut ikväll. Oroväckande många som var lite ovän med bollen ikväll, bollar hoppade lite hit och dit ibland och ville inte riktigt sitta på bladet. Även passningsspelet när vi är på väg framåt hade ganska mycket mer att önska men vi har överseende med det så länge vi vinner, så kan vi säga så länge.

Inte bara Byn hade det stökigt att fånga in en favoritseger ikväll utan det känns som flera lag fick gnugga länge innan poängen kunde räknas hem. Motala stretade emot till sista kvarten i Västerås och hade länge både 2-2 och underläge 3-2 innan VSK gick ifrån till 5-2. Samma siffror vann Sandviken med i Rättvik där hemmalaget ledde länge med 2-1 men även SAIK gick ifrån sista 15-20 min och vann 5-2. Bollnäs blev inte av med Vänersborg utan där stod det 3-1 länge innan Bns rann ifrån till 6-2 seger till slut. Vetlanda och Gripen delade på poängen via 6-6 i en svängig match som nog varit rolig att se. Broberg vann med klara 8-4 mot Hammarby och var aldrig i gungning och det var inte Villa Lidköping heller fast Sirius tog ledningen med 0-1. För därefter följde ELVA raka hemmamål till seger 11-1! Det var nästan jobbigt stora siffror men såklart imponerande av Villa.

Det får räcka för ikväll! Jag tänker faktiskt swisha en Segerslant á 44 kr till föreningen för kvällens seger ändå fast den inte var övertygande men det är ändå två VIKTIGA poäng in på kontot! Hakar DU också på så Swisha 44 kr till 123 283 87 95 eller Bankgiro 434-5500 och Märk: Segerslant.

SPELARBETYG:
+++ Henrik Karlström
++ Jesper Granqvist
+ Joakim Svensk

Farmers: +++ (en klart bra start på säsongen, lovar gott inför fortsättningen!)

NÄSTA MATCH: Onsdag 1/11 Villa Lidköping-Edsbyn = Då får vi hålla i hatten!

EDSBYN-FRILLESÅS 3-2 (2-0)
Edsbyns mål: Teemu Määttä, Oscar Wikblad, Ted Hedell

Publik: 1126

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share