Förlust i semifinalen mot Villa

Edsbyn räckte inte riktigt till i kvällens semifinal i Svenska Cupen mot Villa Lidköping som vann med klara 8-3 (4-1). Inget snack om det rättvisa i det även om matchen rann ifrån Byn efter bl.a. tre hörnmål i slutet av första halvlek, lite snöpligt.
Trots en bra start med tidigt ledningsmål på en hörnretur av Vadim Arkhipkin i 5e min och fortsatt 1-1 efter 25 min så rann Villa till slut ifrån till klar seger i matchen. Början till slutet kom sista 20 min av 1a halvlek när Villa gjorde TRE hörnmål. Dels ovanligt både att Byn släpper tre hörnmål på så kort tid och även att Villa gör tre hörnmål på 20 min. Hörnmatcherna är en detalj Byn måste vinna mot Villa för att kunna rubba dem är känslan. Sen kommer hörnorna i sig ur någonting så helt rättvist att Villa leder i paus, sen kanske det spelmässigt var jämnare än tremålsledning i paus.
Byn in för att repa mod i paus och tre mål har vi hämtat in förut mot Villa men ikväll gick det inte. Detta då Villa lite för enkelt kunde göra 5-1 tidigt i halvleken där Byn istället skulle ha behövt första målet i halvleken. 6-1 Villa följdes sedan av en timeout Byn och därefter två mål på en minut fram till 6-3 (Wikblad och Djäkner) men när så sevärde Gustav Friman gjorde 7-3 till Villa nån minut därefter kändes det klart. Edsbyn körde ändå på och höll tempot uppe matchtiden ut och försökte smygkämpa sig in i matchen, det hamnar ändå på den positiva sidan i blocket. På den negativa sidan främst fyra insläppta hörnmål på 14 hörnor, det håller inte mot nästan något lag men definitivt inte mot Villa.
Nu blir det match om 3e pris för Edsbyn mot Vetlanda kl 11.30. Det lär vara det sista Byn gör i form av match före seriepremiären så förhoppningen är att Byn försöker göra något bra och får med sig något från den matchen även om det just nu såklart är mest besvikelse i Edsbylägret.
Kl 17.00 blir det final mellan Villa och Västerås (som också vann med 8-3 mot Vetlanda) och det var väl på förhand det klara finaltipset även om vi hoppades kunna grusa det. Villa, Västerås och Bollnäs nämns väl som säsongens klara topp 3-trio även om Bollnäs spelade bort sig från det här finalspelet. Kan nästan garantera att det en väldigt underhållande finalmatch, speciellt så här tidigt på säsongen när det ändå inte är totalmörker om man skulle förlora en sån här final. Bägge lag imponerande idag men jag tror Västerås tar hem finalen, tycker fortsatt dom ser “äckligt bra ut”.
Vi kommer igen! Närmast i morgon då hoppas vi, avslag kl 11.30 mot Vetlanda.
SVENSKA CUPEN – SEMIFINAL:
Villa Lidköping-Edsbyn 8-3 (4-1)
Edsbyns mål: Vadim Arkhipkin, Oscar Wikblad, Noa Djäkner
Publik: 1953 (hela dagens publiksiffra)
/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share