Herrarna breddar sin trupp

Edsbyns IF Bandy väljer att lyfta upp en till ung talang till A-laget, Tyler Myrmo är en 17 årig norsk ungdomslandslagsspelare som går på bandygymnasiet.

Välkommen till A-laget Tyler!
– Tack så mycket!

Hur känns det?
– Det känns väldigt bra att få vara en del av A-laget. Det är något jag har drömt om länge, så att få denna möjligheten är riktigt kul. 

Vem är Tyler?
– Jag är en träningsvillig kille som älskar bandy. Jag är 17 år och går nu andra året på gymnasiet. Innan jag flyttade till Edsbyn bodde jag i Norge och spelade för min moderklubb Hauger BK. 

Vilken position spelar du på?
– Jag spelar främst offensiv mittfältare. 

När fick du beskedet att du får ta steget upp i A-laget?
– Har fått träna med dem i några veckor, men fick först beskedet att jag får ta steget upp för några dagar sedan. 

Var detta nått du haft som ett mål sedan nu kom till Edsbyn och Bandygymnasiet?
– Det har alltid varit ett mål för mig att komma långt i bandyn, men jag hade inte förväntat mig att steget upp till A-laget skulle kommer så tidigt. 

Hur kommer det kännas att spela inför våra supportrar?
– Det kommer att bli väldigt annorlunda mot vad jag är van vid, men jag tror att det ska bli väldigt häftigt att spela inför Red Farmers. 

Herrarnas huvudtränare Magnus Olsson säger så här om unge Tyler:

– Tyler har varit en av många juniorer som varit med och tränat under hösten. Han har utmärkt sig genom sin skridskoåkning och sin härliga spelförståelse. Han är en seriös och vältränad spelare som smälter in bra i gänget.
Vi väljer att bredda truppen från egna led, då vi har en mycket framgångsrik akademi som förser oss med duktiga ungdomar.

Tyler kommer att ha nummer 55 i A-laget lika som han haft i ungdomslagen.

Vi ser fram mot att se Tyler utvecklas hos oss i flera år framöver.

share