Ola Johansson lämnar Edsbyn

Ola Johansson lämnar Edsbyns IF Bandy efter totalt 16 år i ledarstaben. 10 av dessa säsonger slutade med Byn i SM-final och i nio av dessa finaler blev vi svenska mästare. 

Ja, siffrorna stämmer och de talar för sig själva men det finns naturligtvis ändå väldigt mycket mer att säga om Olas gärning i föreningen. Det är omöjligt att göra den rättvisa i en nyhetstext på en hemsida så vi kommer att få anledning att återkomma. Tills dess, läs gärna den här intervjun som gjordes för drygt två år sedan, där Ola sammanfattar sina finaler som spelare och ledare. Ett guld saknas i artikeln, självklart är det så, det blev liksom alltid ett till. 

Klubbchef Franco Bergman kommenterar: “Vi hade såklart gärna sett Ola fortsätta men respekterar hans beslut, att bo i Västerås och engagera sig så i Edsbyn under 16 år är imponerande. Jag vill säga ett stort tack för alla ovärderliga insatser och jag hoppas att vi ses på läktaren framöver!”

Ordförande Björn Mårtensson stämmer in: “Det är omöjligt att överskatta Ola Johanssons betydelse för Edsbyns IF Bandy och i förlängningen för hela Edsbyn. Han kommer dessutom att fortsätta ha stor betydelse genom den kunskap han förmedlat till våra spelare och ledare. TACK, Ola!”

Vi avslutar med Olas egna ord:

”Våren 2002 (oj vad länge sen) ringde mina gamla kompisar Stefan Karlsson och Ulf Järvefelt och frågade om jag ville ”hjälpa till lite” i ledarstaben i Edsbyns A-lag. De hade härligt höga ambitioner om att jaga ifatt de allra bästa lagen i Sverige. Det fanns en fin verksamhet att bygga vidare på, ett bra A-lag och en stark ungdomsverksamhet.. Efter några samtal och funderingar så lockade det mig att vara en del i Edsbyns satsning inför framtiden. Jag hade avslutat min spelar- och tränarkarriär i Västerås 1995 och hade inga tankar om att fortsätta engagera mig i bandyn. Men det slutade med att jag ”hjälpte till” under åtta år, de sju första med Franco Bergman och ett år med Peter Törnberg. Åtta säsonger – en semifinal, sex finaler (fem guld) och en kvartsfinal.

Efter en paus på fem år blev det åtta nya år i ledarstaben. Först med Thomas Liw och sedan med Magnus Kuben Olsson. Nya fina åtta år med fyra SM-guld och massor med underbara träningar och matcher.

Det känns fint när jag tittar tillbaka på dessa 16 bandyår. Det blev nog till och med lite bättre än vad jag tänkt mig när jag hoppade på edsbytåget. I april i år bestämde jag mig för att nu var det dags att sluta och berättade då om mitt beslut för sportchef Franco Bergman och för min tränarkollega Magnus ”Kuben ”Olsson.

Jag är tacksam för att Stefan och Ulf ringde mig och för att Edsbyns IF gett mig möjligheten att göra det jag brinner för. Ett stort tack till alla fantastiska människor i och runt föreningen, publik, Red farmers, styrelse, funktionärer, spelare och alla ledarkollegor under åren.

KÄRLEK STOLTHET TRADITION

Ola Johansson (uppväxt på Ön).”

share