Brindholms Söndagskrönika

Ääh kunde inte hålla mig! Det blev en så lyckad fredag så jag känner att jag vill skriva av mig lite efter den och samtidigt se lite framåt också. Vi fick ju se en bättre match än vi nästan kan begära i fredags och dessutom med seger 4-2 (2-0) vilket ju inte gjorde saken sämre.

Det har varit en positiv känsla i kroppen efter fredagen och den insats Byn gjorde då när man vann första matchen i Svenska Cupen mot Bollnäs (som också var bra fast Byn var snäppet bättre). Då ju Bollnäs och Västerås dessutom är topptippade i vår grupp så öppnar det ju dessutom upp sig möjligheter för att vara med och utmana om topp-2 platserna i gruppen vilket är kravet för att gå vidare till semifinalspel så småningom. Edsbyn levererade en insats innehållande mycket energi (som ju Myran sagt att det finns gott om i den här upplagan) och en väldigt bra inställning där alla tog jobbet för laget.

Det är ju en del nytt i Byn från förra säsongen där fyra spelare lämnat och vi fyller mest på från egna led förutom värvningen av Noa Djäkner från Sirius (f.d. Ljusdal). Just det här att vi fyller på från egna led är viktigt och fortsatt ett måste om vi i längden ska “överleva”. Nu känns det som främst Elias Davidsson får chansen att spela sig in Byns försvar den här säsongen (vänsterback) och ger vi Elias tid att växa in där så kan vi ha en försvarare för väldigt lång tid framåt. Starten på säsongen har sett klart lovande ut.

Sen tror jag Noa Djäkner också är en värvning i helt rätt fas i sin karriär, kommer hit innan han har blommat ut och där vi får chansen att forma honom och hjälpa till att få till just den utblomningen. Lika där, vi ger det tid så tror jag vi får se väldigt mycket från Noa under den fortsatta resan och även där har starten sett mycket lovande ut. Noa är precis 21 år fyllda och har hela karriären framför sig och vi hoppas den fortsätter i röd tröja lång tid framåt.

Det var som helhet en klart bra match vi fick se för att vara 25 aug. Bollnäs började bäst och kändes tidigt koppla grepp om tillställningen och jag tänkte att “det blir nog som jag anat att Bollnäs är lite för starka för Byn just i detta nu”. Men Byn stod emot med en ramstark defensiv och åt sig in i matchen och fick sen två ganska psykologiska mål där mitt i första halvek (Martin Frid målskytt bägge gångerna, spelmål + hörna) som vi sedan kunde rida vidare på. Bollnäs i sin tur mattades i slutet av halvleken och såg lite småtrött ut, kanske förståeligt efter att dom gått på attack från start i matchen.

Ännu ett psykologiskt mål fram till 3-0 på hörna genom Ted Hedell i upptakten på andra gav sen Byn ett ointagligt försprång. Men även spelmässigt tog Byn en rättvis seger då Byn hade en jämnare prestation över 90 min än vad Bollnäs hade. Kul att se att många var delaktig i det offensiva spelet och och att det oftast var ett “offensivt tänk” när Byn hade bollen. Per Hellmyrs måste ändå nämnas tycker jag, att han är 40 år fyllda har man verkligen svårt att se och det känns givet att bygga vidare på det spel Byn har byggt på från februari där Per får styra från mer centralt i banan än i upptakten på förra säsongen då Byn valde ett annat upplägg. Sen var dessutom Byns defensiva jobb en klar plusvariant som jag nämnde tidigare så för att vara 25 aug en väldigt bra insats av Byn.

Det känns väldigt inspirerande att starta säsongen med den här insatsen. Sånt mår folket i Bandybyn bra av och jag har nåtts av rykten att det var klackarna i taket även på Sommars igårmorse vilket är viktigt och sånt brukar också smitta av sig i den här bandytokiga Byn. Nu anar jag väl en veckas “gristräning” för laget då det är matchfritt kommande vecka och då gäller det att klämma på så mycket man kan i träningen för hur kul det här än var så är det ändå ännu viktigare att bygga en bra grund till Elitserien så småningom. Det blir en väldigt annorlunda försäsong för tränarna det här där träningsmatcher förut nu bytts ut mot tävlingsmatcher och just hur man gör den avvägningen i träningsupplägget ger säkert lite huvudbry.

Två matcher till spelades i helgen, båda i den södra gruppen: Frillesås-Hammarby 2-4 och Vänersborg-Gripen 4-4. Nästa match i vår grupp spelas på tisdag mellan Broberg och Västerås, intressant möte det också. Edsbyns nästa match är ju mot just Broberg på bortaplan torsdag 7/9 och därefter väntar Västerås hemma tisdag 12/9.

Publiksiffran på 1270 personer var också väldigt glädjande i fredags. Bra stämning och viktiga slantar in för föreningen. Förhoppningsvis kom det också in en hel del fiktiva entréer á 56 kr från er som såg matchen hemifrån. Efter ett rejält minusresultat vid förra säsongens bokslut (-1,7 milj) är alla “nya slantar in” den här säsongen väldigt värdefulla. Dit räknas fredagen, dit räknas ju också Run For Edsbyn som arrangerades för första gången i somras och gav 190 000 kr sköna slantar till föreningen samt att det även har ordnats 2st Sommarlotterier 50/50 som sammanlagt inbringat 40 000 kr. Vi får hoppas det här med att betala en Fiktiv Entré för er som ser Byns hemmamatcher hemifrån under säsongen också blir nåt som i bästa fall kan kompensera det intäktsbortfall som det nya “tv-avtalet” tyvärr kommer innebära för klubbarna. Sen har vi en klart billigare trupp den här säsongen och det gäller ju att både spara samt hitta “nya slantar in” samtidigt.

Miljonklubben förra säsongen landade ju, efter en fantastisk slutspurt, på dryga 822 000 kr och förhoppningsvis ska VI även denna säsong kunna matcha det. Det här är ju också en säsong där många spelare spelar sitt sista år på kontraktet så därmed nästan än mer viktigt att vi matchar summan 822 000 kr denna säsong. Min uppmaning här får bli att VET DU att du kommer ge ett bidrag på 1000 kr (eller mer) till Miljonklubben och har den slanten över just nu så gör gärna den inbetalningen redan NU så blir det också lite skjuts på Miljonklubben 23/24. Jag sände iväg mitt bidrag just idag så hoppas fler hakar på också.

Finns ju olika möjligheter att välja på för inbetalning:
Swish: 123 283 87 95
Bankgiro: 434-5500

Märk: MK 2023/24

Om inte föreningen har din mejladress sen tidigare så skriv med även den så får du mejl när något händer där Miljonklubben är inblandad. Alltid lika spännande att få dom mejlen. Det står just nu 27658 kr insamlat på MK 2023/24 (uppdaterad 31/7), jag är nyfiken på vad det står för summa där om en vecka! 🙂

Du kan även läsa på hemsidan för mer info om MK och fler inbetalningsmöjligheter >>> https://bandybyn.se/miljonklubben/

Då laddar vi för 1,5 vecka (hård-) träning för laget innan vi får se dom i Söderhamn nästa gång, torsdag 7 september.

TILLSAMMANS ÄR VI STARKA – TILLSAMMANS ÄR VI EDSBYN!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share