Marius fortsätter

Edsbyns IF Bandy är glada att offentliggöra att ännu en framtidslirare skrivit på.
Marius Åström skrev kontrakt med A-laget redan som 17-åring och väljer nu alltså att fortsätta i Edsbyn. På sina två säsonger i A-laget har Marius hunnit med 32 matcher, 3 mål och 1 SM-guld. Tyvärr fick Marius en skada under hösten som gjorde att han blev borta större delen av säsongen. Lagom till slutspelet för både U19, som han spelade final med, och A-laget, som pressade Västerås till fem semifinaler, var han tillbaka igen.

Tack för ett år till i Edsbyn Marius, hur känns det?
– Jag tycker att det känns jättebra! Skönt att det är klart så att jag kan fortsätta träna och förbereda mig så bra som möjligt inför nästa säsong!

Vad är anledningen till att det ”bara” blev ett år denna gång?
– Utifrån osäkerheten kring vad jag vill göra civilt framöver så tycker jag att det kändes rätt med ett år.

Fanns det andra alternativ som lockade?
– Oavsett andra alternativ eller inte så känns Edsbyn som det bästa alternativet för mig att utvecklas!

Du tar studenten till våren, hur ser din plan ut framöver? Jobba eller plugga vidare?
– Efter jag har firat studenten med mina härliga kompisar och klasskompisar så ska jag sommarjobba. Efter det är det ett oskrivet blad, så vi får se!

Du blev skadad tidigt i höstas och borta större delen av säsongen. Är det något som stör dig idag?
– Trots en tuff säsong så tycker jag att det blev en avslutning som jag kan känna mig nöjd och stolt med. Och statusen idag är att jag känner ingenting och kan köra på som vanligt – tack vare alla fina människor som hjälpt till.

Berätta lite om hur livet ser ut för en bandyspelare så här i slutet på april och framåt?
– Just nu så går jag in i slutspurten med skolan och tränar på som vanligt. Det är en rätt skön tid, där vi tillsammans som lag kan svetsas ihop ännu mer och bli ännu starkare till nästa säsong.

Våra supportrar är alltid de bästa – finns det något du vill hälsa till dem?
– Som du säger är de fantastiska, Vi ses i vinter så skapar vi samma stämning som alltid när Farmers sjunger nere på Ön! Jag och laget kommer göra allt för att ni ska komma ner och tycka det är kul att se på oss!

Vi tackar Marius för att han fortsätter i Edsbyn och ser fram mot att se honom på isen i höst.

Edsbyns IF Bandy vill rikta ett stort TACK till alla er medlemmar i Miljonklubben 2022/23.
Tillsammans bygger vi framtiden!

share