Elias fortsätter i Edsbyn som senior

Edsbyns IF Bandy är glada att offentliggöra att försvarslöftet Elias Davidsson väljer att fortsätta sin bandykarriär hos oss i Edsbyn. Elias är något så ovanligt som en bandyspelare från Alfta, som inför senaste säsongen tog en plats i A-laget som junior och gjorde 17 matcher, mestadels som avbytare på det defensiva mittfältet. Under säsongen var Elias som libero med att ta sitt Edsbyns U19 till SM final och Sveriges P19 till VM guld. Ett stort GRATTIS till det Elias!

Du har skrivit på ett nytt avtal på 2+1 år, hur känns det?
– Det känns jättebra och jag längtar redan tills säsongen börjar!

Fanns det andra funderingar än Edsbyn, så här när du nu går från junior till senior?
– Jo, det är klart det var mycket att fundera på det är ju mycket som ska stämma när man ska bli senior. Sedan ville jag ju självklart ta chansen att vara kvar i moderklubben och så är jag ju dessutom lite hemkär på det. Just nu passade det bra med allt runt omkring bandyn också. så det känns bra!

Hur ser planerna ut vid sidan av bandyn framöver nu när du tar studenten. Jobb eller plugga vidare
– Kommande år ska jag nog kombinera plugg och jobb.

Vilka är dina personliga mål, både privat och för bandyn i framtiden?
– Inom bandyn strävar jag såklart efter att bli så bra som möjligt och att kunna hjälpa mitt lag så mycket jag kan. Privat vill jag försöka följa i pappas fotsteg och bli läkare!

Du är ju från Alfta, visste du att Alfta var i högsta divisionen i bandy säsongen 1940-41? Alltså före Edsbyn (1945)!
– Nej, jag hade ingen aning, det borde man kanske ha hört vid det här laget.

Vet du nån bandyspelare i historien som är från Alfta?
– Nej, tyvärr vet jag ingen.

Ett stort tack för att du väjer att fortsätta med oss i Edsbyn, har du nått att hälsa våra supportrar?
– Inget mer än att jag hoppas att vi ses i vinter!

Vi säger stort tack till Elias och vi ser fram mot att se han på isen i vinter!

Edsbyns IF Bandy vill rikta ett stort TACK till alla medlemmar i Miljonklubben 2022/23.
Tillsammans bygger vi framtiden!

share