Inför SM-semifinal 2: Edsbyn-Västerås

NYCKELMATCHEN! Vill vi leva vidare i SM-slutspelet så måste vi antagligen vinna mot Västerås hemma i morgon så nu måste vi mobilisera all kraft vi kan för att fixa det. Seger i morgon och det här kommer att bli en holmgång som kan gå till historien och sånt vill vi väl uppleva (?).

Lite fördel Västerås efter lördagens match och Byn fick helt klart en hemläxa att fundera på till i morgon. Vad Edsbyn har hittat för motdrag får vi se i morgon och oavsett vad det är så tror jag på ett mer fulltankat Byn i morgon och är Farmers också med på noterna så ska VSK få vara bra för att i sin tur inte få en hemläxa tillbaka. Lördagens match är historia nu och det enda vi kan göra med den är att dra lärdomar och sen göra allting lite bättre i morgon. På något vis lyckades Byn bli lite väl upphaussade och nästan favorit i den matchen efter 3-0 mot SAIK men vi får nog inse att det inte bara var Byn som var bra i den matchserien utan även SAIK som var otroligt bleka. Saker hände snabbt i SAIK efter att man blivit utslagna och bl.a. tre spelare + Filosofen slutade och det tyder väl också på att en viss mättnad fanns där redan då vilket antagligen påverkade deras insats.

Nu möter vi ett mycket bättre Västerås SK i semifinal och det kan t.o.m. vara så att vi möter ett VSK som var lite bättre än vi själva trodde (?). Får nästan känslan att vi blev lite tagna på sängen i andra halvlek när vi blev satta under tryck av ett tungt VSK även om såklart det aldrig skulle erkännas av Edsbylägret just nu. För då var VSK sådär tunga som man kan vara men som även jag trodde lite saknades nu med Pontus Vilén/Daniel Johansson borta vilket gav VSK full huggning även mot Vetlanda i kvarten. Men nu har vi svaret på hur starka VSK är när dom är bra och framöver måste vi helt klart upp på en ny nivå än mot SAIK för att besegra även den här draken.

Den kapaciteten tror jag finns i Byn bara vi själva tror på det också. Fortsätter gå på känslan att tror vi mer på våra egna styrkor än att ha en högre prio på att försöka bromsa motståndarnas dito så tror jag vi kan få det här att väga över i vår favör. Blir tjatigt det här kanske men en stor del till framgången mot SAIK var ju att vi hade ett större “attacktänk” i vårt offensiva spel än i många matcher i serien. I lördags spelade vi också stort och med härlig auktoritet i början men ändå med en lite mindre andel ”attacktänk” och en lite större andel “var-rädd-om-bollen-tänk” och säger inte att det är fel heller men jag tror “lite mer fria tyglar” passar den här upplagan av Byn bäst. Men det där kan Kuben o co bäst och vad som passar bäst mot olika motståndare, jag har mest i uppgift att tycka och tro och dessutom måste också vägas in att Västerås defensiv var starkare än Sandvikens. Många parametrar att ta hänsyn till som tränare!

Jag fortsätter att tro och då tror jag också, lika som jag trodde inför SAIK, att ju längre matchserien blir desto större chans har Byn och ska vi vinna det här nu så blir det ju minst fyra matcher i den här matchserien. Men NYCKELMATCHEN är ju helt klart den i morgon, förlorar vi den så ska det till ett miraklernas mirakel för att Byn ska vända den här matchserien. Så helt klart lite press på Byn i morgon men det ska vi kunna hantera och visar vi från läktarplats genom att vara MÅNGA PÅ PLATS samt att Farmers FRÅN START visar musklerna så har vi helt klart bra chans att vinna den här NYCKELMATCHEN. Jag längtar oerhört mycket till att klockan ska bli tisdag 19.00 och det här ska bli en otroligt intressant tisdagkväll i Arenan!

Hoppas det kommer en del VSK-are också så det blir ännu lite bättre inramning på matchen, det saknades verkligen i kvartsfinalen mot SAIK. Tveksamt ändå kanske om man lyckas få ihop en buss en tisdag men skulle vi ta det här till match även på lördag, då jäklar blir det tryck i Arenan. Å det avgörs ju i morgon så fixar vi det TILLSAMMANS i morgon så har vi garanterat en minnesvärd match framför oss på lördag (den spelas kl 17.00 isf).

Bollnäs-Villa Lidköping spelar sin andra match ikväll och där har ju Bollnäs ett än tuffare läge än vad vi har när man ska försöka studsa tillbaka från förlust 4-12 i lördags. Det kommer bli betydligt jämnare ikväll och jag tror inte det är helt omöjligt att Bollnäs stökar till det lite ikväll faktiskt. Men utgångstipset blir ändå Villaseger med 2-3 mål till slut, facit kanske redan finns när det här läggs ut.

Miljonklubben: NU ska ni få avstämning och BERÖM för ett fantastiskt jobb senaste veckan! Vid avstämning måndagförmiddag så finns 453 750 kr insamlat till Miljonklubben = Då har vi samlat in 68 250 kr på 1v från kvartsfinalvinsten mot SAIK till semifinalstart mot Västerås! Jag lyfter på hatten och tackar samtliga som lämnat bidrag under veckan och tänker att det lönar sig att skriva (å tjata, lite) ändå! Jättekul och vi samlar ju ”åt oss själva” egentligen kan man säga för vi vill ju alla uppleva att Edsbyn är med i toppen av bandysverige och då behövs såna här insatser. TACK ALLA! 😊

Farmers till Västerås på TORSDAG: Farmers planerar givetvis att närvara i ABB Arena även på torsdag. Bussen avgår kl 15.00 från Ön. Pris = 150 kr och fri entré till dom 50 först anmälda. Anmälan görs via sms till 070-390 19 93. Ange namn på den/dom anmälan gäller. Betalning på bussen med swish eller kontant. Billigare än så kan man inte ta sig till Västerås och Farmers närvaro är MYCKET VIKTIG så försök haka på det här oavsett hur tisdagens match slutar.

Boka mat: I skrivande stund finns några matplatser kvar på Pub Joe till i morgon tisdag, trerätters middag, besök av tränare Kuben Olsson och se matchen från Vip-läktaren. Se mer här >>> https://bandybyn.se/bokamat/

Ladda nu för en häftig och otroligt viktig tisdagkväll i Arenan. Är det en match den här säsongen du INTE får missa så är det den här! Spänning, känslor, bra stämning och en match inget av lagen vill förlora utlovas = Bandy när det är som bäst! Vinner vi i morgon så har vi ett makalöst intressant veckoslut framför oss sen.

TILLSAMMANS!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share