Mirakel-Byn vann i tre raka mot SAIK

Byn fortsätter skriva historia och såg till att slå Sandviken med 3-0 i matcher efter seger 6-3 (3-1) ikväll och det har aldrig hänt att Sandviken åkt ur i tre raka mot Byn när man börjat en matchserie på hemmaplan. Byn stormar vidare mot semifinal och nu är det ju ofrånkomligt att inte få vibbar!

Min “oro” i Inför var obefogad kan jag konstatera! Men det gör väl inget hoppas jag 🙂 På vilket otroligt proffsigt sätt Edsbyn har genomfört den här matchserien, det känns som nån form av rekord i koncentration och i att utföra matchplaner det Byn gjort den här veckan. Sandviken blev helt enkelt i stort sett avklädda av Byn trots att man gick in i matchserien som favoriter och det här tror jag sätter sina spår i Sandviken för lång tid framåt faktiskt. Såg en glimt på Bandypuls att mv Joel Othén tackar för sig t.ex. och han kan mycket troligt följas av fler. Synd på Othén ändå kan jag tycka. Sandviken har sett trötta och mätta ut är känslan medan Byn sett makalöst hungriga ut ÄNNU en gång.

Något händer med Byn när det vankas SM-slutspel! Men att det skulle göra det efter den här trubbiga Elitserien vi spelat den här säsongen var det väldigt svårt att analysera sig fram till. Det är egentligen en helt otrolig förvandling som har skett som väl nästan inte ska vara möjlig! Att sätta fingret exakt på vad det är som gör att det blir så här kan inte jag göra men jag vill tro att det är klar Ola Johansson-touch över den här prestationen och det i kombo med Kuben Olsson och assisterande Jonas Edling gör Byn så oerhört starka när det väl ska börja spelas om bucklan. “Vi har tre genier till tränare” uttryckte ju Per Hellmyrs det efter segern mot Bajen borta i näst sista omgången så jag tror vi blir starka i slutspelet sa Myran då och hittills stämmer ju det till fullo.

Segern ikväll var ju siffror i underkant till slut där SAIK tilläts reducera två gånger om i slutet vid ställningen 1-6 och med bara lite skärpa så har Byn gjort tvåsiffrigt på SAIK ikväll. Men 6-3 duger bra och sammanlagt har Byn gjort 18-5 på SAIK över tre matcher. Vi snittar nu sex mål framåt, i serien låg snittet på ca 3,5 mål per match framåt. Byn vinner ju “alla matcher i matchen” där på förhand den mellan Per Hellmyrs/Daniel Berlin var tungviktsmötet men där har ju Myran totalt sopat banan med Berlin i varje match. Det fanns/finns ett fantomslutspel till i Myrans kropp alltså, jag har skrivit det förut att jag har tvivlat på det men jag är full av beundran för det Myran har levererat i dessa kvartsfinaler. Det är klasser bättre än i kvarten mot Sirius ifjol, vad det nu ska innebära inför semifinalerna! Myran fyller 40 år samma dag som SM-Finalen spelas, jag börjar tro att det finns nån mening med det!

Även ikväll gjorde Byn både första och andra målet och det är ju så otroligt viktigt att vi gör dessa och kan spela på ledning. Det kommer bli minst lika viktigt i semifinalen oavsett vilka vi får möta där. Teemu Määttä och Oscar Wikblad blev kvällens rubrikspelare med tre resp. två mål och där Teemu väl måste leva sin bandydröm just nu (?). Jag trodde INTE att Teemu skulle tillföra så mycket till Byns spel som han gjort nu sista veckorna, det erkänner jag direkt. Men efter tester av lite olika roller för Teemu under seriespelet så har Kuben o co hittat rätt roll till Teemu också där han levererar och dessutom är hårt jobbande i deffen och då blir man också både accepterad och älskad i Edsbyn. Teemu gjorde två mycket snygga mål fram till 0-2 (i samarbete med Ted Hedell) och 1-5 helt solo i 63e min innan han avslutade med en fös-hörna i taket fram till 1-6 där han också stängde matchen.

Oscar Wikblad är på väg mot fjolårsformen, den kommer fullt ut i semifinalspelet nu tror jag. Två mål ikväll och mycket viktiga såna med 1-3 i 29e min på en omställning med Myran och Oscar i huvudroller och dom ordnade allt själva på tu man hand. Sen mycket viktiga första målet i andra halvleken fram till 1-4 i 50e min där Oscar på känt manér sprintade ifrån SAIK-försvaret och fri med Othén sänkte han den och det gick inte ta miste på hur skönt Oscar tyckte det målet var. Farmers likaså som “omfamnade” Oscar efter målet.

Då halkar man lätt in på detta Farmers då, ikväll under ledning av Felix Karsbo och det är nog den bäste dirigenten alla kategorier av Farmers klack. Det måste vara en ren njutning att spela i Edsbyn när Farmers är i den form man är just nu och det finns ingen annan klack i Sverige som spöar Farmers då. Sannolikt inte i decibel men definitivt inte i variation av antal låtar i alla fall och det är verkligen SÅNG på hög nivå när Farmers är i form. Jag har sett några matcher med Bollnäs där spelarna hyllar “trycket i hallen” och det får dom tycka är bra såklart men det är ju i närheten av den sång och underhållning Farmers levererar i stort sett i 90 min i varje match när det är slutspel. Mirakel-Byn och Slutspels-Farmers, en ytterst svårslagen duo!

Nu får Byn njuta, slicka lite sår och träna i en vecka innan det är dags för SM-semifinal nästa lördag. Vilka vi får möta vet vi inte än och det känns vidöppet om det ska bli Västerås eller Vetlanda. VSK lyckades ta den viktiga 3e matchen på hemmaplan ikväll men först efter sudden death och leder nu med 2-1 i matcher. Nästa match på måndag i Vetlanda och om det behövs en 5e och avgörande i Västerås på onsdag. Det lutar väl ändå i VSK-favör och det är också vad jag hoppas det blir till slut. Min bild inför slutspelet var att det står tre drakar i kö att ta sig an Byn och vi får se hur många vi kan fälla av Sandviken, Västerås och Villa. En har vi nu fällt så nu vill jag ha VSK-draken i semifinal att tampas med.

Matchdagar oavsett motstånd är i alla fall: Lördag 4/3, Tisdag 7/3, Torsdag 9/3, Lördag 11/3 och ev 5e match Måndag 13/3. Möter vi VSK börjar vi borta, möter vi Vetlanda börjar vi hemma.

I den andra semifinalen möts Villa och Bollnäs och jag är inte alls säker på att Villas väg till SM-Final ligger utstakad där. Blir inte jätteimpad av Villas matchserie mot Sirius med Villamått mätt även om 3-0 alltid är 3-0. Blir då mer impad av att Bollnäs avfärdar Broberg med 3-0 i matcher om än Broberg var otroligt blek i gårdagens match. Helt klart är ju Broberg och Sandviken slutspelets besvikelser, känns som dom följt samma mönster och inte alls känts hungriga vilket ju känns väldigt märkligt. Där finns nåt att analysera i bägge läger. Angående Sandviken som vi mött känner jag att jag hittar en spelare som jag tycker får godkänt betyg och det är v-halv Marcus Öhman, ny från Ljusdal denna säsong. Det är en framtidsspelare som SAIK ska vara rädd om. I övrigt mycket snack och lite verkstad kan man kortfattat summera det för Sandviken.

Slutspelsutmaningen! Nu vet vi ju att det kommer bli utbetalning då men vi vet ännu inte vilken summa det blir till slut. Just nu är summan 200 kr och vi är 225 st som är med, sen får ni räkna själv! Pengarna vi samlar in går ju till Miljonklubben och på tal om Miljonklubben så är det inte läge JUST I DETTA NU att lämna ditt årliga bidrag (1000 kr) dit om du inte redan gjort det? Det är ju våran “Framtidsfond” och vill vi vara med om det vi är med på NU så ska vi ju FYLLA på Miljonklubben som hittills gått lite på sparlåga kontra tidigare år.

Swish till 123 283 87 95 eller bankgiro 434-5500 eller betala kontant eller med kort på kansliet är betalningsalternativen som finns. Ni kan läsa mer här >>> https://bandybyn.se/miljonklubben/

Den insamlade summan i Miljonklubben ligger på 385 500 kr just nu. Kan vi få upp den till 450 000 kr innan semifinalspelet börjar om en vecka? Det kanske är att spänna bågen för hårt men jag VET vad Edsbyns supportrar är kapabel till så värt ett försök!

Nu gör jag kväller, sover gott och vaknar garanterat upp med ett leende i morgon! TACK Byn och TACK Farmers!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share