Inför SM-kvartsfinal 3: Sandviken-Edsbyn

Vem kunde tro att vi skulle stå med tre matchbollar mot Sandviken inför kvartsfinal 3 för en månad sen när vi föll 3-6 hemma mot Motala och i omgången före föll vi då med 9-1 borta mot detta Sandviken. En närmast mirakulös förvandling gör dock att Byn nu har chans att bli semifinalklar i morgonkväll. Kl 18.00 startar dramat!

Mirakel-Byn tillsammans med Slutspel-Farmers beger sig till Sandviken i morgon för att åter försöka besegra “övermakten” i form av Sandvikens AIK. Vi får inte bli fartblinda nu vilket är jäkligt lätt att bli om man enbart kollar resultat från dom två första matcherna där Byn vunnit med 5-1 och 7-1 fram till 2-0 i matcher. Vi måste komma ihåg att vi är underdog i den här kvartsfinalen och allt annat än hemmaseger i morgon är isåfall ännu en skräll. Visst kan man slå Sandviken med 3-0 i matcher, det har vi gjort förut, men vi har ALDRIG gjort det när vi börjat borta mot dom (det behöver jag inte ens kolla upp). Jag undrar om det någonsin överhuvudtaget har hänt att Sandviken åkt ur med 0-3 i matcher när man börjat hemma och alltså varit favoriter? Kan aldrig tänka mig det faktiskt.

Det Byn har utfört i dom två spelade matcherna tycker jag är smått fantastiskt gjort och det speciellt efter i stort sett en hel Elitserie “utan självförtroende”. Avslutningen av densamma gav ändå tre segrar och ett kryss men inga segrar tagen av propagandabandy det heller utan mest på inställning, och lite flyt. Att då därifrån leverera de två insatser som Byn har gjort nu mot Sandviken med verkligen 110 % fokus/inställning (främst) och en stegrande formkurva där förra matchen väl var säsongens bästa insats är ju inget annat än närmast ett mirakel. Kuben o co har varit “bespottad” av vissa “supportrar” under säsong men stått stark i motvinden och bevisar nu, än en gång, att när det verkligen gäller så finns det en oerhörd kraft “innanför väggarna” i Arenan.

Sen om det räcker för att slå ut SAIK till slut återstår att se. Egentligen talar väldigt mycket för att SAIK vinner i morgon tycker jag, i alla fall statistiskt sett. SAIK är alltså rätt klara favoriter på förhand men ligger under med 0-2 i matcher. Det har VI också gjort några gånger som favoriter och i regel i det läget så vinner laget som är favoriter 3e matchen hemma, jag skulle tro att det sker 8 av 10 gånger i det här läget. Dels för att hemmalaget då är så otroligt desperata och tömmer sina “sista” krafter i nån sorts sista dödsryckning och man är ju trots allt favoriter av en anledning. Dels för att bortalaget omedvetet är lite för nöjda att leda med 0-2 i matcher. Man känner sig på förhand lika laddade som i de två första matcherna men nånstans fattas det några procent med vetskapen om att man nu har TRE chanser på sig att avgöra. Det är en risk att Byn hamnar där i morgon fast man före match inte tror det.

Så nu ska jag vara lite pessimisten i det hela och säga att i normala fall så förlorar vi alltså matchen i morgon 8 gånger av 10! Det vore det naturliga. Men sen har vi Slutspels-Farmers som kommer att invadera Göransson Arena i morgon och därifrån kommer det att komma kraft i massor som Byn kan ta till sig och få energi av så om vi även räknar in det då så förlorar vi matchen 6 gånger av 10! Så 40% vinstchans har Byn i morgon tror jag men jag håller absolut Sandviken som favoriter i matchen. Hur skulle det se ut också om man ser det från SAIK:s synvinkel om man ska åka i tre raka mot samma lag som man för ca 3v sen slog med 9-1 hemma! Hittills har också SAIK ägnat större delen av matchtiden åt annat än sin egen matchplan och det håller ju inte i ett slutspel och det tror jag också Sandviken börjat inse nu så vi får med garanti se ett annat Sandviken i morgon.

SAIK förändrar ju säkert något i morgon också för att om möjligt sätta myror i huvudet på Byn. Man provade ju att punkta Per Hellmyrs i onsdags vid underläge 6-0 när Samuel Heeger fick i uppgift att hela tiden hålla ett öga på Myran. Det kan ske igen i morgon men jag tvivlar på att det blir Heeger som får uppdraget, det kändes inte som rätt spelare för den rollen utan det blev varken hackat eller malet då Heeger mest kändes bli bara yr i huvudet när Myran smet iväg än hit och än dit. SAIK skulle också kunna tok-deffa och helt lämna över kommandot till Byn som ju under säsong haft svårt att luckra upp lågt stående lag. Det är ju inte SAIK:s melodi i vanliga fall men nåt tror jag dom känner att dom måste förändra.

Men Byn är säkert redo att förändra utifrån vad som händer med SAIK:s taktik och det ska verkligen bli intressant att se “hjärnornas kamp” i morgon. Byn har ju ett övertag så här långt men kanske filosof Forslund har något ess i rockärmen att plocka fram som Byn får svårt att matcha (?). Över tid tror jag Byn hanterar det men att göra det omgående i skarpt läge kräver mycket kunskap men samtidigt så har vi i Kuben o co i min värld dom skarpaste bandyhjärnorna av alla slutspelslag för dagen så visst kan vi klara det också.

Det blir spännande på flera sätt i morgon. Visst kan vi skriva ny historia och slå ut SAIK i tre raka trots att SAIK börjat hemma men vi kan lika gärna få åka hem tomhänt och ladda mot en 4e match på måndag i Arenan. Jag vill inte föreställa någon pessimistkonsult för det är jag i grunden definitivt inte utan jag brukar alltid försöka hitta ljuspunkter när andra enbart ser mörkret i tunneln men jag vill få alla att förstå vilken jäkla tuff utmaning vi står inför i morgon. Det är fullt normalt att tro att vi åker till Sandviken och utan problem slår i spiken i morgon men så enkelt är det tyvärr inte trots 5-1 och 7-1 i dom två första. Gör vi det så är det en bragdartad kvartsfinalserie vi har genomfört! Vidhåller att FARMERS spelar en otroligt viktig roll i morgon så nu är det dags för ÅRETS INSATS och kommer den i morgon så kan vi få fira till slut ändå.

Två matchserier kan ta slut ikväll. Villa Lidköping lär ju ta 3e raka mot Sirius om än man inte riktigt “kört över” Sirius fullständigt ändå så jag är inte alls säker på att det är gata till SM-Final för Villa trots allt. Bollnäs kan också stänga sin semifinal ikväll och vinna 3-0 mot Broberg vid seger hemma i SBB-Arena. Ett grymt styrkebesked om så sker. Tror ändå Broberg kommer att sälja sig väldigt dyrt ikväll och verkligen tömma sig. Har minnen av när vi mött Bollnäs i kvart några gånger och haft ledningen med 2-0 i matcher och sedan bara ska “spela av” 3e matchen hemma men då fått slita som tusan för att vinna sista trots att vi varit storfavoriter. Säger kryss och sudden ikväll då men där avgör EP för Bollnäs. Facit kanske redan finns när det här läggs ut.

På vår halva möts även Västerås-Vetlanda i morgon (17.00) och där har det blivit press på VSK efter att Vetlanda kvitterat till 1-1 i matcher. Otroligt intressant även där men tror ändå VSK med publikstöd nu när det är slutspel vinner i morgon och skaffar sig matchboll.

SLUTSPELSUTMANINGEN! Målet är uppnått! Vi var 220st första gången vi arrangerade Slutspelsutmaningen (säsongen 2020/21) och nu är vi 221st! 🙂 Så nu tänker jag sluta “tjata” men skulle det landa i betalning till slut så går ju pengarna ändå till nåt vi ALLA har nytta av, nämligen Miljonklubben så jag tror faktiskt inte ni tycker jag är speciellt tjatig ändå 😉

Så vill du haka på så ta “sista chansen” nu! Smsa mig på 070-333 05 20 (eller mejl brindholm66@gmail.com eller Messenger) och skriv Slutspelsutmaningen. Betalning sker när sluspelet tar slut för Byn oavsett när det tar slut!

Slutspelsutmaningen handlar alltså om att man betalar EN av dessa summor beroende på hur långt Byn går i slutspelet:
* Utslagen mot SAIK = 0 kr
* Seger mot SAIK och Byn till semifinal = 200 kr
* Seger i semfinal och Byn till SM-Final = 350 kr
* Seger i finalen och SM-Guld till Byn = 500 kr

Då färgar vi Göransson Arena RÖTT i morgon och ger laget allt stöd vi kan från läktarplats så kanske, kanske vi får fira något i morgonkväll!

TILLSAMMANS!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share