Klassiker: Brindholms Slutspelsutmaning!

Kan det vara läge nu? Efter en säsong helt utan Utmaningar så undrar jag nu om det ändå inte är läge för en Slutspelsutmaning för 3e året i rad (?). Hakar du på igen? Eller hakar du på för första gången? Tror vi på vårt Edsbyn i slutspelet? Vi kommer få en vink om det redan här tror jag.

Nu är det bara helgen kvar att “överleva” så är det dags för SM-slutspel! Vi har haft en krokig väg dit med nästan fler dikeskörningar än topprestationer men när vi väl är i mål med serien så landar Byn ändå på 5e plats i tabellen. Samt att vi SLIPPER Villas halva i slutspelet ännu en gång och då tänds ändå hoppets låga i Byn igen, det märker man. Vi måste dock vara realister och inse att ska vi gå hela vägen den här gången så ska vi stå för en bragdartad bedrift vi aldrig tidigare någonsin gjort. Vi måste slå ut Sandviken först, sen med största säkerhet Västerås i semifinal och “lever vi” fortsatt efter det så står dom sannolikt där igen lördag 18 mars kl 17.00 och inväntar sina motståndare, nämligen Villa Lidköping. Skulle vi lyckas fälla den trion av lag ett efter ett efter ett så känns det oslagbart alla kategorier! Dessutom måste Farmers göra sitt bästa slutspel någonsin, mäktar man med det? Många frågor utan svar just idag men svaren kommer närmsta veckorna.

Vi på sidan om har väl med insamlingsmått mätt också levererat bara “sådär” hittills den här säsongen utifrån dom fantastiska summor pengar vi brukar samla in säsong efter säsong. Det finns ju dock förklaringar till det med allt som hänt senaste året med krig i vår närhet, skyhöga elpriser och drivmedelspriser framförallt och överlag en dyrare vardag för alla! Sen kan vi efter fyra SM-Guld och sex säsonger vara lite mätt igen också, vilket också till viss del är förståeligt isåfall. Det sistnämnda tänkte jag dock kolla av nu när jag vill checka av intresset för att vara med i ännu en Slutspelsutmaning, för 3 året i rad. Magkänslan har sagt att det inte varit läge att “jaga in pengar” tidigare under säsongen med anledning av det ovan nämnda men NU säger min magkänsla att det kan vara läge att prova ändå. Kollade av med Clas Blom också om han trodde det var läge att köra det här igen: – Ja men självklart, det där är ju redan en klassiker som jag tror många väntar på sa Clas. Så ja, då kollar vi av intresset då!

Hur går det då till? Se nedan:

Slutspelsutmaningen går ut på att man binder sig att betala en summa utefter hur långt Edsbyn tar sig i SM-slutspelet enligt följande:

1. Avancemang till SM-semifinal = 200 kr
2. Avancemang till SM-Final = 350 kr
3. SM-Guld = 500 kr

Läs vidare här så ni inte missuppfattar det hela (MAXSUMMA ni kan få betala är 500 kr): HAKAR NI PÅ och Byn vinner kvartsfinalserien mot Sandviken men sen åker ut i semifinalen så blir summan att betala 200 kr. Om Byn däremot också skulle vinna semifinalen och gå till SM-Final men sen förlora i finalen så blir summan att betala 350 kr (alltså INTE 200 + 350). Men som vi vet så förlorar Byn sällan SM-finaler och skulle Byn åter vinna SM-guld så blir då summan att betala alltså MAXSUMMAN 500 kr (alltså INTE 200 + 350 + 500). OM vi skulle lyckas med den bragdartade bedriften så visst vore väl det värt 500 kr (?). Plättlätt om ni frågar mig!

Det jag skulle vilja veta NU är alltså vilka som vill vara med på SLUTSPELSUTMANINGEN?! ANMÄL ER genom att SMSA mig på 070-333 05 20. Skriv Slutspelsutmaningen och ev ert namn i smset. Det går också bra att anmäla er via mejl på brindholm66@gmail.com eller skicka till mig på Messenger.

Vad summan blir vet vi ju då inte förrän Byn spelat klart i SM-slutspelet, det enda vi vet är att den blir 0, 200, 350 eller 500 kr. Eller vill nån DUBBLA så får ni givetvis det! 🙂 (Skriv det när ni anmäler er i så fall). Åker däremot Byn ut direkt i kvartsfinalserien mot Sandviken så blir det ingen inbetalning alls. Jag lovar att ni kommer att ha hela mars månad på er att betala oavsett vad summan blir och blir summan noll så ger det ju sig själv.

Första året jag körde det här var 220st med, förra året var det 140st med. Så jag sätter som mål att försöka matcha förra säsongens antal på 140st då nu när det här är första (och sista) Utmaningen jag kör den här säsongen. Pusha era bandykompisar också, kanske inte alla är in och läser på hemsidan eller på sociala medier. Jag sätter upp mig själv på en “Dubbel” och hoppas minst 138st till bokar upp sig så vi når målet!

Vi kör en första deadline nu på MÅNDAG 20/2 kl 19.00 när den första kvartsfinalen i Sandviken drar igång. Vi kör en avstämning i Inför på söndagkväll hur många det är då som anmält sig. Hoppas på många pling i telefonen före dess! 🙂 070-333 05 20 var numret alltså!

Alla eventuella pengar vi samlar in går sedan till Miljonklubben men det tar vi mer om senare när vi ser vad SM-slutspelet erbjuder oss. Spännande!

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share