Mästarlaget 2008

SM-Final       Edsbyn – Sandviken 11 – 6 Studenternas, Uppsala, 15 mars 2007/2008 var första säsongen för ”nya Elitserien” med 14 lag i en serie med dubbelmöten. SAIK förväntades bryta Edsbyns guldsvit efteratt ha imponerat stort i grundserien. Istället fick vi se Byn gå på knock i en final som gav oss nytt målrekord, två tremålsskyttar och ett genombrott för Mattias Hammarström. Ändå minns många semifinalserien mot Västerås som en ännu större klassiker, då Byn vände underläge 0-2 i matcher och 0-3 i den femte matchen. Edsbyns mål: Daniel Liw 3, Joakim Hedkvist 3, Mattias Hammarström 2, Jonas Edling 2,  Peter Törnberg. Publik: 19 513

Edsbyns 9:e mästarlag: Anders Svensson (mv), Lucas Lund (mv), Fredrik Åström, Daniel Jonsson, Hans Andersson, Daniel Liw, Kimo Huotelin, Magnus Olsson, Mattias Hammarström, Jonas Edling, Mattias Andersson, Pär Törnberg, Joakim Hedqvist, Daniel Välitalo, Peter Törnberg.

share