Fortsatt motluta och ny förlust

Det är tufft att vara Edsbysupporter just nu! Ikväll ny förlust hemma mot Motala med 3-6 (1-3) i en match som var jämn till en början men mitt i densamma avgjorde Motala som åker hem med två rättvisa poäng.

Svårt att sätta ord på det man känner just nu. 
Man har fått vara med om så otroligt mycket framgångar under 2000-talet så sett till det kan man väl ha överseende med att det helt plötsligt kommer en djupdykarsäsong också känner jag. JAG skulle överleva det, men kanske inte alla andra (?). Samtidigt som det gör väldigt ont att se ett Edsbyn utan självförtroende och skört som ett asplöv så fort minsta motgång i matcherna kommer. Det är vi ju inte vana vid och just nu är det ju svårt att skicka med nåt “tips” hur vi tar oss ur den här negativa trenden hur gärna man än skulle vilja göra det. Kortfattat så är det ju bara HÅRT JOBB som gäller, ju hårdare vi jobbar desto större är chansen att vi får något med oss. LITE av det syntes sista 10 min ikväll när Byn, när det väl var kört, hade sin bästa och mest ÅKSTARKA period i matchen. DÅ får vi också med oss lite medstuds och gör två flaxmål, såna mål man kan få om man gör jobbet men inte om man är passiv och sökande.

Tänker inte göra nån stor analys av matchen som vi förlorar helt rättvist till slut. Spelmässigt en helt ok första halvtimme, jämn med lite övervikt Byn. Även Byn som skapar dom bästa lägena av dom få lägen som skapades men vi måste ju också trycka dit bollen när vi skapar lägen likt Mickelsson i 8e min och Wikblad i 32a min. Men även där spökar ju såklart självförtroendet just nu, sånt kan man inte bara sudda bort utan det finns “med en” i såna här perioder. En Mickel + Oscar MED självförtroende sätter lägena och då leder vi matchen efter en halvtimme, nu var det 1-1. Sen avslutas halvleken med två från sidan sett billiga Motala-mål, även det mål som Oscar Löfström med självförtroende tar båda två. Men just nu är vi där vi är, hela laget, och då får vi såna här käftsmällar emot oss.

Andra halvleks upptakt såklart väldigt viktig med det utgångsläge vi hade och nästa mål var vår sista livlina i den här matchen. Det blev en upptakt i stort sett utan målchanser, den första jag noterat kom i 57e min när Jocke Svensk träffade stolpen… såklart. Två minuter senare kom istället 1-4 på en hörnretur för Motala. Just där och då måste det ju vara ett rent helsike att vara därute i röd tröja med vetskapen om att “hela Byn” suktar efter en seger i matchen och möjligtvis ett litet ljus i den just nu helmörka tunneln. Av bara farten kommer då också 1-5 av Seppänen som styr på en spelare vid skottögonblicket och bollen sitter i krysset. Game over!

Timeout Byn därefter men tyvärr åkte vi på en utvisning 
ganska snart sen som gjorde att Byns eventuella slutforcering kom av sig lite just där. Även 1-6 kom på hörna i 81a min innan ett fulltaligt Byn i alla fall fick någonting “med sig” från den här matchen med ett bra avslut av densamma. Då var det fler samtidigt som kom i kraftfulla åkningar och vi fick med mer spelare i “anfallszonen”. Nu var ju det så dags då men ändå på nåt vis ett bevis att man kan få nåt med sig om man är mer bestämd i det man gör och det gav, som jag tidgare skrev, två flaxmål i slutet. Alltid något.

Som helhet såklart en alldeles för svag insats av Byn över 90 min, det tycker jag, det tycker laget och lagledningen och det tycker många andra. Samtidigt så blir det då inte ett dugg bättre om vi strör ännu mer salt i såret nu utan nu måste vi istället hjälpas åt för att läka det här såret. Så länge inte säsongen är slut så är den inte slut för mig och vi vill väl inget hellre än att försöka hjälpa laget ur den här svackan (?). Inte jag i alla fall. Inget lag åker ur i år och det måste vara en omöjlighet att vi skulle kunna komma utanför topp-10 även fast det säkert skulle kunna hända om precis alla resultat går emot oss. Men det kommer dom inte göra. Så även om sånt här ger en sorts “bysorg” i bandytokiga Edsbyn så måste vi fortsätta stötta och ta hand om vartenda litet halmstrå vi kan se sticka upp nånstans. För laget så är det STENHÅRT JOBB och inte fundera så jäkla mycket som måste vara prio 1. Det kunde faktiskt skönjas ett hårdare jobb från forwards i defensiven i upptakten av kvällens match och det är den vägen vi måste välja, så är det bara. Sen trubbas allt av lite vartefter när baklängesmålen kommer och självförtroendet får sig ännu en törn och då är det lätt att tänka att även det var fel väg men görs inte deff-jobbet över hela banan då behöver vi inte heller leta det där ljuset i tunneln för då hittar vi det inte i alla fall.

Frillesås borta på lördag. Vi skiter i allt vad tabeller, poäng och placeringar heter nu 
och åker dit och krigar, krigar, krigar och sen läser vi av efter 90 min vad det står på resultattavlan. Går det vår väg så skulle allt kännas liiite lättare sen.

Övriga matcher ikväll: Broberg-Västerås överraskande klara 3-7 till VSK, ett styrkebesked. Hammarby skrällde och vann den superviktiga matchen borta mot Vbg med 4-1, starkt! Villa ångar på, 7-1 borta mot Sirius ikväll. Villa är fantastiska! Men kanske inte så jäkla kul å bara vinna jämt heller (?). Haha. Vetlanda vann med 4-1 mot Gripen och Frillesås knäppte sånär Sandviken, ledde flera gånger i andra halvlek och missade en straff i slutet vid ställningen 6-6 som också blev slutresultatet.

SPELARBETYG:
+++ Ted Hedell
++ Joakim Svensk
+ Samuli Helavuori

Per Hellmyrs och Henrik Karlström var inte tillgängliga ikväll. Bytte nåt ord med Henke som ändå lät hyfsat positiv och det lät “mellan raderna” som lördagen var möjlig. Vet dock inte anledningen till Myrans frånvaro. Teemu Määttä spelade på högerhalv istället.

EDSBYN-MOTALA 3-6 (1-3)
Edsbyns mål: Christian Mickelsson, Ted Hedell, Jesper Granqvist
Publik: 1054

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share