Farmers bäst i Sandviken!

Det blev knockout i Sandviken och Byn var utträknade redan efter halvtimmen och 6-0 till hemmalaget! Till slut blev det 9-1 (6-0) och Byn åkte hem med svansen mellan benen. Farmers ska dock hyllas som sjöng hela matchen!

Det vart ingen bra fredag det här. Vi hade laddat för ett tungviktsmöte där lagen skulle sätta sig i respekt inför kommande SM-slutspel men av det blev det ingenting. Sandviken kan man ju tro gjorde sin bästa match på år och dag men det var ju inte heller det som var anledningen till dom stora siffrorna. SAIK får gärna tro det men även om dom var bra så behövde dom inte vara sådär “överjävligt bra” för att vinna med 9-1 igår. Det är Byns undermåliga prestation som är grunden till dom siffrorna.

Vår 20-årige mv Oscar Löfström hade en skräckupplevelse i början av matchen och jag tycker så oerhört synd om honom. Jag har varit i kontakt med nära anhörig som intygar att Oscar mår skit just nu och det är inget man unnar någon. Speciellt inte ett 20-årigt löfte som älskar bandy och Edsbyn och spelar i den mest utsatta positionen av alla, som målvakt. Givetvis skulle Oscar tagit x antal av målen igår och gör det också alla dagar i sin karriär utom just igår men sen har han också i andra delar av matchen väldigt dålig hjälp av övriga laget.

Att sen när man kommer hem från Sandviken få se vad som skrivs i sociala medier gör att mitt Edsbyhjärta blöder ymnigt. Att “folk” (som väl anser sig vara Edsbysupportrar vad jag förstår) har mage att i detta läge skriva att man inte kan förstå varför Henke/Oscar ska stå varannan match och inte Henke hela tiden det övergår mitt förstånd fullständigt. Det är så jävla fult gjort att sparka på nån som redan ligger i min värld och jag hoppas verkligen ni skäms så här dagen efter. Vi har i Oscar bandysveriges bästa 20-åriga målvakt och som konkurrerar med en Henrik Karlström som verkligen visat sig vara en late bloomer och dom här två sporrar varandra till stordåd skulle jag vilja säga.

Vi vann SM-Guld förra säsongen med det här upplägget. Henke var den som vann “matchen i matchen” då och fick stå i SM-slutspelet men i min värld har Oscar lika stor del i framgången då dessa två sporrar varandra på lika villkor vilket gör att BÅDA utvecklas. Sen hade Oscar säkert sin karriärs värsta dag igår när han summerar sin karriär om ca 20 år och då passar några på att hugga direkt. Otroligt fult gjort. Jag har smsat och pushat Oscar idag samt swishat en liten uppmuntran och hade önskat att fler gjort detsamma men dom här GDPR-lagarna förhindrar mig att lämna ut några kontaktuppgifter till honom. Jag tror fortsatt på dig Oscar och uppmanar dig att glömma gårdagen och se framåt istället.

Jag förutsätter också att lagledningen fortsätter att spela målvakterna varannan match fram till SM-slutspelet även resterande säsong. Skulle vi nu helst plötsligt börja tumma på det så skulle vi i ett längre perspektiv kunna slå en ung lovande målvakts drömmar i kras och det vill vi väl inte (?). Fint gjort av lagkamraterna igår i alla fall att verkligen visa Oscar sitt stöd när det blåste som snålast i matchen, det värmde mycket att se.

Sen gjorde inte laget i övrigt någon bra prestation heller vilket lika starkt bidrog till att slutresultatet blev som det blev. Som utfallet blev så var ju Byn nere för räkning redan efter kvarten spelad men dinglande mot repen reste man sig på nio då och tog timeout. Men i nästa rond (kvart) kom knockouten istället och efter 30 min var vi uträknad i den här matchen. Vad som hände sista timmen sen tycker jag såna här gånger är av akademisk betydelse och tänker inte analysera det.

Det vi kan ställa oss frågande till tycker jag är varför vi startar matchen så otroligt passivt. Det är ju ett taktiskt misstag i min värld. Bägge lag gjorde detsamma för första 5-6 min innan första målet och även lite efter det var det promenadtempo i matchen. Senast mot Sirius startade vi direkt i ett högt tempo vilket satte prägel på matchen och jag trodde då när laget summerade den att det var “något bra som vi tog med oss från den matchen”. Att inleda som vi gjorde mot Sirius skickar för mig signaler att man är “stor och stark och tror på sitt”. Att inleda passivt som vi gjorde igår visar mer på motsatsen tycker jag, “då känns man liten, man har stor respekt och man är nöjd med lite” och då får man också i slutänden oftast väldigt lite med sig. Vi måste våga agera mer som det topp-4 lag vi anses vara och som vi själv har som målsättning att vara och då måste man “tro mer på sitt eget” och inte rätta in oss i ledet som vi gjort i för många matcher den här säsongen. Nog om den här matchen!

BÄST igår var Farmers i alla fall! Det är lite speciellt att gå på bandy i Göransson Arena. En fin arena där man sitter bra och ser bra, det är för publiken varmt och skönt men som tyvärr går ut över isens kvalité istället då. Det som är tråkigt är att det finns ju inte i närheten av någon hemmaklack utan har inte Farmers varit på plats igår har det, förutom handklapporna… varit helt tyst. Sen har väl Farmers vid andra tillfällen hörts ännu mer än igår också såklart men på det antal man var igår så gjorde man i alla fall vad man kunde för att stötta Byn. Å det bästa var att man fortsatt gjorde det fast Byn åkt på knockout efter halvtimmen för förutom i upptakten av andra halvlek så sjöng Farmers ändå till slutsignal. Hatten av för sånt och det ger också hopp inför dom två månader som nu ligger framför oss. Så länge Farmers levererar så finns det hopp!

Nu blir det uppehåll fram till onsdag 25/1 då vi möter Motala hemma. Byn har sex matcher kvar att spela medan ungefär hälften av lagen har fem matcher kvar. Byn ligger just nu 5a i tabellen (kan bli passerad av Vetlanda idag), en poäng efter Sandviken som har en match mer spelad än Byn. Inte rätt dag att spekulera just idag men när vi ruskat av oss gårdagen och ser framåt så kommer i alla fall jag att fortsatt tro på två bra sista månader av säsongen. Hoppet är det sista som överger undertecknad och vi har varit med om så mycket framgångar under sista 20 åren så skulle säsongen till slut landa i en “mediumsäsong” så skulle jag nog överleva det också. Men det vill jag fortsatt inte tro att den gör utan jag tror Byn är ett av semifinallagen när vi tar oss in i mars månad.

Vi vinner TILLSAMMANS och förlorar TILLSAMMANS. Nu vilar vi lite och laddar batterierna för Elitseriens så viktiga slutspurt.

SANDVIKEN-EDSBYN 9-1 (6-0)
Edsbyns mål: Tommi Määttä
Publik: 1111

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share