Våglunds El i Kramfors

Du kanske reagerade på att lördagens matchvärd hette Våglunds El i Kramfors? Här är historien om hur en elfirma i Ångermanland blev matchvärd i Edsbyn.

Ägaren och mångårige företagaren Bengt Våglund, 69 år, är en stor edsbysupporter sedan barnsben. Bengt som själv är född och uppvuxen i Kramfors, hade en mamma som föddes och har växte upp här i Edsbyn. Bengt är äldsta syskonet av en skara på sex och vid lov och ledigheter fick Bengt åka till sin morfar i Edsbyn. Då morfar Bengt Hansson själv var en stor supporter av Edsbyns IF så överförde han den känslan till sitt barnbarn. Detta gav lille Bengt en otrolig kärlek och anknytning till Edsbyn och vårt kära bandylag som har hållit i sig starkt sedan dess. Bengt följer Edsbyns IF Bandy allt han kan och är en flitig deltagare i alla insamlingar och intresset för Edsbyn har han överfört, likt sin egen morfar vidare till sina barn och barnbarn.

Nu när Bengt nått en högaktningsfull ålder och tiden börjar ta ut sin rätt så kommer elfirman att läggas ner till nyår. Ett önskemål från Bengt var att innan dess få komma till Edsbyn för att bjuda sina nära och kära släktingar på bandy. Tillsammans med oss i EIF kom vi fram till att ett matchvärdskap skulle passa Våglunds El riktigt bra. Bengt fick även en signerad matchtröja av oss och laget fixade en vinst åt honom, bättre kunde inte dagen bli.

Vi önskar Bengt med familj all lycka framöver och ni är varmt välkomna tillbaka som “bara” åskådare i framtiden!

share