Inför: Broberg-Edsbyn

Hälsingederby på agendan denna fredagkväll när Edsbyn beger sig till Helsingehus Arena för match i Brobergs egen kula. Oviss match på förhand mellan två bra lag som båda kommer sälja sig väldigt dyrt i morgon! Häftigt!

Den här matchen har man sett fram emot ett tag. Det finns ingredienser som gör matchen mer intressant än många andra matcher i den här Elitserien. Senast i minnet lagen emellan har vi från försäsongen där Broberg vann finalen i DM när man vann med 8-3 i vår arena mot Byn efter att ett tag haft ledningen med 7-0! Samtidigt har i alla fall jag fortfarande förra säsongens match i Helsingehus Arena i minnet där Byn på trettondagsafton vann med 7-1 efter en makalös totalinsats av Byn!

Inför säsongen tippades Broberg av väldigt många som 5e lag i Elitserien och alltså det lag som ansågs ha störst chans att slå sig in bland topp-4 lagen: Villa, Sandviken, Västerås och Edsbyn. Detta efter en bra försäsong av Broberg där man inte bara betvingade Byn utan även slog Västerås i Svenska Cupens gruppspel. Broberg inledde också serien på bästa sätt med seger 8-1 mot Hammarby men kanske blev det lite “för bra” för det följdes sedan av kryss hemma mot Vetlanda och sen förlust hemma mot Bollnäs.

Broberg därmed nere på jorden igen inför matchen i tisdags borta mot Sandviken. Där gällde ju SAIK som favoriter i kraft av hemmaplan men Broberg krigade åt sig ett kryss via 4-4 och den poängen tror jag var viktig för Broberg inför morgondagen. Är säker på att det står högt upp på Brobergs önskelista att få tvåla dit Byn på sin egen hemmaplan i morgonkväll och för mig känns det här som en klar 50/50-match på förhand.

Har för övrigt inte sett någon av Brobergs matcher hittills då Byn haft matcher samtidigt. En grej man lagt märke till är såklart att det efter två av Brobergs matcher (Vetlanda, Bollnäs) blivit rubriker i Bandypuls om att det “är olika viljor därute på isen” vilket dragit ner lagets prestation. Såklart! Blir intressant att se om allt synkar fullt ut för Broberg redan i morgon eller om mer jobb krävs för att få in alla spelarna i sina roller. Ser också fram emot att se nr 79 Robin Öhrlund i morgon, en artist som inte riktigt blommat ut än men som kanske är på väg att göra det nu? Finns sekvenser man sett som kan tyda på det.

Edsbylägret mår nog rätt bra förutom att Jocke Svensk fortsatt inte är i spelbart skick. Idag gick man också ut i media med vad det är som spökar för Jocke och det handlar om sviter av en hjärnskakning som tyvärr inte upptäcktes i tid från början. Jocke borta från spel minst 2v till och när det gäller såna här symptom så ska det absolut inte chansas på något sätt såklart utan det får ta den tid det tar. Krya på dig Jocke!

Edsbyn har visat stegrande form där matchen mot Sandviken förra fredagen är topprestatioen så här långt. En lite mer “en-dag-på-jobbet” insats i tisdags gav 2p mot Hammarby efter smickrande klara 8-2 till slut. Kul att se att Teemu Mättää så snabbt funnit sig tillrätta i Byns spel och att det handlar om en allroundspelare har han också redan visat då han spelat både mittfält och ibland halva i dessa två matcher. Störst intryck på mig hittills har ändå passningsklubban gjort, trodde/visste inte att den var så vass som den verkar vara. Alltid intressant med nya upptäckter!

Det blir med mina mått mätt ett kort Inför idag då det fanns lite annat på schemat som tog större delen av kvällen. Samt att nu vill jag ägna resten av kvällen åt framförallt Börje Salming som med all rätt lär få enorma hyllningar på Tidernas Hockeygala på Svt. Det blir både stort och sorgligt på samma gång.

Tre matcher till i morgon förresten: Gripen-Sandviken, Hammarby-Frillesås och Sirius-Västerås. Klara favoriter i alla tre matcherna men jag tror ändå inte på tre favoritsegrar. Säsongens Elitserie är för jämn för det tror jag men har inte fått feeling ännu om vart det skräller (?). Frillesås?

Min uppmaning till i morgon blir givetvis: Åk till Söderhamn om du har möjlighet! Gillar man bandy och har möjlighet så ska man se såna här matcher live, så är det.

/Håkan Brindholm
brindholm66@gmail.com

share