Herrar: Summering av Svenska Cupen

I helgen 30/9-2/10 var Edsbyns IF Bandy herrar i Lidköping, för att spela Svenska Cupen. Efter att vi blivit grupptvåa i grupp B så tog det stopp mot Villa Lidköping i semifinal.

Edsbyn – Motala 4-2
En välgenomförd match, där Motala hade svårt att ta sig fram i offensiven.
Edsbyn visade sin bestämdhet att vilja öppna helgen bra.
Målskyttar: #6 Oscar Wikblad 2st, #46 Rasmus Skarps 6 #90 Ted Hedell

Sandviken – Edsbyn 1-1
Det blev en jämn kamp hela vägen. Första halvlek var det fördel Sandviken, men i andra halvlek var det tydligt övertag till Edsbyn. Sista 10 minuterna var det bara Edsbyn som verkligen ville vinna. Men 1-1 blev resultatet efter full tid och på den efterföljande straffläggningen vann Edsbyn.
Målskytt: #44 Jesper Granqvist

AIK – Edsbyn 2-2
Matchen blev en riktig rysare, där AIK hade ledningen två gånger men Byn kvitterade genom Ted Hedell och Joakim Svensk. Edsbyn hade därefter flera chanser att ta ledningen men mot slutet blev det riktigt nervöst, inte minst genom några hörnor för AIK. Oavgjort innebär semifinal mot gruppsegraren i grupp A Villa Lidköping.
Målskyttar: #12 Joakim Svensk, #90 Ted Hedell

Villa Lidköping – Edsbyn 4-3
Edsbyn ser bleka ut första halvlek och Villa Lidköping kommer ut med en otrolig energi. En hel del slarv ligger bakom Villas mål, men det är också helt välförtjänt. Det blev lite nerv i matchen tack vare en straffräddning av Henrik Karlström, som sedan kastar ut bollen och i kontringen efter fixar Mickelsson en straff. Straffen tog han själv hand om och satte in viktiga reduceringen till 2-1. Villa utökade sedan ledningen på ett alldeles för enkelt sätt.
Andra halvlek började ungefär som den första slutade, med lite slarv i passningsspelet och 4-1 till Villa var ett faktum. Men därifrån tog Edsbyn över matchen mer och mer och kunde rättvist reducera både en och två gånger. 4-3 på tavlan, drygt 10 minuter kvar av matchen och Edsbyn var riktigt på gång. Sett till sista 10 minutrarna var Edsbyn värda ett kvitteringsmål, men sett till hela matchen kanske 4-3 var ett rättvist resultat. Vi gratulerar Villa Lidköping till segern och som sedan vann mot Sandviken i finalen med 8-1.
Målskyttar: #22 Christian Mickelsson, #46 Rasmus Skarps & #71 Vadim Arkhipkin

I semifinal och i finalen drabbades Sandviken av två otäcka skador och vi önskar snabbt tillfrisknade för Alfred Rustas och Daniel Mossberg.

TACK ALLA SOM FÖLJDE OSS PÅ VÅRA SOCIALA MEDIER UNDER HELGEN!!


share