“Tisen” Hammarström avslutar karriären

Avgjorde SM-finalen med sitt sista mål.

Mattias Hammarström lägger bandysveriges mest fruktade – och avgörande! – bössa på hyllan. “Tisen” har spelat 15 säsonger för Edsbyn och gjort hela 388 mål 426 matcher. Totalt spelade han 5 SM-finaler för Edsbyn, samtliga med SM-guld som resultat. 

 – Det har varit ett jobbigt beslut att fatta, samtidigt som det är skönt att beslutet nu är taget. Nu börjar ett nytt kapitel i livet, säger Mattias själv om beslutet.

– Jag är tacksam för allt jag har fått vara med om. Bara att vara med är häftigt och att få varit med på den resa vi gjort och allt vad vi fått vara med om och uppleva är en stor förmån. Jag vill tacka alla för allt det stöd jag fått under min karriär!

I SM-finalen 2022 gjorde Mattias det femte och sista målet och även i finalen 2020 spelade han en huvudroll, som den tredje edsbyspelaren att göra hattrick i en SM-final. Men hans framgångsrika finalresa började inte där utan 2008 – med två mål mot Sandviken på Studenternas. Utöver detta kan nämnas ett otal semifinaler och andra stora matcher där “Tisen” fällt avgörandet. Men givetvis är det inte bara mål han bidragit med, utvecklingen har fortsatt under hela karriären och nya uppgifter har axlats på ett fantastiskt sätt.

Magnus “Kuben” Olsson öser lovord över Mattias. 

– Han har haft en framgångsrik karriär som tyvärr nått sitt slut. “Tisen” har varit de stora matchernas man och gjort extremt många viktiga mål. Med sitt framförallt vassa hörnskytte från båda håll har han avgjort många matcher. Så han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Lycka till i det nya livet.

Vi säger TACK för alla mål och mäktiga minnen och är övertygade om att varenda rödblå supporter stämmer in. #tacktisen 

Publicerad:    06 MAJ 2022 18:13

Uppdaterad:     06 MAJ 2022 18:13

Rubrik på sidan:     “Tisen” Hammarström avslutar karriären

Ingress:     Avgjorde SM-finalen med sitt sista mål.

Mattias Hammarström lägger bandysveriges mest fruktade – och avgörande! – bössa på hyllan. “Tisen” har spelat 15 säsonger för Edsbyn och gjort hela 388 mål 426 matcher. Totalt spelade han 5 SM-finaler för Edsbyn, samtliga med SM-guld som resultat. 

 – Det har varit ett jobbigt beslut att fatta, samtidigt som det är skönt att beslutet nu är taget. Nu börjar ett nytt kapitel i livet, säger Mattias själv om beslutet.

– Jag är tacksam för allt jag har fått vara med om. Bara att vara med är häftigt och att få varit med på den resa vi gjort och allt vad vi fått vara med om och uppleva är en stor förmån. Jag vill tacka alla för allt det stöd jag fått under min karriär!

I SM-finalen 2022 gjorde Mattias det femte och sista målet och även i finalen 2020 spelade han en huvudroll, som den tredje edsbyspelaren att göra hattrick i en SM-final. Men hans framgångsrika finalresa började inte där utan 2008 – med två mål mot Sandviken på Studenternas. Utöver detta kan nämnas ett otal semifinaler och andra stora matcher där “Tisen” fällt avgörandet. Men givetvis är det inte bara mål han bidragit med, utvecklingen har fortsatt under hela karriären och nya uppgifter har axlats på ett fantastiskt sätt.

Magnus “Kuben” Olsson öser lovord över Mattias. 

– Han har haft en framgångsrik karriär som tyvärr nått sitt slut. “Tisen” har varit de stora matchernas man och gjort extremt många viktiga mål. Med sitt framförallt vassa hörnskytte från båda håll har han avgjort många matcher. Så han kommer att lämna ett stort tomrum efter sig. Lycka till i det nya livet.

Vi säger TACK för alla mål och mäktiga minnen och är övertygade om att varenda rödblå supporter stämmer in. #tacktisen 

share