Bragdinsats av Byn och ny bortaseger!

Edsbyn visar hjärta!! Efter en bragdartad arbetsinsats så vinner Byn återigen i Gubbängen Arena och har nu matchboll hemma i Arenan på lördag (15.00). Segersiffror ikväll 4-3 (2-1). Nu fyller vi Arenan på lördag!

Vad är det som händer?! Inte många lag mäktar med det Edsbyn gör ikväll när man efter att ha “sumpat” en bortavinst genom att förlora match 2 hemma i tisdags så åker man tillbaka till Stockholm och verkligen kämpar fram en ny bortaseger! Edsbyn visar ett hjärta och en offervilja man sällan eller aldrig har sett och just nu känns det som rena succén att vi fick in lite “nytt blod i truppen” då det verkligen lyser hunger om Samuli, Vadim, Jimi, Myran och “nye” Henke Karlström i kassen. Vad otroligt bra alla dessa var ikväll och tillsammans med vårt mittförsvar med Jocke Svensk, Jesper Granqvist och Tommi Määttä som käkar bollar som om det vore det man älskar mest här i livet så är kombinationen helt klockren!

Sen har vi Farmers!! Som följer laget vart dom än åker och visar precis lika mycket hjärta som laget gör. Sång hela matchen igenom och att då få med sig en seger hem dessutom, det är en supporters största lycka och nu kan jag lova att man svävar på moln på hemresan! Nu kan jag lova att det blir ett drag utan dess like i Arenan på lördag och väljer man att INTE se den på plats om man har möjlighet så får man helt enkelt skylla sig själv. Det kan vara en framtida klassiker du missar isåfall!

Förutsättningarna ikväll var att Mattias Hammarström saknades i Byn medan William Arvidsson var tillbaka i AIK. Marius Åström med i truppen istället men spelade inget vad jag såg (?). Matchinledningen oerhört viktig och vägen till framgång mot AIK är tydligen att hålla dom stången första 15-20 min och det lyckades Byn med ikväll likt i söndags. Väldigt mycket boll AIK men det känner sig bortaplans-Byn trygga med och avsluten blir ofta från distans eller också blir det AIK-hörnor. Hittills resultatlösa, AIK har nu haft 42 hörnor i den här matchserien, inget mål än. Däremot TVÅ mål för Byn på omställningar på dessa hörnor!

Det blev gubben i lådan Jimi Heinonen som skulle inleda målskyttet, i 17e min och på ett litet konstnummer på volley med ryggen mot mål, assist Oscar Wikblad. Strax därefter fick Tommi en boll i ansiktet när han täckte AIK skott och fick utgå en sväng. Vet inte hur allvarligt det var men anar att Tommi har lite färre tänder nu än före match (?). Tommi var dock tillbaka ca 10 min senare, hårt virke i nr 66!

AIK ökade trycket än mer och kvitterade också genom Isac Karlsson i 29e min, ett fint anfall där EP och Robin Öhrlund dukade upp för Isac. Sista 10 min skapade dock Byn lite framåt igen och på Byns första hörna i 35e min sköt Martin Frid (?) i stolpen… Henke Karlström lika stabil ikväll som i söndags med några superparader inbakade, bl.a. en skridskoparad i 40e min på avslut Jimmy Jansson om jag minns rätt. I halvlekens slutminut ett otroligt viktigt mål för Byn när det blev omställning på en AIK-hörna och Samuli Helavuori kom fri från halva planen. Till slut hårt trängd så avslutade han med att tunnla Andreas Bergwall och Byn ledde 1-2 i paus. Rättvist? Sett till bollinnehav och avslut = Nej. Sett till lagarbete = JA!

7-1 i hörnor till AIK i paus som till slut skulle landa på 16-3. Lite besviken på att Byn inte satte nån av sina tre… 🙂 Lite marginaler emot i upptakten av andra halvlek sen när Jonas Edling brände ett bra läge i 48e och två minuter efter en indianare av Per Hellmyrs som innebar kvittering AIK, åter genom Isac Karlsson. Just där och då ingen bra känsla såklart men Byn ruskade av sig det också och fortsatte tro på sin matchplan och över tid så skulle den ge önskad utdelning.

Ännu ett psykologiskt viktigt mål kom i 54e min för Byn som gjorde att missen vid kvitteringen var raderad. Återigen hörna AIK och på en omställning Byn! Jesper Granqvist i huvudroll i uppstarten av omställningen, hittade Samuli mitt i planen som “på ett” frispelade Vadim Arkhipkin från nästan halva plan även denna gång. Vadim stormade mot Bergwall och det är ju såna här sekvenser som avgör matcher. Bergwall-räddning där så har det gett AIK energi och Byn motsatsen men Vadim var iskall och avslutade med en Samuli-tunnel på Bergwall som fick kapitulera än en gång. 2-3 Byn efter 65 min och målskyttar Jimi, Samuli och Vadim. Hade jag fått önska tre målskyttar före hade jag önskat: Jimi, Samuli och Vadim!! Alltså fy fan vad jag unnar dessa tre spelare framgång och den hunger dom pytsar in i den här upplagan av Byn kan vara den enskilda detalj som till slut blir avgörande i den här matchserien.

AIK fortsatte träna på hörnor under en tiominutersperiod efter Byns ledningsmål innan det åter vad dags att trycka in en boll bakom Bergwall i 66e min. En omställning igen (dock inte på hörna) där Vadim spelade förstafiolen och tog avslut om jag minns rätt och där Samuli städade upp returen och hittade sen Martin Frid som med en snabb vispning satte 2-4 lågt nere vid vänster stolpe. Byn med tvåmålsledning med 25 min kvar! ALDRIG har en klocka gått saktare än den gjorde därefter. Men Edsbyn krigade och stod emot och fortsatte stoppa hörnor även om dom mot slutet kom allt närmare mål men då tog Henke bollarna eller stopp på mållinjen.

AIK skulle ändå få till en reducering till 3-4 med ca 4 min kvar att spela, då lite slumpartat när ett avslut av Alan Dzhusoev styrde på en Edsbyspelare och gick i en båge över Henke Karlström. Till protokollet ska vi också ta med att AIK:s ryske back Artem Saveljev i andra halvlek levde upp till sitt rykte och drog på sig två onödiga tiominutersutvisningar varav den sista i 87e när AIK skulle slutspurta. Saveljev skulle faktiskt kunna bli avstängd för den första där han med en armbåge sänkte Ted Hedell men jag hoppas faktiskt att han inte blir det. Jag tror Byn tjänar på att han är med på lördag!

Edsbyn höll sen undan utan att vi behövde ha hjärtat i halsgropen och har därmed dukat upp på bäst möjliga sätt för att kunna slå in matchbollen hemma i Arenan på lördag. Vet nästan inte hur man ska kunna få tiden att gå fram till avslag kl 15.00 på lördag och man vet ju redan att det blir en upplevelse man sent ska glömma! Farmers kommer att skapa en otrolig stämning i Arenan och det är sånt som gör att Byn kan få fram dom extra procent som behövs för att än en gång få AIK på fall även då. TÄNK OM vi kunde få till ännu en klassiker i Arenan på lördag!

Mitt råd är att köp biljett så du är säker >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/

Spelarbetyg tänker jag inte dela ut! Det är så mycket LAGSEGER över det här så det finns inte och än en gång ett bevis för att det är LAGET före JAGET som ger framgång i lagidrott. För en framgång är det här oavsett om AIK nu skulle ta två raka för hur det än är så kan vi inte begära att Byn redan den här säsongen ska stå med matchboll för att nå SM-Final men ändå gör vi nu det! Jag känner mig omtumlad faktiskt!

Det kanske är en sån här kväll man kan få ihop dom sista 15 personerna för att nå målet på 150 personer i Slutspelsutmaningen (?). Vi är 135st nu och jag VILL nå 150 pers! Vill du vara med så SMSA mig på 070-333 05 20, skriv NAMN + Slutspelsutmaningen. Eller mejla på brindholm66@gmail.com eller via Messenger.

Du binder dig för nåt av följande:
200 kr = Om Byn går till semifinal och förlorar där
350 kr = Om Byn går till SM-Final och förlorar där
500 kr = Om Byn går till SM-Final och VINNER DÄR!

Det blir alltså bara ETT av dom här alternativen och alla pengar går till MILJONKLUBBEN och som ju är EN STOR DEL till att vi får uppleva såna här kvällar! Hoppas 15st till vill haka på!

I den andra semifinalen är det 2-1 i matcher till Villa efter seger 7-3 hemma mot Västerås ikväll. SEX mål av Christoffer Edlund! Tar det slut där på lördag? Tar det slut här på lördag? På minst ett ställe är jag säker på att matchbollen slås in och TÄNK OM det kunde få vara här i Arenan!

NJUT AV HEMRESAN nu både SUPPORTRAR och LAGET! Det är mysfredag i morgon och på lördag är det säsongens sista hemmamatch oavsett. NU SLÄPPER VI INTE DET HÄR!

SM-SEMIFINAL 3:
AIK-EDSBYN 3-4 (1-2)
Edsbyns mål: Jimi Heinonen, Samuli Helavuori, Vadim Arkhipkin, Martin Frid

Publik: Max 500 pers

share