Inför SM-semifinal 2: Edsbyn-AIK

En bra start på semifinalspelet för Edsbyns del med seger borta mot AIK med 4-1 igår. Nu gäller det förvalta det läget för Byn och verkligen göra allt för att vinna i morgon igen. Annars är vi på ruta ett igen.

Det är så tätt mellan matcherna nu så tycker inte man gör annat än äter, skiter, jobbar och går på bandy samt skriver! Samtidigt otroligt kul i slutspelstider och ännu mer nu när Edsbyn växlat upp är känslan och från en säsong som har kunna tagit slut i fredags har man nu skaffat sig ett rätt bra läge i den här semifinalserien. Morgondagens match blir ju såklart oerhört viktig nu i den här matchserien och oavsett vad jag tror efter den här matchen så när vi summerar det här så har det lag som vinner i morgon gått till SM-Final tror jag!

Edsbyns klockrena defensiv samt bra hörnskytte och en målvakt i Andreas Bergwall-klass i Henke Karlström var nycklarna till seger igår. För att vinna två till så räcker säkert inte samma recept i match efter match utan då lär AIK över tid få sin utdelning tror jag. Samtidigt så tror jag inte det sätt Byn vann på igår är det enda sätt vi kan vinna mot AIK utan här hemma i Arenan och med Farmers i ryggen så tror jag vi vågar tänka mer offensivt också. Lite likt Siriusmatchen i fredags fast ändå lite mer safe än så kan vara ett bra recept också inbillar jag mig. Tror AIK räknar med samma matchbild igen i morgon som igår och jobbar utefter det så skulle vara läckert att utmana med en ny matchplan i morgon. Vi måste våga för att vinna över fem matcher tror jag men det gäller att våga i rätt matcher och en av dom är i morgon.

Enda orosmolnet efter igår är ju Per Hellmyrs medverkan eller ej men hörde på Radiosporten i eftermiddags att Myran hade hälsat att han har gott hopp om spel i morgon så då tror jag på det! Känns faktikst oerhört viktigt då jag tyckte Myran gjorde säsongens bästa 70-75 min igår. Det finns mer att ta av där tror jag om inte skadan hämmar honom i spelet på något sätt. Sen kan vi åka på någon punktmarkering av Myran också såklart men med erfarenhet av fjolåret och punktningen av Hasse Andersson i 5e och avgörande då så borde Byn ha en plan för det nu. Kändes inte riktigt som vi hade det då.

Vad tacksam vi ska vara att vi får uppleva sånt här tycker jag! Vi är väl med och bidrar på alla möjliga sätt för att vi ska få uppleva sånt här också i och för sig men det är ändå en konst att ta sig till semifinal år efter år vilket Byn gjort i alla fall i sex säsonger i rad nu. Längre än så sträcker sig inte mitt minne just nu och orkar inte leta heller. Sen är det också en konst att vara fortsatt hungrig och vilja nå dit igen och igen och igen både som förening, lag och supportrar/bidragsgivare. Lite mättnadskänsla (?) kanske man kan se på säsongens Miljonklubb som ännu inte nått 300 000 kr “trots” att vi är i mars månad. 300 000 kr är också jättebra, det är inte så jag menar men jag tror det finns MÅNGA DÄRUTE som helt enkelt inte kommit ihåg att göra sin årliga inbetalning (?).

Som världsläget (tyvärr) är så är det ju inte utan att man tänker på allas vår gud nr 99 Tuomas Määttä och hur han tänker inför nästa säsong. Tänk om han vill hit och så har vi inte ekonomi till det?! Då är det ju bara så såklart för vi ska inte riskera föreningens ekonomi för att få återse honom i rödblått men visst skulle det svida om vi istället skulle få möta honom nästa säsong (?). Absolut bara SPEKULATIONER från min sida men jag kan säga att jag tänker på det OFTA. Så har DU råd att gå med i Miljonklubben så “betala in din 1000-lapp” (eller mer) redan idag tycker jag så det blir lite snurr där igen inför Silly Season! Endera följer du länken nedan här eller också betalar du till:

MILJONKLUBBEN
SWISH: 123 283 87 95
Bankgiro: 434-5500
OBS: Ange namn + epost + om du vill vara anonym.
Eller betala kontant på Bandykansliet (öppet mån-tors 13.00-16.00) går också bra.

Det går också läsa här >>> https://www.bandybyn.se/Miljonklubben/blimedlem/

Intressant att se både hur Byn och AIK agerar i morgon. AIK fick ju en skada på Sebastian Ytterell igår och han kan nog vara tveksam i morgon (?). Kalle Lempinen var inte med igår och borde väl ha varit petad då (?) för då AIK inte har någon junioravbytare så får man ju ha bara tre avbytare som AIK hade igår. Så Kalle in och Ytterell ut gissar jag. William Arvidsson är ju avstängd även i morgon, spelklar till torsdagens match.

FARMERS!! Ni har en oerhört viktig uppgift i morgon och jag vet att jag inte behöver vara orolig över om ni gör ert läktarjobb eller inte för det gör ni ALLTID. Men ju FLER desto bättre i morgon och ju fler desto större chans chans att vi kan få AIK på fall ännu en gång. Skulle ju bli förvånad om det kommer en supporterbuss med AIK-supportrar faktiskt och om inte så har ju Farmers scenen för sig själv. Så alla ni som stod i Klacken i fredags, jag har intervjuat några av er i efterhand som inte hade varit på bandy på länge men som var iväg i fredags och tyckte det var OTROLIGT KUL! Kom tillbaka i morgon snälla ni! Å Felix Karsbo, du vet vad önskemålet är 🙂

Har du ännu inte köpt biljett till matchen så gör det här >>> https://edsbynbandy.ebiljett.nu/

Det kan också finnas platser kvar på Nu Läll än om ni vill äta före match, ring isåfall Christoffer Karlström på 070-628 19 64.

Hemmabiljetten: Farmers hoppas på minst 100st anmälda på Hemmabiljetten i morgon = Swisha 50 kr till 123 018 0778 och märk med AIK. Eller bankgiro 5285-2225 (mejla ert deltagande till bandypengen@redfarmers.se om du väljer bankgiro). Även Farmers trycker på att “stötta gärna då pengarna går oavkortat till Bandypengen” som är till för att skapa förutsättningar i en framtida tuff Silly Season. Ett presentkort på 300 kr på valfri ICA-butik lottas ut. Jag köper 4st biljetter så hakar ni på! 🙂

Ja då får ni ladda på vilket sätt ni vill för mig men kl 19.00 i morgon hoppas jag ALLA SOM KAN är på plats i Arenan! Då spelas NYCKELMATCHEN i den här matchserien.

share