Inför SM-kvartsfinal 4: Sirius-Edsbyn

Match varannan dag så dags igen i morgon i Uppsala. Matchboll för Edsbyn som kan avgöra men vinner Sirius i morgon så är det match här igen på fredag kväll! Efter igår vet man inte vad man ska tro.

I måndags var man glad och harmonisk efter att Byn kvitterat till 1-1 på Studenternas. Idag har man trots segern igår inte känt samma harmoni utan gårdagen blev ju nästan mer ett styrkebesked av Sirius även om Byn vann den ack så viktiga matchen och nu leder 2-1 i matcher. Sällan eller aldrig har jag nog sett Sirius styra en match mot Edsbyn HÄR i vår arena som man gjorde stora delar av andra halvlek igår. Sirius kommer att gå ur den här matchserien som nån typ av vinnare hur det här än slutar är känslan.

Nu gäller det att Byn gör ett bra jobb mellan matcherna, nollställer och hittar tillbaka till de grunder som vi hade i december och en bit in i januari. Då hade vi mer delaktighet i vårt eget spel och en större aktivitet bland spelare utan boll än vi i alla fall hade igår. Byn började väl lite åt det hållet igår men det var mest första 10-15 min. Sen pekade kurvan lite åt fel håll resten av matchen för Byns del och i det inkluderat lite för mycket bolltransport än vad som är bra för Byns eget bästa. Samtidigt behöver inte det vara mest bolltransportörens fel heller utan det måste också kugga i med spelare som vill delta och det var nog lite både och som gjorde att Byn blev allt tamare och mer lättlästa ju längre matchen gick igår. Sen missar vi också väldigt mycket enkla passningar lite här och där under matchen också vilket måste förbättras om vi vill spela semifinalbandy den här säsongen.

Mycket av det här har ju med förberedelserna att göra, hur bra man har lyckats lagt bort matchen före samt hur taggade och fokuserade man är när man går in till match. Det kändes mer påkopplat i söndags än igår och det är en konst hitta dit igen 48 tim senare vilket Byn inte riktigt fixade igår kändes det som. Lite så var det i seriespelet också när Byn vann med 7-1 borta mot Broberg via säsongens bästa insats den 5/1 för att sedan tre dagar senare förlora med 3-8 hemma mot Västerås.

Jag påstod ju att Byn inte skulle göra en insats sämre än en 7a på en skala 1-10 mer den här säsongen efter i söndags men igår var vi en bit därifrån så den analysen sprack direkt. Betyget igår var väl max en 5a och det är egentligen lite för svagt för att vinna en match i slutspelet men hittade en väg att vinna gjorde vi ju ändå till slut och det är starkt i sig att ordna det. Det som är bra är att Byn sällan levererar två så här mediokra insatser i rad i slutet av en säsong och stämmer det även nu så har vi såklart bra chans igen i morgon.

Vill också tro att den lite större isytan på Studenternas kan gynna Byn men det har jag redan skrivit om i tidigare Inför och vi får väl kanske ytterligare ett svar på det i morgon. I söndags gick det ju bra men en gång är ingen gång, två gånger kanske o.s.v. heter det väl. Positivt igår var att Byn satte tre hörnor av sju (två av sju för Sirius) och indirekt så kan man ju säga att just den detaljen avgjorde matchen. Lika viktigt om inte ännu viktigare att vinna hörnmatchen i morgon!

Red Farmers skickar en supporterbuss igen i morgon till superpriset 100 kr/person för medlemmar. Att en klack finns på plats tror jag är otroligt viktigt och speciellt nu när det var så jämnt igår så tror jag stödet uppskattas än mer av laget. Dessutom fri entré för alla bussresenärer så det måste nästan bli billigare att åka dit än att sitta hemma i soffan och se matchen. Platser finns kvar tror jag så följ länken och anmäl dig om du vill haka på >>> https://www.redfarmers.se/index.php/kalender-bot/event/69-boka-buss-till-studan-for-kvartsfinal-4

Såg också att Farmers lagt ut ett Swishnummer ifall någon skulle vilja stötta deras slutspelsresor som oftast går ca 3000-5000 kr back per resa med det här billiga priset. Vill du stötta så Swisha valfri summa till 123 378 43 03 och märk med BUSS. Vilken trevlig överraskning det skulle vara om säg 50st swishade 100 kr vardera, då blir det en gratisresa till Uppsala i morgon då jag i alla fall vet att minst 30st är anmälda á 100 kr/st.

Slutspelsutmaningen lovar jag att jag ska sluta tjata om men gör ett sista (?) försök att få ihop dom nu 20st som behövs för att nå målet på 150 personer anmälda. Får vi ihop det innan avslag i morgon så kanske Byn passar på och avgör sen?! 🙂 Smsa mig Håkan på 070-333 05 20 om du vill vara med och skriv NAMN + Slutspelsutmaningen. Eller mejla till brindholm66@gmail.com eller Messenger går också bra.

Det du binder dig för är att om Byn går:
Till semifinal men blir utslagna där = Inbetalning 200 kr
Till SM-Final men förlust där = Inbetalning 350 kr
Vinst i SM-Finalen och alltså SM-Guld = Inbetalning 500 kr

Det kan alltså bara bli ETT av dom alternativen. Å skulle Sirius slå ut Byn nu i kvartsfinalen så blir det ingen inbetalning alls. Vill du vara med och stötta det här? Då kontaktar du mig enligt ovan! Alla eventuella inkomster går till Miljonklubben.

En match till i morgon och det är Sandviken-Västerås där SAIK vann med samma siffror som Byn igår, alltså 5-4 men där SAIK vann på bortaplan och reducerade till 1-2 i matcher. Nu 4e match i Göransson Arena mellan två jämna lag och det är väldigt svårt att sia om utgången. Kanske dags för ett kryss och slutspelets första sudden death (?).

Då laddar vi för ännu en holmgång på Studenternas i morgon torsdag med avslag kl 19.00!

share