Inför SM-kvartsfinal 3: Edsbyn-Sirius

1-1 i matcher och den superviktiga 3e kvartsfinalen mot Sirius spelas i Svenska Fönster Arena i morgonkväll. Vinnaren i morgon skaffar sig matchboll och bägge lag kommer sälja sig väldigt dyrt.

Man blir ju på klart bättre humör när Edsbyn vinner bandymatcher än när Byn förlorar, speciellt idag har man känt av det! Sömnen efter förlusten i fredags har ju varit sådär och många olika scenarion har spelats upp i huvudet men efter igår ser man inte riktigt lika många spöken. Man vet ju också att man får en liten depression när säsongen är över för Byns del oavsett när det händer och många scenarion innehöll den utgången i helgen. Nu har vi dock brutit tillbaka och kvitterat till 1-1 i matcher och jag tror att Edsbyn kommer vara väldigt bra i morgonkväll och att vi därmed skjuter depressionen ännu en bit framför oss.

Det märks stor skillnad på Byn nu mot förra helgen mot AIK tycker jag. Nu är det många som har mer kick i benen och ju fler som kickar in på det spåret desto tyngre kommer det också bli att möta Byn. Passningsspelet som i vissa matcher i serien var formidabelt sitter väl inte riktigt än men det är en bra bit på väg. Viktigast tycker jag är att våra nyförvärv Samuli, Vadim och Jimi växer in i “slutspels-Byn” samt även mv Henrik Karlström och Rasmus Skarps som inte har så stor erfarenhet av slutspelsbandy heller. Jag tycker vi fick positiva signaler av samtliga dessa igår och jag hoppas “det ögat” såg rätt. Per Hellmyrs är också ett nyförvärv men han vet på ett annat sätt vad det behöver bidras med nu och vilka krav som ställs just i Edsbyn i slutspelstider.

Samuli var väl den mest positiva spelaren igår tillsammans med Henrik Karlström som var riktigt bra i kassen efter en lite medium insats i en för honom svår match i fredags. Samuli verkar hungrig på framgång och känslan är att han längtat väldigt mycket till SM-slutspelet och han kan bli lite av slutspels-joker för Byn då han inte är riktigt avläst av våra motståndare är känslan. Vadim har haft en liten svacka i en månad nu tycker jag men han är också på gång igen och har varit bra i bägge matcherna hittills. Avig kvick spelare som också vågar sticka in näsan och utmana även i sista tredjedelen vilket gillas. Jimi sliter på, hade sin topp i början på januari och verkar nu vara på rätt spår igen för att avsluta säsongen med en bra mars månad. Rasmus Skarps får ofta slita för sina mål i A-laget och kanske misströstar ibland därför (?) men även där tycker jag det ser lite rappare och hungrigare ut för dagen. Borde få skjuta fler hörnor från höger med sin bössa! Som sagt viktigt att dessa nämnda spelare har säsongens bästa månad kvar nu och OM man lyckas pricka in den nu så kan det bära långt för Byn.

Enda oroshärden just nu inför morgondagen är att Jesper Granqvist klev av tidigt i matchen igår med “känning” som det heter nu när det är slutspelstider! Vi har en mycket bra ersättare till Jesper i Mattias “Taggen” Larsson så vi ska i det här läget absolut inte chansa såklart och vi har heller inte världens bredaste trupp så gissningen blir nog att Jesper vilar i morgon. Visar sig och krya på dig Jeppe!

Sirius har gjort det bra hittills och var också närmare oss än 2-8 igår. Kommer att sälja sig dyrt igen i morgon och verkar trivas bra i vår Arena dessutom. Det som är viktigast för Byn tror jag är att ordna ett bra tempo i matchen för hur det än är så blir det här nu Sirius 6e match på 12 dagar och det bara måste börja kännas i kropparna. Främst så gäller det ju annars att hålla koll på Ted Bergström Heramb som måste vara i sitt livs form och känns som ett hot varenda gång han får bollen på offensiv planhalva. Bägge lag är också lite sökande i sitt hörnskytte och skulle Sirius få ordning på det före Byn så finns några “gratismål” att hämta även där.

Spännande att se om Västra Sidan dyker upp även i morgon tisdag. Nån form av representation kommer man säkert att ha, sen om det räcker för att utmana Farmers det tvivlar jag på. Det var härligt att se på reprisen från i fredags där det såg ut som i fornstora dagar på Farmers sektion där det hade fyllts på rejält med folk gentemot tidigare matcher. Hoppas alla återkommer även i morgon och att Farmers fortsätter sätta färg på det här SM-slutspelet, en otroligt viktig ingridiens.

Hade en liten fundering på att se om intresse fanns att starta upp en liten insamling “buss-akuten” för att hjälpa iväg Farmers på fler bortamatcher i slutspelet. Inser dock att det finns viktigare saker vi just för dagen kan lägga pengar på och slår istället ett slag för Farmers “Manifestastion för Ukraina” som kommer att vara i fokus vid matchen i morgon. Läs mer här om det fina initiativet >>> https://www.redfarmers.se/index.php/visanyheter/manifestation-foer-ukraina

Övriga tre kvartsfinaler kan bli klara i morgon och som jag ser det så är det nog bara Sandviken som kan förhindra att det blir så. Motala har stridit tappert två gånger om mot Villa trots två förluster men lär nog inte orka resa sig nu utan Villa stämplar nog in till semifinal i morgonkväll. Likaså tror jag inte Broberg orkar repa mod för att störa AIK mer heller. Var ganska nära att hota igår men det kändes på nåt vis som att AIK la ner sig och gjorde ett ryck så fort Broberg kom i farlig närhet i målprotokollet. Det känns hungrigt i AIK!

Sandviken höll jämna steg med Västerås igår men kom inte närmare än ett ribbskott för 3-3 i slutsekunderna där istället VSK ordnade 2-0 i matcher. Jag trodde inte VSK skulle slå SAIK i tre raka men det är ju onekligen nära det just nu. Hoppas SAIK fortsatt ser möjligheterna, isåfall finns absolut en skrällchans till över 4 ggr pengarna.

Slutspelsutmaningen då?! Jag fortsätter väl “tjata” tills vi når målet på 150 pers! 🙂 Just nu är vi 123 personer så det saknas alltså 27 pers för att nå målet. Pengarna går oavkortat till Miljonklubben om det blir någon inbetalning och alla pengar som kommer in på det kontot är ju oerhört värdefulla. Vill du vara med så smsar du MIG Håkan på 070-333 05 20. Skriv ditt namn och skriv Slutspelsutmaningen. Går också bra att mejla på brindholm66@gmail.com eller skicka via Messenger. Det handlar alltså om att du binder dig att betala en summa beroende på hur långt Byn går i SM-slutspelet enligt följande:

Till semifinal men utslagna där = Inbetalning 200 kr
Till SM-Final men förlust där = Inbetalning 350 kr
Vinst i SM-Finalen och alltså SM-Guld = Inbetalning 500 kr

Det kan alltså bara bli ETT av dom alternativen. Å skulle Sirius slå ut Byn nu i kvartsfinalen så blir det ingen inbetalning alls. Vill du vara med och stötta det här? Då kontaktar du mig enligt ovan!

Vi var 1246 personer på matchen i fredags, når vi dit igen? Fredag då och tisdag nu. Fredag brukar vara en bra bandydag i Edsbyn men hoppas vi kan komma upp i samma antal “trots” tisdag i morgon med allt vad det innebär i skiftarbete, ungdomsträningar i andra idrotter m.m. En sak värd att upplysa om är att det i morgon är betalning som gäller på SportbladetPlay Bandy oavsett om du har abonnemang eller inte. För er med abonnemang så kostar det 79 kr att köpa matchen och för er utan abonnemang kostar det som tidigare 179 kr. Så lägg dom slantarna på att se matchen live i Arenan istället röstar jag för! En otrolig skillnad på upplevelse dessutom.

I morgon tisdag kommer det också som vanligt att finnas info om matchen på bynhemma.se men det har ni nog lärt er nu.

Då hoppas vi en bra tisdag så man får vara glad även på onsdag!

share