Inför: Frillesås-Edsbyn + Jesper!

Upp på hästen igen för att ta oss an en av seriens läskigaste bortamatcher nämligen Frillesås på Sjöaremossen. Två lag som dessutom har mycket att spela för borgar för en rejäl drabbning i morgonkväll.

Ett par dygn har gått sen torsken mot Villa och nu har man väl landat lite bättre. Inser med lite distans att vi har ett ganska stort spelmässigt gap att äta in för att “komma ikapp” Villa på dom veckor som är kvar av säsongen. Samtidigt kan Byn prestera bättre än i tisdags, det har vi sett förut men just i tisdags förlorade vi mot ett över 90 min klart bättre lag. Lite efterhandskonstruktion nu såklart men jag personligen har inget problem med att hålla på det lag som jagar istället för att hålla på det lag som är jagat! Det är ändå ett ärligt påstående för jag tror inför kommande SM-slutspel att den positionen passar Byn bättre än att vinna serien med all press det innebär sen. Det hade varit lite FÖR bra om vi gjorde det den här säsongen och då kan baksmällan komma i slutspelet istället.

Nu blir det istället en kamp för att behålla andraplatsen där AIK jagat bra bakifrån länge och nu dessutom satt sig i ett läge där man i stort sett har allt i egna händer. AIK är 2p efter Edsbyn med fyra omgångar kvar och där lagen har ungefär samma målskillnad just nu. Bägge lag har också sin svårast kvarvarande match just i morgon då AIK möter Sandviken på bortaplan och det blir intressant att se om både Byn och AIK reder ut fredagen. Om så blir fallet är allt uppdukat för en avgörande match i sista omgången när AIK-Edsbyn möts för jag tror inte Byn sumpar poäng hemma mot Sirius och Rättvik. Tror heller inte AIK tappar poäng hemma mot Frillesås och borta mot Örebro. Så intressant fredag väntar!

Frillesås gör sin bästa säsong någonsin i Elitserien och ligger just på 9e plats som innebär åttondelsfinalspel. Hur statistiken är just hemma på Sjöaremossen har jag inte kollat upp men det är också ointressant då jag oavsett vet att Byn kommer få full huggning där. Frillesås gjorde en usel försäsong och tippades av många att åka ur och även jag var stupis på att Frille var ett av kvallagen. Det lär man undvika nu om inte allt går emot på slutet. Vet inte om det stämmer men ett rykte säger att Frillesås i det närmaste sket i försäsongsmatcherna för att istället träna hårdare än man någonsin gjort tidigare i hopp om att det skulle bära frukt i seriespelet och i slutet av säsongen när andra lag kan börja vackla. Frillesås kurva talar ju för att det kan vara god sanningshalt i det ryktet.

Spelarmaterialet är väl i paritet med där laget ligger i tabellen ungefär. Ingen riktig fixstjärna finns om än bolltrollare nr 62 Gustav Friman har alla förutsättningar att bli det om inget lag värvar honom. Nr 20 Sergey Pochkunov är het för dagen och har gjort mål fyra matcher i rad nu och nr 61 Fredrik Brandin är en skytt och straffområdesspelare av rang som gör sig bra just i Frillesås. Detta då Brandin har utomhusbandy som lite av specialité och speciellt om det blir dåliga förhållanden och mycket lyft. Risk för det också i morgon då det ser ut att bli en hel del nederbörd, i alla fall på eftermiddagen. VI hoppas kranarna stängs till kl 19.00.

Edsbyn har rullat ikväll med sikte på Skara där man övernattar. Låter klokt att förbereda sig på bästa sätt för den här matchen då den nu har nästan mer betydelse än före tisdagens match. Topp-2 är ju att föredra alla dagar i veckan före en 3e plats då det är såna marginaler som kan bli avgörande i ett eventuellt semifinalspel. Kuben har också rapporterat att han “räknat in allihop” innan avresa och det innebär att nr 18 Edling också är med på resan. Tror det betyder mycket med tanke på vad som väntar i morgon både sett till förhållanden och matchens betydelse. 

En känsla senast var att Byn blev mycket tröttare än Villa. Vet inte om man ska bli orolig för det eller om det bara är kontentan av att ha mindre bollinnehav än Villa i matchen. Annars brukar ju Byn trötta ut motståndarna med mest bollinnehav och då få samma effekt som Villa fick på Byn den här gången. Sen vill jag också tro att Byn inte på något sätt försökte toppa sig just för den här matchen utan att planen är att formtoppen ska infinna sig om ca 3v och framåt. Byn har schemat för hur man ska lägga upp sånt där och jag vill tro att man prickar rätt även nu! Det var också en rejäl tömning mot Motala 48 tim före samt några matcher mot undrehalvanlag före det som omedvetet kanske gjort att Byn tappat lite av sitt grundtempo sista veckorna (?). Vi kan väl tro på det så länge ingen annan har nåt bättre förslag?!

I morgon är det ju givet att det är krigarhjärtat som måste fram och jag tror det kan vara bra såna här gånger att åka dagen före och verkligen ladda tillsammans. Det kan nog bli en härlig fajt att se på och dessutom såg jag att Frillesås bjöd på fri entré i morgon vilket borgar för en bra publiksiffra och lite häftig inramning. Det är ju ännu en anledning till att uppehåll vore bra så ni som har den där kontakten med högre makter kan väl försöka fixa det! Fixar ni det så knyter vi andra näven och hoppas på en bra start på helgen, det vore riktig mumma med en tvåa i morgon.

Om vi kort återvänder till tisdagen så har lite av “snacket på stan” varit att Byn uppträdde som lite dåliga förlorare då när inte någon spelare/ledare ställde upp på intervju efter match. Dessutom hade Sportbladet en studio i Arenan kvällen till ära vilket väl är en bra grej för bandyn samt att det bör ha varit många tittare på matchen. Jag instämmer i den “klagokören” och tycker att det där måste vi sköta bättre framöver. Sen kan det bero på missförstånd eller andra omständigheter att ingen kom dit (kapten Wikblad var den som efterfrågades av Million/Claesson iaf) men det tror jag faktiskt inte. Besviken över förlust får och ska man vara men det här är ändå en skyldighet alla lag har och vi är ju inte något bottenlag heller så speciellt många “förlustintervjuer” per säsong blir det ju inte. Så där bättrar vi oss framöver tack!

Sex matcher till i morgon då Hammarby-Tellus blivit inställd p.g.a. corona i Bajen. Motala-Bollnäs, Rättvik-Västerås, Sirius-Vänersborg, Sandviken-AIK, Vetlanda-Broberg och Villa-Örebro. Störst intresse för vår del är det ju i Sandviken såklart. Ett Sandviken som har snäppat upp och nu i alla fall har lite stänk av fjolåret i sitt spel. Jag såg en stabil första halvek borta mot Sirius för 1v sen som gav 4-1 ledning och seger med samma siffror. Sen har man fått göra 11 mål två matcher i rad därefter mot Örebro och Tellus och sånt kan vara viktigt i det läge SAIK har varit. Så jag vill tro att SAIK kan matcha AIK och tycker i alla fall att 3,30 på SAIK är ett mer motiverat odds att spela än 1,60 på AIK även om jag står över den ändå för att inte ställa till det!

Var dock tvungen att prova 10,50 i odds på Rättvik mot Västerås! Rättvik måste ju vinna nu och Västerås har varit coronadrabbad plus att man har hamnat lite i ingemansland och nästan inte kan sluta annat än 4a i tabellen. Lär säkert inte gå men mina tummar hålls för Rättvik i alla fall. Motala-Bollnäs en av flera viktiga matcher där bägge behöver vinna men så blir det ju inte. Lär bli en krigarmatch där också och Motala är ju bra på det så fördel dom. Vetlanda-Broberg nästan lika viktig men bägge dessa kanske kan spela lite mer avslappnat än lagen i Motala ändå. Skrälläge för Vetlanda kanske? Sirius bör nypa ett Vbg i gungning och Villa vinner ju solklart.

Avslutar med Insamlingen Jesper! “Har aldrig dragit igång nåt som inte gett femsiffrigt belopp” vet jag att skrev i Inför mot Villa. Är det dags nu att inte nå dit? Svar NEJ! Vi är där redan för när jag stämde av beloppet på eftermiddagen idag så hade det kommit in 11 030 kr! Så otroligt snyggt av er ALLA, stort tack. Å vad som är ännu bättre är att Insamlingen är öppen ett dygn till, vi kör till avslag i morgonkväll.

Vill du också vara med? Det handlar alltså om ett TACK till vår framtidslirare Jesper Granqvist som ritade på för 3 år i måndags. Då Jesper har nr 44 är uppmaningen att betala in 44 kr till Miljonklubben på Swish 123 283 87 95 (bg 434-5500). Eller om man vill välja 44 x 3 (år) = 132 kr så går det också bra! Nu kommer inte jag att få tag i den slutgiltiga siffran i morgonkväll men allt som betalas in senast kl 12.00 i morgon kan jag redovisa i referatet i morgonkväll. Spöar vi “Kuben 50 år” som landade på 12 850 kr? Det kan ligga i farozonen! 🙂

Oavsett så är alla pengar in VIKTIGA så det är bra redan som det är också. Angående morgondagen så är det förresten risk jag missar första halvlek av matchen, vi får se. Nåt typ av referat kommer oavsett i alla fall. Så LOVA allihop att hålla ställningarna tills jag tar plats i soffan för jag vill inte ha ett tremålsunderläge att hämta in när jag bänkar mig! 🙂

Alltså: Swisha gärna 44 kr till 123 283 87 95 och helst senast kl 12.00 i morgon fredag om du inte redan “tackat Jesper”. Då blir det en bra start på fredagen så får Byn fixa slutsnitsen på densamma sen!

share